Hacket Exchange Cryptopia relancerer: Brugere underlagt “Haircut” på Crypto Holdings

Cryptopia Hack

Mens stemning på tværs af kryptovalutaindustriens mange samfund er ret kraftig, har der været to undtagelser: dem, der er indviklet i QuadrigaCX-debacle og ofre for Cryptopia-hacket. Men dem i sidstnævnte gruppe var i stand til at trække vejret et meget tiltrængt lettelse på tirsdag, da den newzealandske altcoin-centrerede børs afslørede, at den delvist havde genstartet handel.

Alligevel er Cryptopias situation alt for skåret og tørret, da nogle brugere rapporterede om et tab i deres valutabeholdning. De kalder dette et “haircut”, og det minder lidt om Bitfinex-hacket fra tidligere.

Cryptopia Hack

Cryptopia begynder at komme tilbage på sine fødder

Cryptopia, en engang velkendt udveksling, led et brutalt hack i midten af ​​januar. Blockchain-forskere hævdede, at det Christchurch-baserede firma mistede op mod $ 16 millioner i Ethereum, ERC-20-tokens og en række unavngivne digitale aktiver. Da firmaet forsøgte at afkøle det varme vand, det stod, holdt virksomhedsrepræsentanter munden lukket.

Men i midten af ​​februar gav de lokale myndigheder børsen en A-OK for at genoptage handel. Og siden da er Cryptopia begyndt at genopbygge sin platform og langsomt sætte murstenene ned for en ny, forbedret og dramatisk mere sikker iteration af sit tilbud.

Starten lancerede en skrivebeskyttet iteration af sin hjemmeside for to uger tilbage, hvilket gav brugerne deres første kig i måneder på den udveksling, de engang holdt kære. Mens mange blev overvældet af processen, genaktiverede Cryptopia endelig handel tirsdag. I en Twitter-opdatering, der blev offentliggjort for nylig, skrev holdet:

Opdatering: Vi har genoptaget handel med 40 handelspar, som vi har kvantificeret som sikre. Vi vil fortsætte med at udvide denne liste, når vi rydder flere mønter.

– Cryptopia Exchange (@Cryptopia_NZ) 19. marts 2019

For dem der undrer sig, er Tezos, Monero, ZCoin, Ethereum, Bitcoin, Litecoin og Dogecoin blandt de kryptovalutaer, der nu kan handles på Cryptopia.

I det store og hele var Cryptopias klienter tilfredse og sendte muntre quips som svar på ovenstående tweet. Der er dog stadig mange facetter af platformen, der er omgivet af gul tape. Ifølge en Cryptopia brev, sendt til sin klientel i sidste uge, er indskud stadig lukket på grund af børsens nyudviklede tegnebogsløsning. Og som antydet tidligere, er der stadig en masse altcoins-par, der forbliver inaktiverede, da Cryptopia formodentlig vurderer den logistiske levedygtighed ved at indføre support til over 450 kryptokurver til sin opgraderede server.

Crypto Haircut?

Det værste er dog det hårklipp, som Cryptopias brugere blev mødt med, da de åbnede deres konti. Cryptopias websted siger, at alle brugere med Bitcoin vil have deres beholdning underlagt en 14,04% haircut, hvilket betyder, at en erhvervsdrivende, der besidder en BTC af hacktidspunktet, vil se deres balance aftage til 0,8596 BTC. Litecoin-saldi rapporteres at have modtaget en haircut på 43%. Og Ethereum-saldi, som hackets eksekutører tilsyneladende var målrettet mod, blev udslettet af jordens overflade gennem en 100% klipning.

Alligevel har Cryptopia lovet, at der vil være et rabatprogram. I den ovennævnte e-mail skrev Cryptopia C-suite-medlem Rob Dawson, at for hver hackrelateret tilbagetrækning vil brugerne modtage Cryptopia Loss Marker (CLM), en digital repræsentation af værdien af ​​en klients aktiver, der er tabt i angrebet. Dawson uddyber:

“CLM er ikke en mønt, den kan ikke handles endnu, det er bare et tal i databasen, der repræsenterer tabet for hver mønt for hver bruger i $ NZD på tidspunktet for begivenheden.”

Selvom nogle kynikere hævder, at CLM bare er Cryptopias måde at snedigt undgå at betale tilbage ofrene for dette angreb på flere millioner dollars, er der skabt et præcedens for succesen med dette refusionsmedium.

I 2016 mistede Bitfinex, dengang en af ​​verdens største kryptokurrencyudvekslinger, $ 72 millioner i BItcoin i et overraskende hack. Ligesom i Cryptopias tilfælde tog handlende, der bruger platformen i Hongkong, en “generaliseret” klipning, hvor denne er en platformsomfattende 36%. Bitfinex fortsatte med at etablere et refusionstoken, BFX, før de købte tokens tilbage til deres pålydende værdi af $ 1 i månederne, der fulgte augusthacket.

Det er ikke klart, om Cryptopia følger i Bitfinex’s fodspor, men ofrene for hacket kører helt sikkert på det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me