Nybörjarguide till Loom Network: Plattform för onlinespel och sociala appar

Loom Network Guide

Loom Network kallar sig en nästa generation blockchain-baserad plattform utformad för stora sociala appar och onlinespel. Teamet beskriver det som ditt favoritspel eller sociala nätverk men på blockchain och byggt på Ethereum.

Loom Network Guide

Loom Network gör det möjligt att skapa DAppChains och dapps, men det fungerar också som en faktisk blockchain. Som sådan får du alla fördelar med en blockchain när du använder Loom Network, inklusive ett system som är skalbart, pålitligt, gaffelbart och performant.

DAppChains

DAppChains on the Loom är kompletta blockkedjor som byggdes för att köra parallellt med Ethereums smarta kontrakt. DAppChains är i huvudsak en mer avancerad version av Ethereums sidokedjor som har optimerats för att de ska kunna skala data istället för finansiella transaktioner. Varje dapp har sin egen DAppChain, vilket möjliggör gaffelbar, offentlig data, som med Bitcoin och Ethereum.

Loom Network DAppChains byggdes specifikt för sociala appar och spel. Exempel inkluderar Ethereum-baserade kryptosamlar och tokenbaserad karma, med allt baserat på blockchain-regler som är decentraliserade, gaffelbara och läsbara av människor.

Loom SDK

Loom SDK gör det möjligt för utvecklare att skapa sina egna DAppChain. Du kan välja varje enskilt element i sidokedjan, inklusive dina samförståndsmekanismer och en regleruppsättning som du själv bygger. Du kan sedan släppa nodprogramvaran som är helt innesluten och körs på någon av de större molnplattformarna. Loom SDK låter utvecklare fokusera på att skapa sin applikation istället för att behöva implementera ett konsensuslager.

Funktioner för spel och sociala appar

Med Loom Network blir det möjligt att bygga en rad spel som helt enkelt inte är möjliga utan att använda blockchain-teknik. Detta kan inkludera universum som spänner över flera spel, eviga världar, bytbara tokens och föremål som är bevisligen knappa. När det gäller sociala appar är den stora nyheten att Loom Network tillåter applikationer som inte drivs av reklam. Istället kan de sociala apparna tjäna pengar tack vare karma-tokens och möjliggör minimering av förtroende och möjligheten att expandera med applikationer med flera klienter.

LOOM Token

LOOM-token är en medlemskapstoken som ger användarna ett all-access-pass för de dappar som körs på Loom Network. Token fungerar på alla DAppChains som körs på Loom Network och låter dig överföra digitala tillgångar och data mellan Ethereum och Loom DAppChains. Tänk på LOOM-token som ditt medlemskapskort till allt på Loom Network.

Denna funktion som medlemskapstoken fungerar eftersom token fungerar som en programvarulicensnyckel. Det är en ERC20-token och du håller den i en Ethereum-plånbok eftersom den finns på Ethereum. Varje gång du försöker överföra en tillgång från en av Loom DAppChains till Ethereum eller slutföra en överföring mellan DAppChains kommer dapp först att kontrollera ditt LOOM-tokenbalans. Så länge du har minst 1 LOOM-token fortsätter tillgångsöverföringen. Annars måste du köpa minst en token innan du slutför överföringen.

I skrivande stund såldes tokens för 1,99 USD vardera (0,003 ETH), jämfört med 4,99 USD. Du kan köpa dem via webbplatsen Loom Network med MetaMask-plugin.

Delegera samtal

Delegera samtal är ett Q&En webbplats som är helt baserad på blockchain och körs med en DAppChain. Det är den allra första DAppChain som startas som byggdes av Loom Networks, med riktiga tokens som stöds av Ethereum som körs i ett skalbart och blixtsnabbt nätverk. Med DelegateCall kan användare tjäna tokens helt enkelt genom att skicka och / eller svara på frågor.

Delegera samtalet

För att ge ett exempel på LOOM-tokens funktionalitet med DelegateCall, genom att äga en LOOM-token, kan du överföra DelegateCall-karma-poäng som du tjänar till Ethereum. Därifrån kan du sälja dem för ETH och förvandla dina tokenintäkter till pengar.

Andra dApps på Loom

Även om DelegateCall var den första DAppChain från Loom Network är det inte längre den enda. Dapparna spänner över en rad ämnen och användningsområden, som visar mångsidigheten hos Loom Network.

CryptoZombies, låter dig till exempel koda ditt eget spel som ett sätt att lära dig kodning av Ethereum dapps. Det lär spelare att skriva sina egna smarta kontrakt med Solidity genom att skapa sina egna krypto-samlarobjekt spel. Hittills finns det cirka 130 000 studenter. Snart låter detta DAppChain dig överföra zombies till mainnet och sedan importera dem till andra spel med ett relaterat tema helt enkelt genom att hålla en LOOM-medlemskapstoken. Det kommer också att finnas framtida tokenbaserade belöningar för dem som avslutar lektionerna, vilket ger pedagogiskt bevis.

Kryptozombier

EthFiddle är den översta webbplatsen för soliditetskoddelning, designad för att dela kodavsnitt. Den har mer än 10 000 användare och låter dessa användare sammanställa, testa och sedan köra olika utdrag av soliditetskod från hela nätet. Utvecklare kommer att hitta det användarvänliga gränssnittet omedelbart bekant.

ETH Fiddle

Soliditet X är ett programmeringsspråk som är säkert som standard och kompilerar Solidity. Denna övergrupp av soliditet följer upp för att säkra soliditet för dess användning samtidigt som man undviker kända fallgropar. Loom Network ser det som ett pragmatiskt steg mot säkra och skalbara applikationer.

Soliditet X

Loom Network utvecklar också tre olika spel internt som kommer att lanseras under andra kvartalet 2018. Nätverket arbetar också med olika team accepterade i Loom SDK: s stängda beta, med lag som arbetar med att utveckla ytterligare dapps på Loom. När tiden går framåt kommer Loom Network att ge ännu fler utvecklare tillgång och utvidga de tillgängliga dapparna för LOOM-tokeninnehavare.

Slutsats

Med hjälp av Loom Network kan utvecklare köra decentraliserade applikationer i stor skala. Denna plattform som en tjänst bygger på Ethereum och gör det möjligt för utvecklare att skapa DApps tillsammans med säkerhet och förtroende och de datorresurser de behöver för att köra tjänster i kommersiell skala. Loom Network har redan flera dappar byggda på det som visar dess användbarhet och potential, vilket indikerar den starka möjligheten för tillväxt i framtiden.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me