Bithumb hackad: 30 miljoner dollar i stulna tillgångar

Bithumb hackad

Kryptovalutautbytet Bithumb baserade från Sydkorea har meddelat att 35 miljarder koreanska won eller 30 miljoner dollar i kryptokurvor har stulits. Börsen ber alla kunder att inte lägga in pengar i Bithumb-plånböcker “för tillfället”. Börsen lovar att alla tillgångar kommer att täckas av Bithumb och att kontoinnehavare inte kommer att uppleva några personliga förluster. Kryptomarknader har drabbats av priser som svar på nyheterna. Bithumb har inte specificerat vilka tillgångar som stulits.

Bithumb hackad

Korean Exchanges a Prime Target

Tillkännagivandet från Bithumb är inte så överraskande eftersom utbyte efter utbyte har drabbats av upprepade framgångsrika hackingattacker. Av någon anledning har sydkoreanska börser varit ett populärt mål för hackare, med senaste hack som också framgångsrikt riktar sig mot börser som Coinrail som förlorade $ 40 miljoner, Coinlink vars ge sig på var kopplad till Nordkorea och nu Bithumb.

Bithumb

Varje gång ett sydkoreanskt utbyte hackas kommer många i media snabbt att hoppa för att anta att Nordkorea är den skyldige. Även om vissa hackningsförsök kan stödja detta, till exempel attacken mot Coinlink, har vi ännu inte någon information om huruvida just denna attack utfördes av nordkoreanska agenter..

2018 ett dyrt år

Medan varje år i det senaste minnet har haft sina kryptovalutahackar verkar 2018 vara särskilt lönsamt för brottslingar. Det verkar som att det inte går mer än några veckor innan ett nytt framgångsrikt hack upptäcks. Enligt Business Insider, i april i år, över 670 miljoner dollar hade stulits genom en kombination av bedrägerier och hack.

Förutom att direkt rikta in sig på plånböckerna har också ett antal andra typer av attacker ökat.

Till exempel var Binance nyligen offer för en phishing-attack som använde en webbadress gjord av likartade tecken. Dessa phished-konton togs sedan över av ett automatiserat system som sålde alla sina kryptovalutor för Bitcoin och sedan använde Bitcoin för att köpa ett lite känt altcoin, Viacoin. Attacken var dock till stor del ett misslyckande, eftersom förövarna slutade med ingenting.

Bli inte phished killar! Se de två punkterna nedan "n"? Ibland understryks webbadressen så att du inte kan se prickarna. Var väldigt försiktig!#XVGFam #XVG #Vergefam #xvgwhale #crypto #VergeCoin #Vergecurrency #crypto #altcoins #btc #bitcoin $ btc #cryptocurrency pic.twitter.com/bKq2VrWR7W

– CryptoLion (@RealCryptoLion) 23 februari 2018

2018 såg också en attack på MyEtherWallet där DNS-servrar lurades att vidarebefordra skulle vara MEW-besökare till en phishing-webbplats.

Inga kundförluster?

Bithumb ber omgående våra värdefulla kunder att inte sätta in någon fond i Bithumb-plånbokadresser för tillfället.

https://t.co/rnMGmKMBUf

– Bithumb (@BithumbOfficial) 20 juni 2018

I de flesta kryptovalutahackningskandaler överförs förlusterna i börsen ofta till kontoinnehavare. Till exempel, i tidigare attacker har kontoinnehavare på Bitfinex haft en procentandel av alla sina tillgångar tas av börsen i ett försök att sprida skadan.

För vissa kan detta verka förståeligt, men för dem vars tillgångar inte påverkades kan förlusten ha orättvist riktat sina innehav.

Tweet som lovar kompensation till användare raderades senare, till vilket det officiella kontot kommenterade:

https://twitter.com/BithumbSupport/status/1009291714215993345

Lektioner fortfarande olärda

En viktig avhämtning som kommer från denna uppenbarelse är att utbyten fortfarande hackas av människor, oavsett anledning, och att människor fortfarande inte får meddelandet. Först bör utbyten uppenbarligen vidta fler försiktighetsåtgärder med sina säkerhetsåtgärder. Annars kommer dessa förluster att fortsätta och kan börja ta en avgift på kryptovalutan som helhet eftersom miljarder dollar fortsätter att försvinna.

Den andra lektionen som man måste lära sig på det hårda sättet är uppenbarligen att människor inte ska hålla kryptovalutor lagrade på en börs. Utbyten är inte plånböcker. De är inte utformade för att underlätta lagring av kryptotillgångar. Istället måste kryptovalutaanvändare komma ihåg att hålla sina tillgångar säkra och under egen kontroll.

Som den berömda Bitcoin-kommentatorn och författaren till Mastering Bitcoin säger Andreas Antonopoulos ofta: “Inte dina nycklar, inte dina mynt.”

Kanske 2018 eller 2019 blir året för det decentraliserade utbytet. Eftersom det verkar som om de centraliserade börserna inte kan få grepp om deras säkerhetsproblem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me