Analytiker förväntar sig att Bullish fortsätter när Bitcoin-priset flirar med 10 000 USD

Bitcoin

Bitcoin (BTC) har just sett sin galenaste tredagarsperiod på bokstavliga år. För dem som missade memot såg fredagen kryptovalutamarknaden fånga handlare med sina byxor nere och pressade digitala tillgångar skyhögt på några timmar.

Vid sin topp på lördag morgon hade Bitcoin samlat 42% på dagen och gått från 7 300 dollar till bara blyg på 10 500 dollar. Detta gigantiska drag – det fjärde största i Bitcoins hela historia och det största dagliga rallyet sedan 2011 – likviderade över 400 miljoner dollar i BitMEX-kortpositioner.

Bitcoin

Medan den hausseartade drivkraften har avtagit för tillfället, med Bitcoin att återgå till $ 9 700 och börja handla inom ett intervall, förväntar sig analytiker att kryptovalutor ska fortsätta högre de kommande dagarna. Här är varför.

Bitcoins Bull Case Builds

En analytiker som går av “JB” Pekat ut att med det senaste steget från $ 7 700 till $ 9 700 ser Bitcoins tredagardiagram extremt hausseartat ut.

Han uppmärksammade följande skäl för att stödja sin förutsägelse: det senaste ljuset kan definieras som ett “hausse-uppslukande ljus”, en nedåtgående trendlinje som härstammar från juni på $ 14 000-toppen bröts, marknaderna har sett sin största volymdag på månader MACD skriver ut en hausseartad divergens, och Willy-indikatorn lämnar nu ett översålt territorium.

Dessutom har en handlare som går med “Smokey” noterade att Ichimoku Cloud skriver ut ett antal köpsignaler: ett breakout förbi Kumo, en trendlinje och en överhängande hausseartad twist av molnet. Han bekräftade alltså att “detta är antingen den största tjurfällan någonsin”, ett scenario som han sade är mycket osannolikt, eller “vi är ute efter en trevlig Q4 2019 / Q1 2020 på BTC.”

Det är inte bara tekniska tecken som visar att Bitcoin vinner en hausseartad fart.

På den grundläggande sidan av marknaden har Bakks Bitcoin-futures satt en ny daglig volymrekord av 1183 kontrakt, vilket motsvarade cirka 10,3 miljoner dollar i handel. Dessa relativt höga volymer är ännu inte en trend, men kan ändå visa ett ökande institutionellt intresse för kryptovaluta. För att lägga till detta stödde Kinas ledare, president Xi Jinping, blockchain i ett politiskt sammanhang, som många säger cementerar tanken att kryptovalutor och relaterad teknik har en nyckelroll i framtidens värld..

När det gäller mätvärden på kedjan noterade ByteTrees Charlie Morris att från och med 26 oktober ökade Bitcoin-avgifter som betalades av användare med 43 procent, värdet på kryptovaluta som skickades ökade med 66 procent och nätverkshastigheten nådde 747 procent.

Bitcoin varar 24 timmar. Avgifter upp 43%. Spendera (tx $ värde) upp 66%. Hastighet 746%! Fortsätt så och björnen kommer att vilas. pic.twitter.com/bLPJijrC1Z

– Charlie Morris (@AtlasPulse) 26 oktober 2019

HODLers Unfazed

Bitcoin HODLers verkar ha tagit upp den hausseartade känslan. Enligt en senaste tweet från Rafael Schultze-Kraft från kryptovaluta-analysplattformen Glassnode, “HODLers keep on HODLing.”

Han påpekade att i genomsnitt “bara 1,7% av förbrukade output (i huvudsak skickade mynt) den här månaden var äldre än sex månader.” För att uttrycka det med andra ord berodde 98,3% av all ”aktivitet på kedjan [den här månaden] på UTXO: er som skapats under det senaste halvåret.”

#Bitcoin

Trots den galna prisåtgärden den här veckan fortsätter hodlers på hodling.

I genomsnitt var bara 1,7% av förbrukade produktioner den här månaden äldre än 6 månader.

Det vill säga 98,3% av all aktivitet i kedjan berodde på UTXO-enheter som skapats under det senaste halvåret.

Data: https://t.co/jlwo4vqmvL pic.twitter.com/b2SN8UHfMR

– Rafael Schultze-Kraft (@ n3ocortex) 27 oktober 2019

Eventuella björniga argument?

Även om känslorna är väldigt hausseartade över kryptovalutamarknaden – vilket framgår av HODLers som klamrar sig fast vid sina mynt – finns det några bevis som tyder på att någon kortvarig smärta är på väg..

CME: s BTC-futures skrev bara ut en enorm skillnad på 1 000 $ mellan fredagens slut på 8 700 $ och den veckovisa öppningen på 9 700 $. Detta kanske inte betyder någonting på egen hand. Men Bitcoin har haft en historia av att fylla klyftan, gå ner eller upp till priser där CME: s marknad inte handlades till. Titta bara på nedanstående diagram från Richard Heart, som visar att nästan varje enskilt CME-gap har fyllts av BTC under de veckor som följde efter skapandet av ett gap.

Här är en historia med alla luckor som är inringade i CME #Bitcoin futures sedan de började dagen på $ 20k #BTC All Time High.

De har alla fyllt utom 1 under oss till $ 8500, och en som vi just gjorde ovanför oss för 7 dagar sedan till $ 11 195. pic.twitter.com/J7mVffmaLX

– Richard Heart (@RichardHeartWin) 19 juli 2019

Dessutom har Bitcoins fyra-timmarsdiagram börjat skriva ut en rad baisseartade avvikelser, tekniska signaler som föregår små korrigeringar. Naturligtvis finns det ingen garanti för att dessa avvikelser kommer att spelas ut, men en kortsiktig nedgång ligger säkert på bordet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me