Fördelar med Interactive Initial Coin Offering (IICO): En bättre modell för investerare?

Interaktivt initialt mynterbjudande

Det interaktiva initiala mynterbjudandet (IICO) föreslagen av Vitalik Buterin, Jason Teutsch och Christopher Brown i december 2017 erbjuder en mängd fördelar jämfört med den traditionella ICO-modellen (Initial Coin Offering). Även om ICO har blivit den mest attraktiva och granskade formen av Crowdsale idag, har deras implementering börjat trenda mot centralisering, begränsad deltagaråtkomst och ihåliga löften.

Interaktivt initialt mynterbjudande

ICO är fortfarande en ny metod för crowdfunding-specifika projekt som annars inte skulle få institutionell eller traditionell investering från riskkapitalister. En viktig anledning till att detta har blivit populärt beror på det faktum att många ICO samlar enorma summor pengar innan de till och med har en minimibärbar produkt. Detta leder oundvikligen till exitbedrägerier, misslyckade projekt och minskat investerarnas förtroende för modellen. På grund av deras mycket lukrativa natur har ICO: er väckt SEC: s fulla uppmärksamhet, med ett grumligt regelverk som lurar bakom dunkla uttalanden från SEC-tjänstemän nyligen..

Dessutom har ICO: s struktur lett till att det skapats en miljö där investerare fokuserar mer på att komma in i en prick för snabba ekonomiska vinster snarare än att ha ett legitimt, intresse och tro på plattformen som de bidrar med ekonomiskt stöd. till. Detta leder till en kaskad av effekter när ICO-marknaden fortsätter att utvecklas och lämnar avsevärt utrymme för förbättringar av de grundläggande faktorerna i själva modellen och dess efterföljande effekter på mainstream-deltagande. Det har nu blivit särskilt relevant att verkligen fokusera på de specifika fördelarna som IICO ger och de rådande problemen från den traditionella ICO-modellen som den syftar till att lösa. Huruvida dessa skillnader kommer att räcka för att skilja IICO från ICO i tillsynsmyndighetens ögon återstår att se.

Nybörjarguide för ICO

Läs vår nybörjarguide för ICO

IICO-modellens struktur

Det finns två grundläggande aspekter av IICO som är kärnkomponenterna i dess modell och löser de allmänt erkända problemen kring begränsad och obegränsad försäljning i den traditionella ICO-modellen. Dessa kärnkomponenter i protokollet ger en garanti för värdering och deltagande till investerare genom att utnyttja smarta kontrakt för att skapa ett dynamiskt budsystem istället för att förvandla försäljningen till antingen begränsad eller obegränsad. Om du inte känner till detaljerna i IICO-modellen kan du hitta en djupgående uppdelning av mekaniken tillsammans med Modulars första implementering här.

IICO

IICO: Bild från Modul

I huvudsak representerar begränsad försäljning ett scenario där den totala mängden token som ska cirkuleras är fast. Fördelarna med detta är att en investerare känner till den exakta värderingen av projektet som de också bidrar med. Dessa försäljningar kan dock säljas på några minuter och leda till en mängd olika problem som kommer att diskuteras i detalj senare.

Obegränsad försäljning representerar ett scenario där värderingen inte är fixad, den är baserad på användardeltagande. Fördelarna är att alla kan delta, men tvärtom vet inte investerare värderingen av projektet och därför deras slutliga tokenvärde när försäljningen är klar.

Interactive Coin Offering-protokollet löser dessa frågor genom en dynamisk delaktighetsmodell där värderingen av försäljningen når en jämvikt genom att investerare lägger och tar bort bud baserat på andra användares beteende. Således kan investerare delta i ett decentraliserat och flytande budsystem med tillförsikt att de får sitt önskade värde genom att frivilligt lägga till och ta bort bud eller genom protokollet ta bort bud med ett fast personligt värderingsgräns som överskrids av den totala försäljningsvärderingen. Som ett resultat är försäljningsvärderingen utformad för att nå en prisjämvikt.

Problem med den traditionella ICO

Ett betydande problem som har uppstått i den traditionella ICO-modellen är att deltagande har varit begränsat till grupper eller individer som ”kvalificerar sig” för deltagande i token-försäljningen eller förförsäljningen av ICO. Det finns till och med några pre-pre-försäljningar nu som erbjuder absurda rabatter, vilket tydligt lyfter röda flaggor med sin finansieringsmodell.

Kvalifikationer för att investera kan komma i traditionell form av att vara ackrediterade investerare eller del av etablerade institutioner (tänk riskkapitalfonder). Dessa begränsade försäljningar leder till en trend bort från decentralisering och mot det traditionella investeringsformatet av en centraliserad karaktär där endast investerare som har betydande kapital kan dra nytta av att investera tidigt i en potentiellt framgångsrik plattform.

Är ICO-symboler en säkerhet?

Långsiktiga vinster hos riskkapitalföretag har länge varit mycket lönsamma. Ett av de inledande syftena med ICO och nu IICO är att distribuera denna välståndskapande över en bredare uppsättning människor. Backtracking mot det centraliserade investeringsformatet skapar bara fler problem. Inte bara det, men blandningen av riskkapitaldesign med ICO-crowdfunding förstärkte säkert SEC: s ståndpunkt om reglering av ICO-rymden.

Hela tanken ur ett puristiskt perspektiv av dessa Crowdsale-protokoll, inom ramen för det decentraliserade blockchain-utrymmet, är att ge en väg för vanliga investerare med begränsad ekonomisk kapacitet att vara en del av det större investeringsparadigmet. Detta skapar en spridning av förmögenhetsskapande som inte sett tidigare. Det är en integrerad del av plattformar som använder en modell för insamling som en IICO eller ICO för att leverera löften som bidrar till utvecklingen av decentraliserade produkter och applikationer samtidigt som de förblir tillgängliga och ansvariga för sina investerare på ett transparent sätt.

Försäljning av begränsat deltagande av ICO kan leda till en förankring av priset före den faktiska offentliga tokenförsäljningen samt utvecklingen av sekundära marknader där tokens säljs före öppnandet av den offentliga försäljningen (som med RCN-tokenförsäljningen). Detta har en negativ inverkan på jämviktspriset och den totala utvärderingen av försäljningen som lätt kan märkas när symbolen träffar stora börser.

Ett problem i den ursprungliga ICO-modellen som nyligen har blivit mycket utbredd är att ICO skapas av företag som erbjuder centraliserade tjänster och produkter i vad som har blivit känt som “Reverse ICO”. Dessa företag använder systemet enbart för ekonomisk vinst och där tokenförsäljningen utförs på ett helt centraliserat sätt. Dessa är dåligt genomtänkta tokens som inte har något verkligt användningsfall i branschen och slutar skada investerare. Med mer tonvikt på verktygstoken och tokens direkt korrelerade till deras nätverksvärde, såsom fallet med Token Curated Registries, kan Reverse ICO vara lätt att identifiera för både tillsynsmyndigheter och konsumenter när industrin utvecklas.

Fördelar med IICO

Där IICO erbjuder de viktigaste fördelarna jämfört med ICO-modellen är det att mildra valens försäljning och sofistikerade gruvtekniker. Specifikt tar IICO bort fördelarna med budgetstorlek vid försäljningen genom att behandla både små och stora bud lika. Valar med låga personliga mössor kan skjutas ut ur försäljningen lika lätt som köpare som köper en bråkdel av en token. Vidare hanteras alla bud genom avtalet offentligt, och distribuerar alltså information till alla deltagare och ger inte deltagare med begränsad tillgång inom ramen för en försäljning några fördelar..

Vad är en val

Vad är en val? Och hur manipulerar de kryptovalutapriser

I traditionella ICO kan valar kontrollera huruvida deras bud accepteras eller inte genom att ha de ekonomiska medlen för att ha råd med de ibland massiva gaskostnaderna som är förknippade med att försöka köpa tokens genom en begränsad försäljning som säljs på några minuter. Vanliga investerare har inte råd med dessa gaskostnader, vilket effektivt hindrar dem från att delta i försäljningen och endast tillåter små grupper med betydande kapital att vinna. IICO skapar ett ekonomiskt avskräckande sätt att agera på detta sätt genom att göra det opraktiskt kostsamt för gruvarbetare att censurera transaktioner under massan..

Valar som försöker lägga ett bud på ett stort antal tokens tidigt i försäljningen, bara för att dra ut dem senare för att få en konstgjord låg utvärdering, straffas genom att låsa en del av sitt bud i försäljningen när försäljningen fortskrider. På detta sätt skyddas genomsnittliga investerare från prismanipulation och protokollet ökar chanserna att konvergera till stabila bud och värdering. Avgifterna för att skicka transaktioner till Crowdsale Smart Contract är också schablonavgifter baserade på Ethereums gaspriser.

Intressant är att en anmärkningsvärd effekt av att implementera en IICO för en token-försäljning är att utvecklarna eller företaget bakom token-försäljningen förlorar en viss kontroll över insamlingsprocessen. Genom att låta marknadsvärdesvärderingen naturligt fastställas skapar de oavsiktligt (möjligen avsiktligt) en miljö där bidragsgivare har en övertygande nivå av förtroende för plattformen i motsats till ICO-modellen.

Till exempel skulle ett företag eller en grupp som försöker dra ut en exam-bedrägeri motbjuda att använda IICO-modellen eftersom de tappar kontrollen över möjligheten att fixa taket eller skapa en pre-sale (eller pre-pre sale) för privata investerare att göra ut med betydande vinster när försäljningen slutar och ingen produkt levereras.

Avsluta bedrägerier

Vad är en Exit Scam? Och hur man undviker dem

Dessutom skulle plattformar utan en minsta livskraftig produkt, eller åtminstone en öppen källkodsförvar som visar potential, skymma för att implementera en IICO-modell eftersom det är mer riskabelt för dem jämfört med den traditionella modellen. Denna inneboende fördel med IICO gör det möjligt för investerare att känna sig mycket mer självsäkra på en plattform som använder en IICO för sin token-försäljning.

Slutsats

Med den osäkra regleringsmiljön som hotar starkt för ICO: er, kommer alla filtregler som införts av SEC sannolikt också direkt att påverka IICO: s. Trots att det ger bättre investerarskydd genom att beväpna individer med bättre marknadsinformation är det osannolikt att SEC visar någon nyans i regleringen av IICO: er i förhållande till ICO: er framåt.

Det kommer att bli fascinerande att se när efterföljande iterationer av IICO-modellen implementeras och hur vanliga de blir. För tillfället är återkomsten till decentraliserad crowdfunding som erbjuds av Interactive Coin Offerings något som är värt att undersöka som investerare och förhoppningsvis kan hjälpa till att starta en ny våg av innovationer i crowdfunding-strukturer och implementeringar som skyddar investerare och följer regler som verkligen kommer.

Utvalda bilder: Freepik.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me