Bithumb hacket: $ 30 millioner i stjålne aktiver

Bithumb hacket

Kryptovalutabørs Bithumb baseret på Sydkorea har meddelt, at 35 milliarder koreanske Won eller 30 millioner dollars i kryptokurver er stjålet. Børsen beder alle kunder om ikke at deponere midler i Bithumb-tegnebøger “for tiden”. Børsen lover, at alle aktiver vil blive dækket af Bithumb, og at kontohavere ikke vil opleve personlige tab. Kryptomarkeder har fået et hit i priser som svar på nyhederne. Bithumb har ikke specificeret, hvilke aktiver der blev stjålet.

Bithumb hacket

Koreansk udveksler et primært mål

Meddelelsen fra Bithumb kommer lige så lidt overraskende, da udveksling efter udveksling er blevet ramt med gentagne vellykkede hackingangreb. Af en eller anden grund har sydkoreanske børser været et populært mål for hackere, hvor de seneste hack også er målrettet mod børser som Coinrail der tabte $ 40 millioner, Coinlink hvis angreb var knyttet til Nordkorea og nu Bithumb.

Bithumb

Hver gang en sydkoreansk udveksling hackes, springer mange i medierne hurtigt for at antage, at Nordkorea er synderen. Mens nogle hackingsforsøg kan understøtte dette, såsom angrebet på Coinlink, har vi endnu ingen oplysninger om, hvorvidt dette særlige angreb blev begået af nordkoreanske agenter eller ej.

2018 et dyrt år

Mens hvert år i den nylige hukommelse har haft sine cryptocurrency-udvekslingshacks, ser det ud til, at 2018 er særligt rentabelt for kriminelle. Det ser ud til, at der ikke går mere end et par uger, før et nyt succesfuldt hack opdages. Ifølge Business Insider var april i år over 670 millioner dollars var blevet stjålet gennem en kombination af svindel og hacks.

Ud over at direkte målrette mod tegnebøgerne har en række andre typer angreb også vokset.

For eksempel var Binance for nylig offer for en phishing-angreb der brugte en webadresse lavet af lignende tegn. Disse phishing-konti blev derefter overtaget af et automatiseret system, der solgte alle deres kryptokurver til Bitcoin, og derefter brugte den Bitcoin til at købe et lidt kendt altcoin, Viacoin. Angrebet var dog stort set en fiasko, da gerningsmændene endte med intet.

Bliv ikke phished fyre! Se de to prikker nedenfor "n"? Undertiden bliver webstedsadressen understreget, så du ikke kan se prikkerne. Vær meget forsigtig!#XVGFam #XVG #Vergefam #xvghval #crypto #VergeCoin #Vergecurrency #crypto #altcoins #btc #bitcoin $ btc #kryptovalutaer pic.twitter.com/bKq2VrWR7W

– CryptoLion (@RealCryptoLion) 23. februar 2018

2018 så også et angreb på MyEtherWallet, hvor DNS-servere blev narret til at videresende ville være MEW-besøgende til et phishing-websted.

Ingen kundetab?

Bithumb anmoder omgående vores værdifulde kunder om ikke at deponere nogen fond i Bithumb-tegnebog-adresser for øjeblikket.

https://t.co/rnMGmKMBUf

– Bithumb (@BithumbOfficial) 20. juni 2018

I de fleste hackingskandaler for kryptovalutaer videregives udvekslingens tab ofte til kontohavere. For eksempel i tidligere angreb har kontohavere hos Bitfinex haft en procentdel af alle deres aktiver taget af børsen i et forsøg på at sprede skaden.

Mens det for nogle kan synes forståeligt, for dem, hvis aktiver ikke blev påvirket, kan tabet have uretfærdigt rettet mod deres kapitalandele.

Tweetet, der lovede kompensation til brugerne, blev senere slettet, som den officielle konto kommenterede:

https://twitter.com/BithumbSupport/status/1009291714215993345

Lektioner, der stadig ikke læres

En vigtig takeaway, der kommer fra denne åbenbaring, er at uanset årsag bliver udvekslinger stadig hacket, og folk får stadig ikke beskeden. For det første bør børser naturligvis tage flere forholdsregler med deres sikkerhedsforanstaltninger. Ellers fortsætter disse tab og kan begynde at tage en vejafgift på kryptokurrency som helhed, da milliarder dollars forsvinder.

Den anden lektion, der skal læres på den hårde måde, er tilsyneladende, at folk ikke skal opbevare kryptokurver på en børs. Børser er ikke tegnebøger. De er ikke designet til at lette opbevaring af kryptoaktiver. I stedet skal kryptovaluta-brugere huske at holde deres aktiver sikre og under deres egen kontrol.

Som den berømte Bitcoin-kommentator og forfatter af Mastering Bitcoin siger Andreas Antonopoulos ofte: “Ikke dine nøgler, ikke dine mønter.”

Måske bliver 2018 eller 2019 året for den decentrale udveksling. Fordi det ser ud til, at de centraliserede børser bare ikke kan få fat i deres sikkerhedsproblemer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me