Problemer med Fiat-valuta og hvordan det handler om at blive digital

Fiat & amp; Digital valuta

Selv mange af kryptovalutas hårdeste kritikere anerkender, at der er alvorlige problemer med fiat-valutaer.

Mærkeligt nok den mest åbenlyse kritiker af statsudstedte valutaer; den tidligere Internationale Valutafond (IMF) Chief Economist Kenneth S. Rogoff, er også en fjende af kryptokurrency. Rogoff skrev endda en bog; Forbannelsen af ​​kontanter, hvor han anbefalede regeringer at afskaffe papirkontanter fuldstændigt.

Rogoffs argument er, at kontanter dræner penge væk fra legitim fri virksomhed og ind på det sorte marked. Han beskylder også verdens centralbanker for at fremme det sorte marked ved at tjene på salg af papirregninger.

”Og alle disse kontanter letter væksten primært i den underjordiske økonomi, ikke den juridiske,” Rogoff opkrævet i en redaktionel projektsyndikat. Han bemærkede, at $ 100-regningen; som gennemsnitlige amerikanere næsten aldrig ser udgør 80% af den amerikanske pengemængde. 100 dollars regningen er verdens foretrukne udvekslingsmedium for kriminelle.

Papirvaluta tilskynder til voldelig kriminalitet ved at gøre røveri lønnet og narkotikahandel og ulovlig indvandring rentable ved at give kriminelle et let anvendeligt betalingsmiddel, påpegede Rogoff. I forbandelsen af ​​kontanter; han bemærkede, at den svenske regering kraftigt reducerede antallet af bankrøverier ved blot at sænke mængden af ​​kontanter i omløb, hvilket gjorde sådanne forbrydelser mindre rentable.

Ironisk nok er dette et krav, der er rettet mod Bitcoin og andre kryptovalutaer, at de letter kriminalitet, når det i virkeligheden er kontanter langt den største metode eller bytte for kriminelle..

Er papirvalutaen forældet?

Rogoff er den samme mand, der fordømte Bitcoin (BTC) som “Crypto Fool’s Gold” i et projektsyndikat fra 9. oktober kolonne. Rogoff; professor i offentlig politik ved Harvard University, er ingen fan af kryptokurrency, men han mener, at nutidens fiat-valutaer er værre.

Interessant nok mener Rogoff, at regeringer vil skrabe nutidens fiat-valutaer; og erstatte dem med nationale kryptokurver (han bruger udtrykket digitale valutaer) i den nærmeste fremtid. Hans tro synes at være, at papirkontanter er en forældet teknologi, der skal afskaffes.

”Men den lange historie med valuta fortæller os, at hvad den private sektor innoverer, staten til sidst regulerer og bevilger – og der er ingen grund til at forvente, at virtuel valuta undgår en lignende skæbne,” skrev Rogoff i Project Syndicate..

Hans forudsigelse er, at regeringer simpelthen vil overtage kryptovaluta. Historisk set blev papirvalutaer først trykt af banker – men til sidst vedtaget af regeringer, fordi de var en overlegen betalingsteknologi.

Faren, når kontanter forsvinder

En person, der er enig med Rogoff, er Indiens premierminister Narendra Modi. Den 8. november 2016 demonstrerede Modi alle problemerne med fiat-valutaer ved at erklære 86% af kontanterne i sit land værdiløs..

Modi gik simpelthen på tv og fortalte det indiske folk, at deres to største regninger; 500 rupee ($ 7,50 eller £ 5,40) og 1.000 ($ 15 eller £ 10,81) sedler var øjeblikkeligt værdiløse, CNN Money rapporteret. Ikke overraskende skabte premierministerens handling øjeblikkelig panik og øjeblikkelig kontantmangel.

Indien kontanterIndianere venter i kø for kontantudtag, Billede fra CNN.

I løbet af de næste 50 dage lærte titusindvis af millioner indianere, hvordan det var at leve uden kontanter. Nogle virksomheder tyede til byttehandel, mens nogle sov i køer uden for banker og pengeautomater, der ryktes at have kontanter. Et sådant kaos opstod, fordi 98% af alle forbrugertransaktioner i Indien foregår kontant.

Modi viste verden, hvorfor kontanter er sådan en elendig betalingsmekanisme; det kan straks ødelægges eller fjernes. Ligesom en person, der holder alle sine penge i regninger under madrassen, kan miste alt ved tyveri eller ild. En hel nation kan miste sin købekraft til en regeringsaktion.

Hyperinflationsfaren

Et stort problem med Fiat-valuta er inflationsproblemet, regeringer kan udskrive så mange nye penge, som de kan lide, hvilket devaluerer de penge, der allerede er i levering. For eksempel efter finanskrisen i 2008, Englands bank skabte 375 mia. £ af nye penge. Dette er en løbende bekymring og et af de problemer, som kryptokurver løser fuldstændigt – for eksempel ved vi, at der kun nogensinde vil være 21 millioner Bitcoin i eksistens.

Indbyggerne i Venezuela oplever den anden alvorlige fare fra statens valutaer: hyperinflation.

Priserne i Venezuela er muligvis steget med 12.875% i løbet af 2017 og med 85% i december 2017, fortalte Johns Hopkins University-økonom Steve Hanke til The Economist. Hanke mener, at priserne i Venezuela fordobles hver 52. dag.

Hvis Hanke har ret, ville det placere Venezuela blandt de værste tilfælde af hyperinflation i historien. Den Internationale Valutafond forudsagde, at inflationen kunne stige med 13.000% i Venezuela i løbet af 2018.

Den venezuelanske regering udskriver nu en 100.000 regning i sin fiat-valuta Bolivar, The Economist rapporteret. Denne regning kan være mindre end 50 ¢ (£ 0,36) i amerikanske dollars. Den sorte markedskurs for en amerikansk dollar (0,72 £) i Venezuela er 228.000 bolivarer, Reuters rapporteret.

HyperinflationHyperinflationsgrafik, billede fra The Economist.

Gennemsnitlige venezuelanere mærker smerten, et æg koster nu 10.000 bolivarer; eller en dags løn i landets mindsteløn på landets gader, The Havana Times rapporteret. Æg har tilsyneladende erstattet Bolivars som et af de foretrukne udvekslingsmedier i Venezuela. En enkelt karton æg koster nu 60.000 bolivarer – eller seks dage minimumsløn.

Bolivar er værdiløs, fordi Venezuelas præsident Nicholas Maduro ødelagde økonomien og spildte hele nationens oliepenge. Ikke overraskende mange venezuelanere; inklusive Maduro selv, er blevet kryptokurrency nørder af nødvendighed.

Kryptovaluta vs. hyperinflation

Tusinder af venezuelanere bruger landets super-billige elektricitet til at udvinde Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH), Atlanterhavet rapporteret i september 2017. En venezuelaner kan tjene omkring $ 500 (£ 359,56) eller 125,4 millioner bolivarer om måneden ved at udvinde Bitcoin.

Venezuelanere kan lide Bitcoin, fordi politi, kriminelle eller soldater ikke kan gribe det under våben. De kan også bruge Bitcoin til at betale for varer fra e-handelsfirmaer i Miami og få dem sendt til den sydamerikanske nation. Det er endda muligt at købe Visa- og MasterCard-gavekort; der kan bruges på Amazon, med Bitcoin eller Ethereum.

Dette gør det muligt for nogle venezuelanere at købe vigtige ting som mad, medicin og ble online, opdagede Atlanterhavsreporter Rene Chun. Disse mennesker kan leve et bedre liv end deres naboer, der bytter æg til forbrugsvarer på gaden.

Bitcoin er nu så værdifuldt i Venezuela; at korrupt politi beslaglægger minerigge og genstarter dem på deres stationer, skrev Chun. Den eneste måde politiet kan få betalt på; og fodre deres familier, er at udvinde Bitcoin.

At lade politikere plyndre nationens rigdom

Landets nyeste kryptokurrencynørd er Maduro selv; WHO annonceret oprettelsen af ​​et oliestøttet altcoin, han kalder Petro i december 2017, Al Jazeera rapporteret. Maduro har endda planer om at forsøge at få Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) til at udstede et altcoin.

Venezuelas præsident Maduro, billede fra AlaJazeera.

”Jeg vil officielt foreslå alle OPEC og ikke-OPEC-producerende lande, at vi vedtager en fælles kryptokurrencymekanisme bakket op af olie,” sagde Maduro.

Petro vil sandsynligvis ikke hjælpe gennemsnitlige venezuelanere; men det vil gøre det let for Maduro og hans håndlangere at flytte alle oliepenge ud af landet inden revolutionen. Om det internationale samfund vil lade Maduro slippe af med plyndring af Venezuelas rigdom er ikke klart.

Venezuelas skæbne afslører, hvad der kan være den største fejl i offentlige fiat-valutaer; de gør det virkelig let for korrupte eller inkompetente ledere at plyndre nationens rigdom. Alt, hvad diktatoren skal gøre for at få flere kontanter, er at køre trykpressen.

Ofrene er gennemsnitlige borgere, der ikke har andet valg end at acceptere det værdiløse papir. Diktatoren og hans kammerater har mulighed for at sælge aktiver til andre valutaer med værdi og flytte dem til oversøiske bankkonti. Foruroligende er det i diktatorens interesse at udskrive flere penge; fordi han kan veksle det til valutaer med værdi, hvilket gør kontanterne endnu mere værdiløse.

Venezuela demonstrerer, hvorfor Cryptocurrency supplerer Fiat-valutaer

Gennemsnitlige mennesker står over for dette forfærdelige system, fordi de ikke kan bruge tyrannens værdiløse papir uden for nationen. De har heller ikke et godt middel til at flytte kontanter uden for nationen, fordi ingen andre accepterer deres nationale papir.

Kryptovalutaer gør det muligt for gennemsnitlige mennesker at omgå regeringsudstedte Fiat, som er underlagt deres luner – hvilket er det, der gør dem så værdifulde. Den sande fordel ved kryptokurrency er, at det giver gennemsnitsfolk mulighed for at foretage grænseoverskridende transaktioner uden valutakurs. Det giver dem brugskraft og pengeoverførselsfunktioner, der kun er forbeholdt de rige.

Rogoff og Modi har helt ret, problemerne med fiat-valuta vil dræbe det i den nærmeste fremtid, uanset hvad regeringer gør. Ligesom det eller ej, kryptokurrency er pengernes fremtid, og regeringer vil æter blive tvunget til at vedtage dem eller forsøge at forbyde det, hvilket vil vise sig nytteløst på grund af dets decentrale natur.

Kinas digitale valutaplaner

Rapporter, der kommer ud af Kina, siger, at landets centralbank gør fremskridt med sine planer om at skabe en suveræn digital valuta. People’s Bank of China (PBOC) har dog endnu ikke frigivet nogen officiel tidsplan for udrulningen af ​​den foreslåede digitale yuan.

I mellemtiden fortsætter kommentatorer med at hævde, at Kinas digitale valuta-planer er en del af bestræbelserne på at forhindre den udbredte vedtagelse af offentlige kryptoer som bitcoin (BTC) samt private virtuelle valutaer som Facebooks Vægt. Flere centralbanker bestræber sig også på at lancere deres egne statsudstedte digitale valutaer.

Kina

Der er ikke indstillet nogen lanceringsdato for Kinas digitale valuta

Ifølge South China Morning Post, PBOC udsendte en erklæring den 5. januar 2019, der erklærede, at der blev gjort fremskridt med udviklingen af ​​digital yuan-valuta. Erklæringen var en del af centralbankens årlige arbejdskonference, der beskriver PBOC’s aktiviteter for det sidste år.

På trods af at beviset for det igangværende arbejde med den foreslåede centralbanks digitale valuta (CBDC) uddybede PBOC ikke en sandsynlig tidsramme for frigivelsen af ​​den digitale yuan. Tilbage i 2019 sagde rapporter, at Kinas digitale valuta sandsynligvis ville starte i november 2019, men disse rygter viste sig at være falske.

Desuden forbliver detaljer om Kinas digitale valuta knappe med interne kilder, der hidtil er faldet fra at give koncise kommentarer om projektet.

Tilbage i 2018 rapporterede Blockonomi, at PBOC rekrutterede specialister i digital valuta.

Beijing ønsker at bekæmpe Bitcoin og Libra Adoption i Kina

På trods af manglen på detaljer om Kinas foreslåede digitale valuta er en ting klar – Beijing ønsker at imødegå kryptoer som bitcoin og Vægt. Et vigtigt bevis for denne påstand er, at snak om projektet steg i intensitet efter frigivelsen af ​​Libra-hvidbogen tilbage i midten af ​​2019.

Kina var blandt de første nationer, der kritiserede projektet med henvisning til bekymringer om monetær kontrol. På det tidspunkt kæmpede Beijing mod Vægtens plan om at oprette en stablecoin bakket op af en kurv af fiat-valutaer og sagde, at en sådan digital valuta kunne bidrage til kapitalflyvning fra det kinesiske fastland.

Det øgede snak omkring Kinas digitale valuta-planer kom også på et tidspunkt, hvor regeringen aktivt promoverede vedtagelse af blockchain-teknologi. Præsident Xi Jinping erklærede i oktober 2019, at blockchain vil blive en “kerneteknologi” i landet. Kritikere af Kinas pro-blockchain holdning sagde, at landet ikke vil forsøge at fremme de mere decentrale aspekter af teknologien.

Forskellige statslige og polliske medieorganisationer voksede også lyrisk om blockchain-udnyttelse i Kina. Denne bølge af positiv blockchain-stemning strakte sig imidlertid ikke mod krypto med landets regering, der fastholdt sin “blockchain, ikke crypto-holdning”.

Som tidligere rapporteret af Blockonomi, så den fornyede kryptoindsprøjtning, at fem kryptokursudvekslinger blev tvunget ud af drift. Dette nye forbud mod virtuel valuta syntes at fokusere på OTC-handelsborde.

Kina fjernede Bitcoin-minedrift fra en liste over forbudte industrielle aktiviteter. Flere provinser i landet kræver imidlertid, at krypto minearbejdere reducerer deres energiforbrug i de tørre sæsonmåneder for at give rigelig strømforsyning til detailforbrugere.

Centralbanker ser på suveræne digitale valutaer

Flere centralbanker er også kommet for at bekræfte eller benægte rapporter om udvikling af deres egne CBDC’er.

Interessenter i Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Europæiske Union (EU) som helhed har også opfordret til oprettelse af en digital euro. Nogle politiske beslutningstagere hævder, at et sådant skridt er nødvendigt for ikke kun at bekæmpe private kryptoer som Vægten, men også for at forblive i takt med Kina i det nye landskab med digital økonomi..

Undslippe dollaren: Kina, Rusland & Andre Mull delt digital valuta

Ledere fra de lande, der udgør BRICS-blokken – Kina, Rusland, Indien, Brasilien og Sydafrika – har diskuteret oprettelsen af ​​en fælles digital valuta, der ville være rettet mod handelsafviklinger og yderligere flytte de deltagende nationer væk fra den lange skygge af Amerikansk dollar.

Rapporteret af det russiske mediebureau RBC opstod diskussionerne ud fra en af ​​de økonomiske og politiske blokke forretningsråd møder i denne uge, hvor BRICS-embedsmænd formelt overvejede en sådan indsats for første gang.

Ingen konkrete planer var resultatet af dialogen, så de kommende specifikationer mangler for nu, og det er muligt, at projektet aldrig starter eller vil gøre det meget senere efter betydelige ændringer. Så kald det ikke digitale penge endnu.

Dollar

”Det vil ikke være penge, vi kan sige, at det vil være en papirløs dokumentstrøm for at lette transaktioner,” argumenterede Nikita Kulikov, der var til stede på rådets møde.

Uanset hvad der sker, er det vigtigt, at BRICS-landene endda har overvejet muligheden for at oprette deres eget blockchain-afviklingssystem, da de udgør nogle af verdens mest indflydelsesrige nye økonomier og samlet er hjemsted for mere end 3 milliarder mennesker. Hvis BRICS har overvejet en delt digital valuta, vil andre også, og konsekvenserne af det kan være dybe og langvarige.

Daggry af afdollarisering: Rusland som casestudie

Bestræbelserne på at “af-dollarisere” er vokset på verdensscenen for nylig, og ingen steder har denne dynamik været tydeligere end i Rusland, idet landets deltagelse i de ovennævnte BRICS-diskussioner bare var den sidste, der skete i sin kampagne for at overskride dollarens betydning.

For eksempel er forskellige forslag til statsstøttet digital valutaindsats blevet fremsat i Rusland i løbet af de sidste to år, som alle er fremsat på baggrund af Ruslands øverste ledere, der ønsker måder at give landet mere frihed fra USD og vestlige handelssanktioner..

Sidste sommer kortlagde Andrey Kostin, lederen af ​​den store russiske bank VTB, en vej for, hvordan nationen kunne bruge færre dollars i internationale transaktioner. Siden da har relaterede ideer rullet ind fra russiske embedsmænd om, hvordan cryptocurrency-teknologi kan spille en rolle i landets afdollarisationsdrev. Forslagene har spændt fra guld eller oliebaseret krypto til en stablecoin fastgjort til den russiske rubel.

“[A] en oliestøttet kryptokurrency ville give olieproducerende lande mulighed for at undgå økonomiske og handelsmæssige begrænsninger, der er blevet overdrevne i de senere år,” sagde den tidligere russiske energiminister Igor Yusufov i oktober 2018. En måned senere sagde formand for formand for statsdumaens finansudvalg Anatoly Aksakov foreslog oprettelsen af ​​”kryptorublen”, der ville blive bakket op af Ruslands centralbank.

Tilsvarende har russiske embedsmænd også deltaget i drøftelser med kolleger fra Den Eurasiske Økonomiske Union (EEU), som Rusland leder sammen med Armenien, Hviderusland, Kasakhstan og Kirgisistan, for at skabe en delt digital valuta for blokken, der kunne lanceres så tidligt som 2020.

Som Alexey Moiseyev, Ruslands daværende viceminister for finans, forklarede EEU-initiativet:

”Antallet af [indenlandske firmaer], der i øjeblikket er under sanktioner, øges konstant, og vi hører trusler om, at der vil blive indført flere sanktioner. Så vi er nødt til at reagere ved at skabe pålidelige systemer til internationale betalinger, der ikke er knyttet til den amerikanske dollar. ”

På samme måde har kinesiske embedsmænd sagt, at en stor motivation bag deres igangværende digitale yuan-indsats er at yderligere forankre Kinas monetære suverænitet – en implicit strygning mod den amerikanske dollars spøgelse.

Mellem bare Rusland og Kina er der bestemt den politiske vilje inden for BRICS til at skubbe videre på arbejde, der kan hjælpe dem med at flytte væk fra USD. Det er tilbage at se, om blokken vil føre sagen fremad, men hele affæren kan være en nøgle geopolitisk tråd at se fremad.

Centralbankens digitale valutaindsats eksploderer forud for Kinas Crypto-lancering

Hvis du fortalte nogen på Wall Street eller en centralbankembedsmand for ti år siden, at der ville være suveræne digitale valutaer, ville de sandsynligvis have lo. Men disse digitale valutaer bliver til virkelighed. Og hurtigt.

Krypto

Centralbanker går all-in på krypto?

CoinDesk rapporterede at Banque de France netop er fordoblet sine ambitioner om digitale aktiver. En jobåbning, der blev offentliggjort i midten af ​​sidste måned, nævnte centralbankens behov for en analytiker med erfaring inden for kryptoøkonomi, spilteori og offentlig eller privat blockchain.

Rapporten bemærkede også, at Frankrigs monetære myndighed søger en person til at undersøge brugen af ​​blockchain i traditionel bankvirksomhed.

Den samme CoinDesk udgav den ovennævnte rapport, Bank for International Settlements (BIS) afslørede, at den ville være ombord på en nøgleperson: Benoit Coeure, afgående medlem af direktionen for Den Europæiske Centralbank.

Coeure, der tidligere kaldte Bitcoin en “ond skabning af finanskrisen”, vil lede BIS ‘Innovation Hub, som er en ny gren af ​​bankenheden, der har gjort kryptokurver til et af sine primære fokusområder.

Mens BIS meddelelse om denne nyhed ikke nævnt kryptovaluta, har BIS tidligere støttet centralbankens digitale valutaer. Agustín Carstens, lederen af ​​BIS, sagde tidligere på året:

”Mange centralbanker arbejder på det; vi arbejder på det og støtter dem. ”

Disse seneste nyheder kommer kun få uger efter, at en rapport afslørede, at Canada overvejer sin egen kryptokurrency. I henhold til tidligere rapporter fra dette afsætningssted afslørede et internt slide-deck, der blev præsenteret for Bank of Canada-guvernør Stephen Poloz, et foreslået digitalbankprojekt om centralbankvaluta.

Den foreslåede mønt ville være bredt tilgængelig, “et til sidst obligatorisk alternativ til papirfiat, ville være i stand til at indsamle oplysninger om forbrugere og ville bekæmpe den” direkte trussel “fra Bitcoin og andre decentrale og” ikke-backede “pengesystemer.

Svar til Kina

Selvom det kan være en tilfældighed, at alt dette arbejde mod centralbank / fiat-støttede digitale valutaer sker på én gang, ser det ud til, at det er svar på dem, der i øjeblikket er forud for spillet: den kinesiske regering og People’s Bank of China.

Bare i sidste måned fortalte Kinas præsident Xi Jinping det kinesiske folk, at de skulle begynde at vedtage blockchain som en “kerneteknologi” for at styrke en række industrier, herunder sundhedspleje og finansiering.

De sidste måneder har også set rapporter afsløre, at Kina er på randen af ​​at lancere et dobbeltlags digitale pengesystem, der kan have potentialet til at blive nationens primære udvekslingsmiddel.

Løbet for digitalisering

Det er sandsynligt, at vi vil se en slags “blockchain-våbenløb” finde sted i løbet af de næste par år, som vil se lande og virksomheder over hele kloden bedømme det for, hvordan man bedst kan bruge denne teknologi.

Der vil sandsynligvis være fokus på centraliserede kryptokurver på grund af den værdi, de giver; den ovennævnte Bank of Canada-glidebane nævnte, at sedler hurtigt bliver forældede og dyre, mens decentrale kryptokurver er begyndt at udgøre en trussel mod pengepolitikken.

Dette forestående våbenkapløb vil være af største vigtighed, har analytikere hævdet, med Anthony Pompliano, tidligere fra Facebook og i øjeblikket af kryptokurrency-investeringsselskabet Morgan Creek Digital, der hævder, at USA ville “opnå en [monetær / økonomisk] fordel” og “fange fantasi hos hundreder af millioner af mennesker ”, hvis det lancerede et digitalt pengesystem, før Kina gjorde det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me