Bitcoin Market Debacle: Coinbase Pro går ner, priset blir vild

Bitcoin

Vilken dag det har varit för Bitcoin- och kryptovalutamarknaderna. Torsdagen såg den ledande kryptovalutahandeln på några absurda nivåer på vissa ledande plattformar på grund av en rad tekniska mönster.

Vissa säger att detta minskar alla chanser att en Bitcoin-börshandlad fond (ETF) gör det på marknaden, åtminstone i USA hur som helst.

Bitcoin

Bitcoin Market blir vild

På torsdag eftermiddag gick Coinbase Pro, den tredje största “legitima” Bitcoin-platsbörsen i branschen, plötsligt ner. Vissa sidor på webbplatsen, enligt handlare på Twitter och Coinbases statussida, slutade plötsligt att fungera, nämligen företagets Bitcoin-till-USA. dollar marknaden. Det rapporterades också om en flashkrasch vid utbytet av upp till $ 200.

Samtidigt började vissa Bitcoin-marknader skriva ut väldigt konstiga diagrammönster på kortsiktiga tidsramar. Nedan är en bild som publicerats av en kryptovalutahandlare, som visar att priset på Bitcoin på börser som BitMEX och OkCoin befann sig i ett konstigt mönster, steg högre och kraschade med dussintals dollar minut in, minut ut, allt utan rim eller anledning . Personen som publicerade den här bilden kallade prisåtgärden ”whipsaw [ing]” – vad det än betyder.

Vissa hävdade att detta var några algoritmiska handelskonton som “gick vild” på grund av Coinbase Pros tekniska svårigheter, medan andra hävdade att detta var något udda försök till manipulation då det månatliga oktoberljuset stod till.

Så småningom stoppade denna udda prisåtgärd. Men galen var inte över användarna av Deribit, en populär kryptovalutaderivatplattform som används för att tillämpa hävstång på affärer.

21:00 UTC, dess eviga Bitcoin-bytesprodukt, Bitcoins pris dumpade till 7700 dollar – cirka 15% lägre än marknadspriserna vid den tiden – inom några sekunder. Detta var inte bara ett visuellt problem, eftersom användarna rapporterade att deras öppna positioner agerade på udda sätt runt kraschtiden.

På grund av tidpunkten för allt detta drog vissa kopplingar mellan Coinbase Pro’s plötsliga stillestånd och kollapsen i priset på Deribit-marknaden. Det är inte klart om så är fallet, men ändå meddelade Deribit att denna flashkrasch var en biprodukt av beräkningsfrågor med sitt Bitcoin-prisindex – Coinbase är särskilt en av de marknader som Deribit hämtar information från för att omfatta sitt index.

Under samma tidsperiod påstods (enligt framstående handlare Sicarious) absurda prisåtgärder på andra börser, inklusive en övergång från $ 9.000 till $ 15.000 till $ 6500 på en börs.

Sammanfattningsvis:

Coinbase går ner och konstig whipsaw algo dyker upp på 1 m sjökort.@DeribitExchange yolo dumpar till $ 7200

Bybit slår åtminstone 8 000 dollar.@BTSEcom träffar $ 15 000 och sedan $ 6,5 000 (lol)

Saknar jag någonting? #bitcoin

– sicarious (@Sicarious_) 31 oktober 2019

Saker och ting återgår till normalt

Medan många fortfarande skramlas av denna udda serie av händelser, återgår saker och ting till det normala. Coinbase Pro har nu en aktiv Bitcoin-marknad igen, om än med mer än en timmes mellanrum utan handel i sitt diagram. Och Deribit har avslöjade att det kommer att återbetala mer än 1,3 miljoner dollar i Bitcoin till handlare med förluster “från BTC-indexberäkningsdatafrågan runt 21:00 UTC den 31 oktober 2019. Deribit Insurance Fund kommer inte att användas för att täcka dessa förluster, men ersättning kommer att täckas av Deribit. ”

Bitcoin ETF, har jag rätt?

Som nämnts har detta branschomfattande troligtvis inte hjälpt de chanser som en Bitcoin-ETF har att göra det förbi U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) handske. I september hävdade SEC: s ordförande, Jay Clayton, att “det finns fortfarande arbete kvar att göra” för denna klass av kryptovalutaprodukter. Clayton fortsatte med att fördubbla sin gemensamma kritik av kryptovalutamarknaden, vilket betvivlar arten av Bitcoins underliggande marknad, eftersom BTC “handlar på i stort sett oreglerade [och icke kartlagda] marknader”, och därmed potentiellt kan vara föremål för eller redan föremål för marknaden manipulation.

Visst, detta kanske inte har varit manipulation, men det är sannolikt inte ett tecken på att Bitcoin-marknaden är redo för privatinvesterare och stora institutioner att börja sippra kapital i rymden.

Bitvis: bitcoinmarknaden är unik motståndskraftig mot manipulation. SEC, vänligen godkänn vår ETF.

Trasslat handlare: håll min öl. https://t.co/wIkOLfzmhL

– Alex Krüger (@krugermacro) 1 november 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me