Crypto 2030: stel je voor hoe de crypto-economie er na 2 decennia uitziet

Crypto

De vroege crypto-economie is het huis dat bitcoin heeft gebouwd, en de ruimte groeide snel in 10 jaar. Nu de arena het tweede decennium ingaat, is het Ethereum dat het stokje overneemt en klaar staat om een ​​nieuw tijdperk van ongekende activiteiten rond cryptocurrencies in te luiden.

Maar de miljoen-gwei-vraag is nu: hoe zal alle komende crypto-drukte zich precies ontvouwen?

Het is natuurlijk al moeilijk genoeg om te raden wat er morgen in de crypto-economie zal gebeuren, laat staan ​​wat er over jaren zal gebeuren. Maar er komen al bepaalde macrotrends naar voren die ons aanwijzingen kunnen geven over wat de toekomst van crypto in petto heeft. In de post van vandaag gaan we enkele van deze trends uittekenen om ons, zowel analytisch als voor de lol, voor te stellen hoe de crypto-economie er rond 2030 uit zou kunnen zien..

Geoptimaliseerde Ethereum op het wereldtoneel

In onze hypothetische 2030 bestaat Ethereum 2.0 al jaren en biedt het gebruikers over de hele wereld de volledige belofte van de oorspronkelijke visie van Ethereum: een superieur platform voor open applicaties en betalingen.

Ethereum’s vroege gemeenschap, ontwikkeling en DeFi-grachten zorgen ervoor dat het project nog steeds veilig het beste slimme contractplatform van de crypto-economie is, hoewel andere slimme contractprojecten nog steeds bestaan ​​en om verschillende redenen populair zijn in verschillende regio’s. Interoperabiliteit regeert, hoewel veel ketens in feite zijketens zijn waarbij Ethereum als een centraal activiteitencentrum dient.

Op dit punt zorgen de schaalpijlers van Ethereum, zoals sharding en layer-two sidechains, ervoor dat het platform gemakkelijk meer doorvoer mogelijk maakt dan reguliere giganten zoals Mastercard en Visa. Bovendien maakt deze schaaltechnologie het ook zo dat het goedkoper en sneller is om transacties op Ethereum uit te voeren dan in feite alle traditionele alternatieven.

DEX-en worden mainstream

Gedecentraliseerde handelsprojecten zoals Uniswap boekten doorbraaksucces in 2020, en het is geen mysterie waarom: gebruikers willen de klok rond toegang hebben tot nieuwe activa zonder toestemming en vertrouwen, en dat allemaal zonder een account aan te hoeven maken.

Ik zie dat de populariteit van deze handelsprotocollen vanaf hier alleen maar blijft toenemen, juist vanwege hun open en vrije karakter.

Dat is de reden waarom een ​​van de meest voor de hand liggende voorspellingen voor 2030 is dat DEX-en tegen die tijd veel meer ingebakken zullen zijn in de reguliere samenleving en dat hun crypto-centrische complexiteit zal worden geabstraheerd. Deze oplossingen gaan van heldere sterren in een opkomend niche-ecosysteem naar een nieuw paradigma voor wereldwijde financiën, punt uit. Het gebeurt nu al.

De ERC20 BTC Exodus is significant

Het tokeniseren van bitcoin als op Ethereum gebaseerde ERC20-tokens is dit jaar in populariteit gestegen en niet in de laatste plaats dankzij de vermenigvuldigende vooruitzichten om deze tokens productief te gebruiken in DeFi.

Dat gezegd hebbende, op het moment van schrijven van dit bericht waren er 68.500 BTC-tokenized op Ethereum, d.w.z. 0,326% van het totale aanbod van 21 miljoen BTC. Tegen de tijd dat 2030 rond rolt, voorspel ik een grote piek, zodat meer dan 33% van dat aanbod op Ethereum leeft, d.w.z. +6,9 miljoen BTC.

In die zin kan het ertoe leiden dat niemand minder dan Ethereum de feitelijke schaaloplossing van BTC wordt. Die mogelijkheid kan sommige bitcoiners in het hier en nu in de war brengen, maar na verloop van tijd vermoed ik dat het steeds meer gebruikers niet zal schelen – de relatie zal gewoon werken.

Stablecoins zijn hits

De huidige marktkapitalisatie van alle stablecoins samen is + $ 17,5 miljard. Deze marktkapitalisatie zal tegen 2030 beslist meer dan $ 1 biljoen bedragen.

Waarom? Stablecoins kunnen worden opgeslagen en gebruikt via crypto-native verdienmogelijkheden, bijv. het verstrekken of uitlenen van liquiditeit, op een manier die gewone fiat niet kan.

Bovendien zullen stablecoins alleen maar aanleiding blijven geven tot en een aanvulling vormen op de inspanningen van de centrale bank digitale valuta (CBDC). Na verloop van tijd zullen de grenzen tussen fiat-pegged tokens en CBDC’s blijven vervagen, behalve in het geval van echt gedecentraliseerde valuta’s zoals MakerDAO’s Dai stablecoin..

NFT’s worden een markt van meerdere miljarden dollars

Niet-vervangbare tokens, of NFT’s, zijn een populair stijgend gebruik op Ethereum dat kan worden gebruikt om een ​​ongeëvenaarde herkomst te bieden over digitale activa zoals kunst, verzamelobjecten, spelstukken, tickets en meer.

Bovendien, aangezien deze activa digitale tokens op Ethereum zijn, kunnen ze op vrijwel onbeperkte manieren worden geprogrammeerd en uitgebreid.

DeFi: Money Legos

NFT’s: Media Legos

– Jesse Walden (@jessewldn) 3 september 2020

In 2020 behaalde de NFT-economie zijn eerste $ 100 miljoen aan totale verkoop. Maar aangezien deze activa de weg blijven banen naar nieuwe soorten creatieve economieën, zal de verkoop alleen maar blijven stijgen. Let erop dat de NFT-markt tegen 2030 miljarden dollars aan verkopen zal genereren.

DAO’s worden belangrijke krachten

Gedecentraliseerde autonome organisaties, of DAO’s, zagen een heropleving in de Ethereum-gemeenschap in 2019 en begonnen toen echt te bloeien in 2020.

Deze digitale, democratische en transnationale coöperaties bieden een nieuw paradigma voor het online organiseren van gemeenschappen, en we zullen er de komende jaren nog veel meer zien – klein, middelgroot en groot -.

En over de hele linie zal worden aangeraakt, want er zullen venture DAO’s, esports DAO’s, lobbyende DAO’s, sociale DAO’s, enzovoort zijn. Kortom, als je je nu een soort groep kunt voorstellen, zal iemand het waarschijnlijk tegen 2030 DAO-ed hebben, of iets dat erop lijkt.

Sociaal geld is niet langer een experiment

Sociaal geld, of persoonlijke tokens, is een van de nieuwere sectoren die boven Ethereum uitkomen. Ze kunnen inkomensverdelingsovereenkomsten (ISA’s), gemeenschapsvaluta’s, de memetische waarde van de merken of inhoud van een videomaker, al het bovenstaande of iets heel anders vertegenwoordigen.

We hebben al tientallen persoonlijke tokens zien vliegen via platforms voor sociaal geld zoals Roll, bijv. het $ ALEX-token van de ondernemer Alex Masmejean. Verwacht dat deze trend zich zal voortzetten tot het punt dat het normaal en algemeen is om rond 2030 in ‘mensen’ te investeren als onderdeel van een reguliere portefeuille..

DeFi is nu gewoon … Financiën

Ethereum-gebruikers noemen de gedecentraliseerde financiële arena ‘DeFi’ omdat het nieuw is en totaal anders werkt dan traditionele financiën. Maar dit onderscheid zal in de loop van de tijd afnemen.

Waarom? Omdat de crypto-native verdienmogelijkheden in DeFi zullen groeien en zoveel gebruikers zullen aantrekken dat in de toekomst veel DeFi-activiteiten fundamentele en typische elementen van persoonlijke financiën zullen worden.

Tegen 2030 beheren een groot aantal gebruikers, variërend van consumenten tot grote instellingen, niet-triviale delen van hun financiën via DeFi-platforms. En op dit punt zijn alle UX-problemen die deze jonge platforms plaagden allang verdwenen.

Crypto-privacy is aanzienlijk verbeterd

Een van de grootste vroege problemen met populaire openbare blockchains zoals Bitcoin en Ethereum was het gebrek aan bevredigende privacyoplossingen.

Toch zal dit probleem zeker tot het verleden behoren in 2030. Op dat moment zullen mixer-tools en projecten gebaseerd op zero-knowledge proofs (ZKP’s) op grote schaal worden toegepast op Ethereum en daarbuiten, wat betekent dat privacy de standaard van de ruimte zal zijn in de toekomst. en niet aanmelden (zoals hoe de dingen nu in het algemeen zijn).

Inderdaad, crypto-gebruikers in 2030 zullen vandaag terugkijken op gebruikers en verbluft zijn door het niveau van privacy dat ze genieten in vergelijking met ons.

Gevolgtrekking

De topprojecten van de hedendaagse crypto-economie houden een ongelooflijke belofte in. En hoewel de zaken voorlopig nog pril zijn, geeft alles wat ze tot nu toe hebben bereikt veel redenen om optimistisch te zijn dat ze in de toekomst miljarden gebruikers zullen bereiken en helpen.

Natuurlijk zullen er onderweg ups en downs zijn, net zoals de crypto-economie zijn aandeel in marktcycli al heeft gezien. Maar door alle recente vorderingen op het gebied van schaalvergroting en DeFi lijkt het alsof een omslagpunt is bereikt, en dat het vrijwel onvermijdelijk is dat de reguliere acceptatie zal worden bereikt. Ik vermoed dat dit cijfer binnen het komende decennium handig zal worden bereikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me