Nybörjarguide till DMarket: Decentraliserad speltillgångsmarknad

DMarket Guide

DMarket är en decentraliserad marknadsplats för speltillgångar. Marknaden täcker ett brett utbud av spel och förvandlar virtuella föremål till verkliga varor som kan handlas på blockchain.

Idén om tokenisering är central för blockchain där varje objekt kan representeras som en token på blockchain. Detta skapar en framväxande ekonomi kring digitala tillgångar där de blir riktiga artiklar. Det finns uppskattningsvis 2,3 miljarder spelare över hela världen och gott om möjligheter att tjäna pengar på digitala tillgångar. Spelekonomin uppskattas till 450 miljarder dollar.

DMarket Guide

Vi presenterade nyligen Enjin Coin (ENJ) som också ger sin egen lösning på samma problem med blockchain. Men låt oss först finslipa DMarket.

Vilka brister har DMarket identifierat i ekonomin för digitala tillgångar?

De flesta virtuella artiklar handlas på Steam. Steam är den digitala distributionsplattformen för spel som hanterar rättigheter och försäljning av de största och mest populära speltitlarna. Det har blivit en central marknadsplats för spel och spelmod. De flesta av spelen på Steam har ingen funktion för handel i spelet. Hela den virtuella tillgångsekonomin består av speltillgångar i de tre bästa spelen – Counter-Strike: Global Offensive, Dota2 och Team Fortress 2. Steam-användare kan inte ta ut sina virtuella valutor och Steam tar ut upp till 12% på transaktioner i spelet . Andra plattformar som är beroende av Steam API har liknande begränsningar.

Spelartiklar

Hur ansluter DMarket speluniversum?

DMarket är den första, decentraliserade, globala marknaden för handel med digitala speltillgångar. Det är skalbart och erbjuder plattformsstöd som ansluter alla speluniverser. Spelare kan byta valfritt virtuellt objekt från vilket spel som helst. Istället för att spelutvecklare och distributörer reglerar efterfrågan skapas det istället av marknaden. Spelutvecklare kommer att fokusera på att skapa unikt och önskvärt spelinnehåll som spelare vill äga och handla med. På samma sätt vill spelare visa upp sina spelprestationer för samhället.

Vilka artiklar finns tillgängliga på DMarket?

Det finns två typer av tillgångar tillgänglig på DMarket. Den första typen är ett virtuellt Steam-objekt. Denna Steam-artikel är en tillgång i spelet, den är tillgänglig för ett specifikt spel. Just nu finns det en massa artiklar tillgängliga för Counter-Strike: Global Offensive. Det finns också en DMarket Blockchain-artikel som är en intern blockchain-artikel som kan handlas på DMarket blockchain.

Vilka andra spelobjekt kan handlas på DMarket?

För att säkerställa en omfattande användning i spelutvecklingsgemenskapen har DMarket samarbetat med Unity Technologies. Unity-motorn är en av de mest använda 3D-spelutvecklingsmotorerna. Unity engine-spel installerades mer än 24 miljarder gånger förra året till över 3 miljarder spelanordningar. Detta inkluderar hälften av alla nya mobilspel. Avtalet tillåter alla Unity-baserade spel att ansluta till DMarket blockchain direkt och göra virtuella tillgångar tillgängliga för försäljning eller handel. Spelare kan också ansluta sina spelkonton och skapa listor över digitala speltillgångar för handel.

Dmarket

Vad är digitala speltillgångar?

Digitala speltillgångar är alla objekt i spelet som rustning, vapen, ädelstenar eller drycker som har värde och kan handlas mellan spelare. Det finns olika typer av digitala tillgångar.

För det första finns det spel som har sina egna valutor i spelet. Alla andra objekt i spelet, skinn och modifieringar (mods), musik och ljudeffekter är några av de många digitala varorna som kan handlas.

Vad som gör DMarkets digitala tillgångar unika?

Hela artikelhistoriken för varje transaktion registreras i blockchain, varför varje digital tillgång har sin egen unika historik. Detta ökar samlingsvärdet för varje digitalt föremål. Tidigare ägare av specifika artiklar och deras prestationer kan påverka och driva upp priset på artiklar. Spelare kanske vill äga ett specifikt spelobjekt som användes av, till exempel deras favoritspelare från Esports. Det kommer att göra artikeln mer önskvärd och höja priset på artikeln.

Hur hanteras digitala speltillgångar?

Objekt i spelet genereras på DMarket-blockkedjan av spelartiklar. Dessa artiklar kan köpas av spelare. De kan köpas och dras tillbaka till ett DMarket-användarkonto. Objekt som tjänas in i ett spel kan också migreras till DMarket blockchain utan att lämna spelet.

Vad är de interna DMarket Blockchain-artiklarna?

Dessa är speciella virtuella föremål som endast kan handlas på DMarket-plattformen. De är begränsade i kvantitet så är säker på att öka i värde. Det kommer också med underförstådda skryterättigheter för att vara en av de tidiga adopterarna. För närvarande finns 3 unika DMarket digitala tillgångar listade, nämligen GDC 2018 Exclusive Asset. Denna bit är tillägnad Game Developers Conference 2018 i San Francisco. The Founder’s Mark är begränsat till 1000 artiklar och tillägnad lanseringen av DMarket. Slutligen finns det DMarket Spring Cup Badge. Detta är för att fira den första Counter-Strike: Global Offensive Esports-turneringen någonsin som också arrangeras av DMarket. Dessa artiklar varierar mellan 10 och 2000 DMC vardera.

Dmarket Blockchain API

Vilka valutor accepteras på DMarket?

Användare kan sälja Steam-objekt för amerikanska dollar (USD) eller DMarket-artiklar för USD eller DMC, den interna DMarket-kryptovalutan. Användare kan köpa Steam-artiklar för USD eller DMC eller DMarket-artiklar för DMC. För att kunna sälja Steam-artiklar på DMarket måste användare ansluta sitt Steam-konto till sitt DMarket-konto. DMarket blockchain-objekt kan handlas utan att ansluta till Steam.

Vad är DMC-kryptovaluta?

DMC är en Ethereum-baserad ERC-20-token som fungerar på Ethereum blockchain. Smarta kontrakt utför plattformens regler automatiskt. Denna kryptovaluta ska inte förväxlas med DMC eller DynamicCoin som redan finns på börser. På backend konverteras DMC till och från DMT som är ett omsättningsbart mynt noterat på börser som Bittrex.

Vilken teknik använder DMarket Blockchain?

DMarket-plattformen använder för närvarande Ethereum blockchain men i framtiden efter att ha förvärvat 10 miljoner användare kommer projektet att migrera till sin egen blockchain med hjälp av Exonum blockchain-ramverket. Den är mycket skalbar och kan hantera 3000 transaktioner per sekund. Det finns också ett andra lager på plattformen som kan hantera 100 000 operationer per sekund. Detta interagerar med Ethereum blockchain med Golang och Postgresql. Även om det är centraliserat är det optimerat för hastighet och skapar en sidokedja och utför mikrotjänster till Ethereum blockchain.

Hur man köper Dmarket DMT

Du kan inte köpa DMT med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för DMT vid ett utbyte som visar token.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

När du har köpt Ethereum kan du handla för DMT-tokens på följande börser:

  • Bittrex
  • Upbit
  • Tidex
  • YoBit
  • IDEX

Hur kan du spendera DMT?

Användare kan spendera och tjäna DMT som valuta för virtuella föremål i spelet. Digitala rättigheter betalas också i DMT till ägare för användning av deras digitala föremål. Användare kan köpa premium DMarket-konton som grossister eller privatpersoner. Det finns också BigData-analys för handlare som behöver den här tjänsten.

Hur lagrar du dina DMT-mynt?

De DMarket-plattform har en integrerad plånbok och det finns en Android plånbok app finns också.

Dmarket Android Wallet

Hur fungerar DMarket?

Användare måste registrera sig på DMarket. Detta skapar en DMC-plånbok för dem där de kan lagra sin DMC-valuta och DMarket-artiklar. DMarket-plattformen har också sin egen blockutforskare. Alla plånböcker och transaktioner registreras i den offentliga blockchain.

Slutsats

DMarket har ett framtidssäkert användningsfall eftersom efterfrågan på en universell spelhandelsplattform är överhängande. Strategiska partnerskap mellan speltitelutvecklare, spelgemenskapen och spelarna kommer att säkerställa att DMarket lever långt bortom sin egen blockchain-fas.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me