Bitcoin-gåder: Cryptovaluta skjult i almindeligt syn

Bitcoin puslespil

Et mystisk kodet billede dukkede op på Reddit mod slutningen af ​​maj ledsaget af en liste med spor og en tegnebogadresse indeholdende 1 BTC for den, der løste puslespillet.

Billedet bruger en blanding af tilsyneladende tilfældige ord, tal, symboler og farver til at danne en collage af ledetråde, der skjuler en mistænkt sætning på 24 ord..

Faktisk er alle numrene og ordene i billedet taget direkte fra Satoshi Nakamotos originale Bitcoin-hvidbog. Som den originale plakat af billedet, u / cryptogreetings sagde:

”Dette arbejde består af Satoshi Nakamotos berømte hvidbogsord, skaleret af Log N. Forskellige ideer inspirerede Satoshi til at skabe en løsning til revolutionering af moderne samfundsøkonomi og industri. Arbejdet reflekterer over de elementer, der bragte denne teknologi til live og udfordrer den underliggende sikkerhedsmodel. Skjult i almindeligt syn ligger noget mere: en skattejagt. 1 BTC er skjult inden for arbejdet. ”

Et hektisk kapløb om at knække koden begyndte straks og er stadig i gang. Indtil videre har plakaten i puslespillet efterladt ni spor, der kan hjælpe os i vores søgen efter løsningen.

Ledetrådene er lige så kryptiske som selve puslespillet og har efterladt mange, der klør sig i hovedet:

  1. Du kan smide mindst halvdelen af ​​ordene på billedet ud
  2. Tænk parvis
  3. Kod let, angribe tidligt
  4. Mistet transaktion koster næsten brugere
  5. 00212121
  6. Prøv +1
  7. Næsten åben
  8. Bonushint: For at sejre skal man kigge indeni. Mod det uendelige univers. Når du er tæt på hjemmet, markerer X stedet. (herfra)
  9. -1

Mange metoder til at nærme sig problemet er hidtil blevet fremført af Reddit-samfundet, men ingen har vist sig at være frugtbare.

En Reddit-bruger hævdede, at han ventede på, at kryptomarkedet skulle vende om, inden han sendte sin løsning i håb om, at 1 BTC måske ville være mere værd i fremtiden.

Dette er muligvis ikke for langt hentet, når du overvejer, hvor lang tid det har taget tidligere kryptopusler at løse.

Legenden om Satoshi Nakamoto

Dette er ikke første gang, et stort stykke digital valuta er skjult inde i et kryptografisk billede.

I 2015 blev der frigivet et stykke kodet kunst, der blev kendt som ‘The Legend of Satoshi Nakamoto’. Det var et maleri, der henviste til William Shakespeares The Phoenix and the Turtle, og brugte farver, former og afstand til subtilt at udsende sin skjulte kode. Kunstneren gemte stien til 4,87 Bitcoin et eller andet sted i maleriet.

Legenden om Satoshi Nakamoto

Legenden om Satoshi Nakamoto, billede fra Bundkort

Billedet indeholdt et hash-nummer, der førte til en Bitcoin-tegnebog, men det blev først opdaget 3 år senere, i 2018, da et par og et par puslespilentusiaster endelig løste puslespillet.

En Bitcoin havde en markedsværdi på omkring $ 250 dollars i april 2015, da tegnebogen oprindeligt blev oprettet.

Da puslespillet blev løst, holdt den tegnebog pludselig omkring $ 50.000 i værdi. Havde løsningen på puslespillet kommet nogle få uger tidligere, i løbet af januar, ville tegnebogen have været mere end det dobbelte af dets endelige værdi.

Marketingguruer har for altid brugt konkurrencer som en måde at tromme op for reklame for deres produkt eller forretning, og med opfindelsen af ​​blockchain-kryptovaluta-kunstnere har nu en nem måde at gøre det samme på.

Nogle kunstnere tager det et skridt videre og afsætter hele udstillinger til kodede kunstværker, der fører til en kryptovaluta-belønning.

Nye penge

I marts 2018 lancerede en L.A-baseret kunstner, Andy Bauch, en kunstudstilling med titlen ‘Nye penge‘, Som var centreret omkring konceptet med kryptovalutaer og bestod af stykker indeholdende private nøgler til kryptotegnebog.

Nye penge

Nye penge, billede fra Andy Bauch

Interessant nok var kunstnerens valgte medium Lego. Bauch arrangerede 100.000 legoklodser i forskellige mønstre, som han siger blev genereret med menneskelig og algoritmisk input.

Stykkerne indeholdt i alt omkring $ 10.000 i krypto mellem dem, hvor meget af det kom i form af Bitcoin, Litecoin, Dogecoin og Cannabiscoin.

Bauch hævder at forsøge mere end blot at tromme op i reklame, sagde han til kunstmagasinet Sciart i februar:

”Jeg forsøger at hjælpe dem uden datalogisk baggrund med at visualisere og forstå det ret abstrakte koncept for kryptokurver og samtidig demokratisere potentialet og volatiliteten, der følger med dem.”

I skrivende stund er nogle af Bauchs koder allerede blevet brudt, og folk har modtaget de tilsvarende tegnebøger.

Spilindustrien lægger mærke til det

Et nyt videospil udgivet på Steam-platformen gør den matematiske skattejagt til en virtuel virkelighed.

MonteCrypto: Bitcoin Enigma lanceret i februar og tillod spillere at jage krypto spor i en futuristisk steampunk-indstilling.

Monte Crypto

Monte Crypto, billede fra Damp

Det ultimative mål med spillet var at finde den 24-ords private nøgle, der indeholdt vinderens pris på 1 BTC.

I sidste ende tog det kun 2 måneder for et ivrig team af internetkodebrydere at finde løsningen. Holdet modtog Bitcoin som lovet og har siden overført den ud af den originale tegnebog.

Spillets skabere Corentin Derbré og Scott Piriou sagde:

”Det har været ret forbløffende de seneste par måneder at se alt, hvad du har lavet for at komme til bunden af ​​gåden. MonteCrypto blev også designet til at være et socialt eksperiment af slags … en test af samarbejde versus hemmeligholdelse.

“Det har været ret bemærkelsesværdigt at se på de forskellige veje, du har udforsket sammen, og forsøge at bringe eksperimentet til konklusion, både hvad angår deling og sabotage.”

Det er ukendt, om skaberne har til hensigt at opdatere spillet med et nyt puslespil, eller om to måneder ender med at være den samlede livscyklus for spillet.

I mellemtiden udvikles et blockchain-baseret spil i et andet hjørne af spilbranchen af ​​den samme kunstner, der skabte The Legend of Satoshi Nakamoto. Den internetbaserede kunstner, der kun er kendt af twitterhåndtaget @coin_artist, har sluttet sig til et spiludviklingshold for at vende sine kryptografiske talenter til videospilverdenen.

Neon District er et neo-noir, sci-fi-spil baseret i den nærmeste fremtid og vil indeholde et påskeæg, der hævdes at være 15 ETH værd. Spillet er kun en tredjedel af vejen gennem dets udvikling, men har hidtil haft en god hype og vil utvivlsomt vinde mere, hvis værdien af ​​disse 15 ETH begynder at stige.

Reddit

Kodning af billeder med digital valuta er ikke kun et tidsfordriv for kunstnere og spiludviklere, men er ved at blive en voksende trend blandt internetkryptografer og meme-makers.

Det /bitcoin-gåder sub-reddit er et ret aktivt forum for amatør-puslespilmestere, der efterlader kryptomikropayments skjult i deres billeder.

Forummet har set et stort løft i brugeraktivitet i løbet af de sidste par måneder, muligvis ansporet af de nylige tidligere profilerede kryptokoder.

Det er ikke svært at se, hvorfor denne praksis med kodet billedfremstilling er blevet så udbredt i kryptovalutaverdenen, kryptokurver er selv rodfæstet i kryptografi og og kryptering, og det ser ud til at være en udvidelse af det.

I betragtning af den omtale, at disse konkurrencer kan tromme op, skal du ikke blive overrasket, hvis vi er vidne til begyndelsen af ​​en ny marketingstrategi. Ikke kun for kryptofirmaer, der håber at gøre et stænk med deres ICO, men også for kunstnere og iværksættere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me