Freelancing on Ethereum Guide: How the Crypto Curious kan hitta spelningar

Att den vanliga frilanssektorn har lämnat mycket att önska de senaste åren är tyvärr inget annat än en stor underdrift.

På sistone har branschens toppplattformar dominerats av extremt höga avgifter, pay-to-play-modeller, integritetsinvasiva registreringar och mellanhänder som håller frilansare och kunder på armlängds avstånd från varandra. Sammantaget är problemen tillräckliga för att vem som helst vill söka någon annanstans.

Ett ställe som trottoarer bör överväga att titta på är Ethereum, den regerande smarta kontrakt blockchain. Varför? Inte bara finns det mycket arbete i hela Ethereum-ekosystemet i allmänhet just nu, men Ethereum-plattformen öppnar också upp nya typer av arbete för att driva innovationer som decentraliserad finansiering (DeFi) och decentraliserade autonoma organisationer (DAO).

Som sådan, låt oss gå igenom några viktiga punkter att tänka på för frilansare som kan vara intresserade av att dyka vidare men tittar från säkerheten på sidorna för tillfället.

Möjligheter överflödiga

Eftersom Ethereum är ett mjukvaruprojekt är det sant att utvecklare är det som efterfrågas mest kring det. Men bli inte avskräckt om du inte är programmerare, eftersom det fortfarande finns ett brett utbud av icke-kodarbete tillgängligt i Ethereum-rymden.

Till exempel inkluderar några fält som verkligen är efterfrågade just nu:

  • Översättare
  • Marknadsförare
  • Innehållsskapare
  • Transkriberare
  • Community Arrangörer

Men om du är programmerare har du tur: det finns för närvarande en kampanj att vinna över 1 miljon utvecklare till Ethereum-samhället, och med expertis inom Ethereums soliditetsspråk som är relativt sällsynt för tillfället, kämpar lag över varandra för att få fram kapabla soliditetsutvecklingar.

SjälvstudieSolidity Tutorial: En introduktion till soliditetsprogrammering för nybörjare

Tänker på en plånboksinstallation

Innan du låser ner en spelning och tjänar din första ETH måste du tänka på vilken typ av plånbok du vill köra.

Naturligtvis kommer din specifika inställning att bero på dina personliga mål. Är du bara intresserad av att sporadiskt slutföra små spelningar som en mindre sidojäkt? Då bör en användarvänlig webbläsarplånbok som MetaMask eller en mobilapp som Coinbase Wallet räcka bra.

Med det sagt, om du vill tjäna mer än några hundra dollar i ETH eller för stadigt arbete, är en hårdvaruplånbok från ett företag som Ledger eller Trezor vettigare, eftersom dessa enheter ger dig förbättrade säkerhetsgarantier.

Som ett sista exempel, om du och några kollegor frilansare vill arbeta tillsammans med varandra i en samarbetsmodell, kan det vara perfekt att öppna ett Gnosis Safe, som erbjuder transaktioner med flera signaturer..

Titta på Hot Spots

Det finns några områden att följa noga om du är intresserad av att spåra tillgängligt kryptoarbete.

Till exempel jobbkort webbplatser som CryptoJobs, CryptoJobsList, och Frilans för mynt är låghängande frukt som är lätta att snabbt kamma igenom. De har inte alltid spelningar, men många av de “jobb” som de listar är för konsulter, vilket i slutändan är frilansande. Om något fångar ditt öga, ansök – du vet aldrig!

En annan bördig webbplats för Ethereum-arbete är Twitter. Det beror på att många Ethereum-projekt efterfrågar hjälp för engångsspelningar på Twitter från frilansare som de vet rullar förbi. Följaktligen är en av de bästa sakerna du kan göra om du letar efter arbete att följa så många Ethereum-siffror och projekt som möjligt på Twitter. Det är inte nödvändigtvis ett vanligt flöde, men om du är ansluten till scenen kommer du att märka att projekt som stora och små rutinmässigt lägger ut förfrågningar för frilansare.

Reddit är en annan väg att överväga. Det är inte det bästa sättet att hitta Ethereum-arbete, men det är möjligt. Kolla in subreddits av r / Jobs4Crypto, r / Jobs4Bitcoin, och r / förhire. Det är inte uteslutet att du kan förhandla om ETH-betalningar via dessa sub, men de är inte säkra på vad.

Bounty Factor

De flesta Ethereum-projekt har ett pågående program för bug bounty.

Med andra ord, om du hittar ett problem med en dApp kan du kanske få betalt för det. De flesta bugbounties kommer att fokuseras på extremt tekniska saker, men det har funnits några mindre Ethereum-bounties på senare tid som betalade ut bara på grundval av fingering med grundläggande UX-problem.

Om det finns bounties i din gränd, se till att kolla in Gitcoin, en plattform som bland annat är värd omfattande bounty-erbjudanden.

Bara DAO It

Tidigare i denna bit nämnde vi DAO: er, som är ungefär som avlägsna organisationer som hanteras ovanpå Ethereum.

Under de senaste månaderna har mer än ett fåtal DAOs samlats kring specialarbete. Ett av de mest intressanta av dessa projekt är Raid Guild, som beskriver sig själv som ett ”decentraliserat kollektiv av legosoldater redo att döda dina Web3-produktdemoner.”

Raid Guild är som en samarbetsgrupp med flera team som då använder sina frilansare när projekt kommer att ringa. För en frilansare är guilden verkligen värt att utforska.

Rise of the Quadratic Freelancer

Gitcoin är många saker, men en av plattformens mest intressanta aspekter är hur den är värd för kvadratiska finansieringsrundor. Till exempel kan eterier som donerar till och med så lite som 1 Dai till projekt efter eget val få matchade donationer som ibland är värda över 100 Dai.

I Gitcoins senaste insamlingsrunda, @antiprosynth, ett Twitter-konto som sammanställer Ethereum-nyheter, fick betalt flera tusen dollar i matchade medel för deras samhällsinsatser.

Den finansieringen stöddes av dussintals givare, och modellen kan vara en som många frilansare också följer i framtiden.

Sociala pengar är en annan aveny

Under de senaste månaderna har fler yrkesmän tokeniserat sin tid på Ethereum.

Genom en tjänst som Rulla, en frilansare kan ställa in och distribuera en social valuta som kan handlas på decentraliserade börser som Uniswap. Senare kan dessa användare “ta emot” dessa tokens i utbyte mot frilansarens tid eller färdigheter.

Överväg prenumerationer också

Utforskar du innehållsskapare efter nya sätt att tjäna pengar på innehåll? Unlock Protocol är ett projekt byggt på Ethereum som är värt att utforska.

Kort sagt, låser Unlock upp sina användare att skapa ETH-baserade betalväggar innan publiken kan komma åt ett visst innehåll. Så om du är en analytiker som har en bra idé för en resursfull månadsrapport, kan du använda Lås upp för att se till att läsarna betalar förskott innan de får tillgång till premiuminformationen. Det är en rynka att tänka på!

Glöm inte redovisning

Om du tar in intäkter via Ethereum måste du också sätta in någon form av redovisningssystem för att säkerställa att du spårar dina intäkter och skatter korrekt..

Lyckligtvis för alla finns det en mängd solida redovisningsalternativ att välja mellan, varav vissa är utanför kedjan och andra är on-chain. Ett alternativ är till exempel CoinTracking.

Slutsats

Ethereum ger en fruktbar arena för frilansspelningar eftersom det uppriktigt sagt är så mycket som kan göras på och runt projektet. Om du stämmer in bör du börja se spelmöjligheter i kort ordning. Den största utmaningen är att hålla ögonen öppna tillräckligt breda!

I framtiden kan Ethereum som teknik till och med påverka kraftigt hur frilansare fungerar. En dag kan det helt enkelt förväntas betalas i realtid via en tjänst som Ethereums Sablier dApp. Och det är bara en möjlighet att många fler kommer också.

Det är inte så att Ethereum för närvarande är en slutgiltig lösning för frilansare, utan snarare att den erbjuder höga möjligheter och entreprenörsfrihet. Särskilt den friheten kan inte matchas av vanliga frilansföretag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me