Voordelen van de Interactive Initial Coin Offering (IICO): een beter model voor beleggers?

Interactief eerste muntenaanbod

Het interactieve eerste muntenaanbod (IICO) voorgesteld door Vitalik Buterin, Jason Teutsch en Christopher Brown in december 2017 biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van het traditionele ICO-model (Initial Coin Offering). Hoewel ICO’s tegenwoordig de meest aantrekkelijke en onderzochte vorm van crowdsale zijn geworden, begint hun implementatie te evolueren naar centralisatie, beperkte toegang voor deelnemers en holle beloften.

Interactief eerste muntenaanbod

ICO’s blijven een nieuwe methode voor crowdfunding van specifieke projecten die anders geen institutionele of traditionele investeringssteun zouden krijgen van durfkapitalisten. Een belangrijke reden dat dit populair is geworden, is het feit dat veel ICO’s enorme hoeveelheden geld inzamelen voordat ze zelfs maar een minimaal levensvatbaar product hebben. Dit leidt onvermijdelijk tot exit-scams, mislukte projecten en een verminderd vertrouwen van investeerders in het model. Vanwege hun zeer lucratieve karakter hebben ICO’s de volle aandacht van de SEC getrokken, met een troebel regelgevingskader op de loer achter duistere recente verklaringen van SEC-functionarissen.

Verder heeft de structuur van de ICO geleid tot het creëren van een omgeving waarin investeerders meer gefocust zijn op het uit een token halen voor snelle financiële winsten in plaats van een legitiem, gevestigd belang en geloof in het platform dat ze financiële steun verlenen. naar. Dit leidt tot een cascade van effecten naarmate de ICO-markt blijft evolueren, waardoor er aanzienlijke ruimte voor verbetering overblijft ten aanzien van de fundamenten van het model zelf en de daaropvolgende effecten op reguliere deelname. Het is nu bijzonder relevant geworden om echt te focussen op de specifieke voordelen die de IICO biedt en de heersende problemen van het traditionele ICO-model dat het wil oplossen. Of deze verschillen in de ogen van regelgevers voldoende zullen zijn om IICO’s van ICO’s te onderscheiden, valt nog te bezien.

Beginnersgids voor ICO's

Lees onze beginnershandleiding voor ICO’s

Structuur van het IICO-model

Er zijn twee fundamentele aspecten van de IICO die de kerncomponenten zijn van het model en de algemeen erkende problemen oplossen rond afgetopte en niet afgetopte verkopen in het traditionele ICO-model. Deze kerncomponenten van het protocol bieden een garantie van taxatie en deelname aan investeerders door slimme contracten te gebruiken om een ​​dynamisch biedsysteem te creëren in plaats van de verkoop te degraderen naar afgetopt of onbeperkt. Als u niet bekend bent met de details van het IICO-model, kunt u een diepgaande analyse van de mechanica vinden, samen met de eerste implementatie van Modular hier.

IICO

IICO: Afbeelding van Modulair

In wezen vertegenwoordigen afgetopte verkopen een scenario waarin het totale bedrag van het te circuleren token is vastgesteld. De voordelen hiervan zijn dat een investeerder ook de exacte waardering kent van het project dat hij bijdraagt. Deze verkopen kunnen echter binnen enkele minuten uitverkocht zijn en leiden tot een verscheidenheid aan problemen die later in detail zullen worden besproken.

Onbeperkte verkopen vertegenwoordigen een scenario waarin de waardering niet vaststaat, maar is gebaseerd op gebruikersparticipatie. De voordelen zijn dat iedereen kan deelnemen, maar integendeel, investeerders kennen de waardering van het project en dus hun uiteindelijke tokenwaarde niet zodra de verkoop is afgerond.

Het Interactive Coin Offering-protocol lost deze problemen op via een dynamisch participatiemodel waarbij de waardering van de verkoop een evenwicht bereikt doordat investeerders biedingen plaatsen en verwijderen op basis van het gedrag van andere gebruikers. Beleggers kunnen dus deelnemen aan een gedecentraliseerd en vloeiend biedsysteem met het vertrouwen dat ze de gewenste waarde ontvangen door vrijwillig biedingen toe te voegen en te verwijderen of door het protocol biedingen te verwijderen met een vastgesteld persoonlijk waarderingsplafond dat wordt overschreden door de algehele verkoopwaardering. Als gevolg hiervan is de verkoopwaardering ontworpen om een ​​prijsevenwicht te bereiken.

Problemen met de traditionele ICO

Een belangrijk probleem dat is ontstaan ​​in het traditionele ICO-model is dat deelname beperkt is gebleven tot groepen of individuen die “in aanmerking komen” voor deelname aan de tokenverkoop of de voorverkoop van de ICO. Er zijn nu zelfs enkele pre-pre-sales die absurde kortingen bieden, die duidelijk rode vlaggen opwerpen met hun financieringsmodel.

Kwalificaties om te investeren kunnen komen in de traditionele vorm van geaccrediteerde investeerder of onderdeel van gevestigde instellingen (denk aan durfkapitaalfondsen). Deze beperkte verkopen leiden tot een trend weg van decentralisatie naar het traditionele investeringsformaat van gecentraliseerde aard, waar alleen investeerders met een aanzienlijk kapitaal de vruchten kunnen plukken van vroeg investeren in een potentieel succesvol platform.

Zijn ICO-tokens een beveiliging?

De winsten van durfkapitaalbedrijven op lange termijn zijn lange tijd zeer lucratief geweest. Een van de oorspronkelijke doelstellingen van de ICO en nu van de IICO is om die welvaartscreatie te verdelen over een bredere groep mensen. Terugkeren naar het gecentraliseerde investeringsformaat zorgt alleen maar voor meer problemen. Niet alleen dat, maar de vermenging van durfkapitaalontwerpen met ICO crowdfunding heeft het standpunt van de SEC over regelgeving voor de ICO-ruimte zeker versterkt.

Het hele idee vanuit een puristisch perspectief van deze crowdsale-protocollen, binnen de grenzen van de gedecentraliseerde blockchain-ruimte, is om reguliere investeerders met beperkte financiële mogelijkheden een weg te bieden om deel uit te maken van het grotere investeringsparadigma. Dit zorgt voor een versnippering van het creëren van rijkdom die nog niet eerder is gezien. Het is een integraal onderdeel van platforms die een model voor fondsenwerving gebruiken, zoals een IICO of ICO, om beloften na te komen die bijdragen aan de ontwikkeling van gedecentraliseerde producten en toepassingen, terwijl ze tegelijkertijd op een transparante manier toegankelijk en verantwoording verschuldigd blijven aan hun investeerders.

Beperkte deelname voorverkoop van ICO’s kan leiden tot een verankering van de prijs voorafgaand aan de daadwerkelijke openbare tokenverkoop, evenals tot de ontwikkeling van secundaire markten waar tokens worden verkocht voorafgaand aan de openbare verkoopopening (zoals bij de RCN-tokenverkoop​Dit heeft een negatief effect op de evenwichtsprijs en de totale evaluatie van de verkoop, wat gemakkelijk kan worden opgemerkt zodra het token op grote beurzen komt.

Een probleem in het oorspronkelijke ICO-model dat de laatste tijd veel voorkomt, is de oprichting van ICO’s door bedrijven die gecentraliseerde diensten en producten aanbieden in wat bekend is geworden als de “Reverse ICO”. Deze bedrijven gebruiken het systeem uitsluitend voor financieel gewin, en hun symbolische verkopen worden op een volledig gecentraliseerde manier uitgevoerd. Dit zijn slecht doordachte tokens die in de branche niet echt worden gebruikt en die beleggers uiteindelijk pijn doen. Met meer nadruk op utility-tokens en -tokens die rechtstreeks verband houden met de waarde van hun netwerk, zoals het geval is met Token Curated Registries, zijn reverse ICO’s gemakkelijk identificeerbaar voor zowel regelgevers als consumenten naarmate de industrie vordert..

Voordelen van de IICO

Waar de IICO de belangrijkste voordelen biedt ten opzichte van het ICO-model, is het verzachten van de manipulatie van de verkoop door walvissen en geavanceerde mijnbouwtechnieken. Concreet verwijdert de IICO de voordelen van budgetomvang bij de verkoop door zowel kleine als grote biedingen gelijk te behandelen. Walvissen met een lage persoonlijke pet kunnen net zo gemakkelijk uit de verkoop worden geduwd als kopers die een fractie van een token kopen. Bovendien worden alle biedingen openbaar via het contract afgehandeld, waardoor informatie gelijkelijk wordt verspreid onder alle deelnemers en deelnemers geen beperkte toegang krijgen in de context van een voorverkoop..

Wat is een walvis

Wat is een walvis? En hoe manipuleren ze cryptocurrency-prijzen

In traditionele ICO’s zijn walvissen in staat om te controleren of hun biedingen worden geaccepteerd door de financiële middelen te hebben om de soms enorme gaskosten te betalen die gepaard gaan met pogingen om tokens te kopen via een afgetopte verkoop die binnen enkele minuten uitverkocht is. Reguliere investeerders kunnen deze gaskosten niet betalen, wat hen in feite belet deel te nemen aan de verkoop en alleen kleine groepen met aanzienlijk kapitaal laat profiteren. De IICO creëert een financiële ontmoediging om op deze manier te handelen door het voor mijnwerkers onpraktisch duur te maken om transacties tijdens de crowdsale te censureren.

Walvissen die aan het begin van de verkoop proberen een bod uit te brengen op een groot aantal tokens, om ze er later uit te halen om een ​​kunstmatig lage waardering te krijgen, worden bestraft door een deel van hun bod in de verkoop vast te leggen naarmate de verkoop vordert. Op deze manier worden gemiddelde investeerders beschermd tegen prijsmanipulatie en vergroot het protocol de kans op convergentie naar stabiele biedingen en waardering. De kosten voor het indienen van transacties bij het slimme crowdsale-contract zijn ook vaste vergoedingen op basis van de Ethereum-gasprijzen.

Interessant is dat een opmerkelijk effect van het implementeren van een IICO voor een tokenverkoop is dat de ontwikkelaars of het bedrijf achter de tokenverkoop een zekere mate van controle over het fondsenwervingsproces verliezen. Door de waardering van het marktevenwicht op natuurlijke wijze vast te stellen, creëren ze onbedoeld (mogelijk opzettelijk) een omgeving waarin bijdragers een overtuigend niveau van vertrouwen in het platform hebben in tegenstelling tot het ICO-model.

Een bedrijf of groep die probeert een exit-scam te plegen, zou bijvoorbeeld ontmoedigd zijn om het IICO-model te gebruiken, omdat ze de controle verliezen over de mogelijkheid om de limiet vast te stellen of een voorverkoop (of voorverkoop) te creëren voor particuliere investeerders met aanzienlijke winsten zodra de verkoop eindigt en er geen product is geleverd.

Sluit oplichting af

Wat is een exit-scam? En hoe u ze kunt vermijden

Bovendien zouden platforms zonder een minimaal levensvatbaar product, of in ieder geval een open-source repository die potentieel laat zien, terugschrikken voor de implementatie van een IICO-model, omdat het voor hen riskanter is in vergelijking met het traditionele model. Dit inherente voordeel van de IICO stelt beleggers in staat om veel meer vertrouwen te hebben in een platform dat een IICO gebruikt voor zijn symbolische verkoop.

Gevolgtrekking

Met de onzekere regelgevende omgeving die zwaar op de loer ligt voor ICO’s, zal elke algemene regelgeving die door de SEC wordt opgelegd hoogstwaarschijnlijk ook rechtstreeks van invloed zijn op IICO’s. Ondanks het bieden van betere bescherming van beleggers door individuen te voorzien van betere marktinformatie, is het onwaarschijnlijk dat de SEC enige nuance zal vertonen in de regulering van IICO’s ten opzichte van ICO’s die vooruitgaan.

Het zal fascinerend zijn om te zien hoe latere iteraties van het IICO-model worden geïmplementeerd en hoe vaak ze worden toegepast. Voor nu is de terugkeer naar gedecentraliseerde crowdfunding aangeboden door Interactive Coin Offerings iets dat de moeite waard is om als investeerder te onderzoeken en hopelijk kan het helpen bij het lanceren van een nieuwe golf van innovaties in crowdfundingstructuren en -implementaties die investeerders beschermen en voldoen aan de regelgeving die er zeker aan komt..

Uitgelichte afbeelding: Freepik.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me