God jul: Bitcoin hoppar 7% till 7 600 $ när festliga rally sätter in

Bitcoin jul

Efter dagar utan prisåtgärder började Bitcoin (BTC) visa tecken på liv på söndag och måndag morgon. Den ledande kryptovalutan bröt högre på söndagsmorgon och pressade förbi $ 100-intervallet som hade definierat Bitcoins pris för den större delen av tre dagar.

I skrivande stund handlas den bästa kryptovalutan för 7550 dollar, som verkar vara redo att bryta högre eftersom dessa nivåer håller.

Bitcoin jul

Återhämtning av Bitcoin Mounts efter Harrowing Week

Analytiker säger att Bitcoins senaste steg är att ställa in kryptovalutan för en bra julvecka.

Amsterdams börshandlare Michaël van de Poppe till exempel påpekade att den gröna rutan som visas nedan har hållits som stöd, vilket markerar intervallet lågt. På grund av detta hausseartade tecken fortsatte han med att säga att han inte skulle bli förvånad om Bitcoin gör en ny press till motståndsregionen $ 7 800 till $ 8 000 “senare nästa vecka.” En flytt till detta område skulle markera en 5% rally från nuvarande priser.

$ BTC #BITCOIN

Grön zon hålls för stöd här, vilket är intervallet lågt.

För närvarande vid potentiellt lokalt motstånd. Skulle inte bli förvånad över fortsatt sträckning för de kommande dagarna, innan vi gör ytterligare en push till $ 7 800-8 000 motstånd senare nästa vecka.

Sammantaget bra. pic.twitter.com/vyumXpruOh

– Crypto Michaël (@CryptoMichNL) 22 december 2019

Det är inte att nämna att Hash Ribbons, en indikator som spårar glidande medelvärden av Bitcoins hashfrekvens, har signalerat att fasen med “miner capitulation” håller på att ta slut.. 

Omvandlingen av gruvarbetarens kapitulering kommer på baksidan av kryptovalutas informationssajter som registrerar att Bitcoin-nätverkets hashfrekvens nyligen nådde en rekordhög nivå och tycktes återställa kapitulationen som ägde rum.

Det som är anmärkningsvärt med att “återhämtnings” -signalen blinkar är att den här signalen markerade en serie tidigare makrobottnar i Bitcoins prishistorik.

Blockonomis analys av indikatorn visade att “återhämtning” sågs i början av januari 2019, före BTC: s rally till $ 4 000, sedan $ 5 000 och så vidare; i augusti 2016 efter föregående halvering, som startade en parabolisk tjurkörning som tog Bitcoin till $ 20.000; och 2015, före flytten som tog Bitcoin till $ 1000 för andra gången i historien.

Motvind kvar

Även om utsikterna för Bitcoin börjar se bättre ut efter veckor med baisseartade åtgärder finns det fortfarande några motvind som kan hemsöka kryptovalutamarknaden under de kommande veckorna.

Den första är det faktum att Chicago Mercantile Exchange: s månatliga Bitcoin-terminkontrakt kommer att löpa ut i slutet av denna vecka (den 27 december, för att vara exakt), trots att det är en veckas helgdag.

Ja, Bitcoin-terminer är kontantavvecklade, vilket innebär att de mynt som stöder kontrakten faktiskt inte finns på blockchain, även om analytiker säger att avvecklingen av dessa derivat har en djupgående effekt på den underliggande spotmarknaden.

I en ny Twitter-tråd nämnde en marknadskommentator med “Joel” detta och visade att det finns en till synes korrelation mellan utgången av CME: s månatliga terminskontrakt för Bitcoin och prisåtgärder.

Hans data visar att det fanns en 70% chans att Bitcoin utvecklades lägre, med en genomsnittlig förlust på 2% på sju dagar under veckan före alla tidigare CME-terminsutgångar. Detta innebär att BTC lätt kan sjunka igen när den 27 december löper ut; då är dock 2% -förlusten bara ett genomsnitt, vilket innebär att CME-utgången kan stava ännu mer döm för Bitcoin under den kommande veckan.

1/2$ BTC

Uppdaterade CME-data

Nycklar:

-70% av veckorna fram till CME-avslutningen är negativa

-70% av dagarna före stängningen är negativa

-65% av stängningsdagarna är positiva

-Neg dag före = 81% Pos stängningsdag

-Över genomsnittlig volatilitet fram till och under stängningsdagen pic.twitter.com/z0wcYiuEmC

– Joel (@JofDom) 22 december 2019

Den andra är det faktum att PlusToken Wallet-bluffen, som lyckades skaffa hundratals miljoner dollar i kryptokurvor under sitt verksamhetsår, fortsätter att sälja sina Bitcoin och Ethereum på den öppna marknaden för att ta ut sina intäkter.

Oberoende kedjeanalytiker har bestämt att PlusTokens operatörer vid ett tillfälle sålde i genomsnitt 1 000 BTC per dag, vilket motsvarade en stor mängd försäljningstryck på marknaden.

Ja, rapporter tyder på att försäljningen har avtagit, men det finns fortfarande tiotusentals saknade mynt som kan dumpas på kryptobörser under de kommande månaderna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me