Binance ser ut att studsa tillbaka från $ 40 miljoner Bitcoin Hack

Binance

Det som vissa tyckte var omöjligt hände. I ett käftande blogginlägg avslöjade den världsberömda kryptotillgången Binance att den hade drabbats av ett “storskaligt säkerhetsbrott” på tisdag.

Tjänsten, skriven av verkställande direktören Changpeng “CZ” Zhao, noterade att 7 000 Bitcoin (BTC), värderade till en rejäl 40 miljoner dollar, hade sippats ut ur Binances heta plånbok.

Crypto In Panic After Binance Hack

Enligt CZ-signerade posta, “Hackare” lyckades få den ovannämnda kryptovalutan genom att erhålla en rad nyckelanvändarinformation, inklusive API-nycklar, som används av handelsbots och portföljförvaltare från tredje part; och tvåfaktorautentiseringskoder, som ironiskt nog är avsedda att förbättra säkerheten för ditt konto. Binance försöker dela upp hur detta lyckades inträffa:

”Hackarna använde en mängd olika tekniker, inklusive nätfiske, virus och andra attacker. Vi avslutar fortfarande alla möjliga metoder som används. Det kan också finnas ytterligare berörda konton som ännu inte har identifierats. ”

Det är viktigt att notera att Binance har hävdat att “inga användarfonder kommer att påverkas”, vilket avslöjar att den avser att ersätta de 7 000 BTC som förlorats, som stulits från börsens heta plånbok, med sin så kallade “SAFU” -fond. För de som inte är medvetna är Binances Secure Asset Fund for Users en ”nödförsäkringsfond” som börsen lanserade förra året i fallet att en stor hackning, som den som ses tisdag, inträffar.

Medan många tröstades av denna klausul har Binance gjort det klart att på grund av attackens intensitet, som plattformen kallar “väl orkestrerad”, krävs en säkerhetsrevision. “Säkerhetsgranskningen kommer att omfatta alla delar av våra system och data”, skriver CZ och tillägger att han förväntar sig att denna granskning tar upp till en vecka, under vilken insättningar och uttag helt kommer att avbrytas. Å andra sidan kommer handel att förbli aktiv.

Som ett resultat av denna nyhet har kryptosamhället enhälligt flög till en frenesi, naturligtvis med rätta. En användare antog att detta drag kunde sätta Binance, som till stor del har funnits i ett grått område, under mer granskning från tunga handtillsynsmyndigheter, som USA: s finanscentrerade byråer och internationella enheter av liknande kaliber.

En Binance under fler begränsningar kan vara en medelfristig likviditetskris för kryptovalutamarknaden. en fullfjädrad avstängning av plattformen kan skicka BTC-spiral. Andra konstaterade helt enkelt att även om Binance inte kommer att bli under skjut från tillsynsmyndigheter, har Cryptos rykte blottats med detta hack ännu en gång. Eftersom rykte och hype är så integrerade i krypto, kommer den här imbroglio sannolikt inte att göra Bitcoin några fördelar.

Ändå är vissa säkra på att Binance vill sätta sin bästa fot härifrån, särskilt med tanke på att CZ har lovat att användarna kommer att kompenseras och att snart nog kommer hans plattform att återgå till sin normala verksamhet. Som uttryckt av Twitter-kommentator Moon Overlord, “[detta är en] fullständig icke-berättelse, och alla kommer att glömma bort det till nästa vecka.”

Hackare stal 7000 bitcoin (40 miljoner dollar) från Binance.

Det här är bara 2% av bitcoin de håller i heta plånböcker (än mindre kalla plånböcker)

De ersätter alla till fullo.

Komplett icke berättelse och alla kommer att glömma bort det till nästa vecka.

&# 128564;

– måne (@MoonOverlord) 7 maj 2019

Binance skjuter fortfarande framåt

Detta hack åt sidan, det senaste året eller så har varit helt monumentalt för start. Efter att ha säkrat en rapporterad vinst på 446 miljoner dollar för räkenskapsåret 2018, har Binance påbörjat en resa för att stärka sin produktlista utan att ta hänsyn till den så kallade “kryptovinteren”.

Bara förra veckan bestämde en Reddit-slutsats att Binance kan vara på väg att starta marginalhandel och ser till booléer i börsens API som läser “isMarginTradingAllowed = enabled”. I en relaterad rad nyheter presenterade företaget sin decentraliserade börs, egna blockchain och Singapore-fokuserade fiat onramp bara några veckor innan, som alla har sett framgångsrika lanseringar.

Så även om Binance påverkas negativt av detta utbrott på kort sikt, accentuerar dess avsikt att “BUIDL” på en björnmarknad att det på sikt kan vara bra. Ändå kan det vara lite för tidigt att berätta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me