Binance lijkt terug te kaatsen van de $ 40 miljoen Bitcoin-hack

Binance

Wat sommigen dachten dat onmogelijk was, gebeurde. In een verbluffende blogpost onthulde de wereldberoemde crypto-activabeurs Binance dinsdag dat het een “grootschalige inbreuk op de beveiliging” had geleden..

De post, geschreven door CEO Changpeng “ CZ ” Zhao, merkte op dat 7.000 Bitcoin (BTC), ter waarde van een flinke $ 40 miljoen, uit de hete portemonnee van Binance was gehaald..

Crypto in paniek na Binance-hack

Volgens de CZ ondertekend post, “Hackers” zijn erin geslaagd om de bovengenoemde cryptocurrency te bemachtigen door het verkrijgen van een reeks belangrijke gebruikersinformatie, waaronder API-sleutels, die worden gebruikt door handelsrobots en externe portefeuillebeheerders; en tweefactorauthenticatiecodes, die, ironisch genoeg, bedoeld zijn om de beveiliging van iemands account te verbeteren. Binance probeert uit te zoeken hoe dit is gelukt:

“De hackers gebruikten verschillende technieken, waaronder phishing, virussen en andere aanvallen. We zijn nog steeds alle mogelijke methoden aan het afronden. Er kunnen ook andere betrokken accounts zijn die nog niet zijn geïdentificeerd. “

Het is belangrijk op te merken dat Binance heeft beweerd dat “ er geen gebruikersgelden zullen worden beïnvloed ”, wat onthult dat het van plan is om de 7.000 verloren BTC, die werd gestolen uit de hot wallet van de beurs, terug te betalen met zijn zogenaamde ‘SAFU’-fonds. Voor degenen die het niet weten, Binance’s Secure Asset Fund for Users is een ‘noodverzekeringsfonds’ dat vorig jaar door de beurs werd gelanceerd in het geval dat zich een grote hack voordoet, zoals degene die dinsdag is gezien..

Hoewel velen door deze clausule werden getroost, heeft Binance duidelijk gemaakt dat vanwege de intensiteit van de aanval, die het platform “goed georkestreerd” noemt, een beveiligingsaudit nodig is. “De veiligheidscontrole zal alle onderdelen van onze systemen en gegevens omvatten”, schrijft CZ, eraan toevoegend dat hij verwacht dat deze audit meer dan een week zal duren, waarin stortingen en opnames volledig zullen worden opgeschort. De handel daarentegen blijft actief.

Als gevolg van dit nieuws is de cryptogemeenschap unaniem in een razernij geraakt, en terecht natuurlijk. Een gebruiker stelde dat deze stap Binance, die grotendeels in een regelgevend grijs gebied heeft bestaan, onder meer toezicht zou kunnen houden van hardhandige toezichthouders, zoals de financiële instellingen van de VS en internationale entiteiten van een vergelijkbaar kaliber..

Een Binance onder meer beperkingen kan een liquiditeitscrisis op middellange termijn zijn voor de cryptocurrency-markt; een volwaardige sluiting van het platform zou BTC in een spiraal kunnen brengen. Anderen merkten eenvoudig op dat, zelfs als Binance niet onder vuur komt te liggen door toezichthouders, de reputatie van crypto opnieuw is vernield met deze hack. Omdat reputatie en hype zo integraal deel uitmaken van crypto, zal deze imbroglio Bitcoin waarschijnlijk geen goed doen.

Toch zijn sommigen er zeker van dat Binance vanaf hier zijn beste beentje voor wil zetten, vooral gezien het feit dat CZ heeft beloofd dat gebruikers een vergoeding zullen krijgen en dat zijn platform snel genoeg weer normaal zal werken. Zoals Twitter-commentator Moon Overlord zei: “[dit is een] compleet non-verhaal, en iedereen zal het volgende week vergeten.”

Hackers stalen 7000 bitcoin ($ 40 miljoen) van Binance.

Dit is slechts 2% van de bitcoin die ze in hot wallets hebben (laat staan ​​cold wallets)

Ze vergoeden iedereen volledig.

Voltooi niet-verhaal en iedereen zal het volgende week vergeten.

&# 128564;

– maan (@MoonOverlord) 7 mei 2019

Binance dringt nog steeds door

Deze hack terzijde, het afgelopen jaar of zo was absoluut monumentaal voor de startup. Na het behalen van een gerapporteerde winst van $ 446 miljoen voor het boekjaar 2018, is Binance begonnen aan een reis om zijn selectie van producten te versterken, zonder rekening te houden met de zogenaamde ‘cryptowinter’..

Vorige week heeft een Reddit-speurder vastgesteld dat Binance mogelijk op het punt staat margehandel te lanceren, op zoek naar booleans in de API van de beurs die luidt: “isMarginTradingAllowed = enabled”. In een gerelateerde reeks nieuws onthulde het bedrijf enkele weken eerder zijn gedecentraliseerde uitwisseling, interne blockchain en op Singapore gerichte fiat onramp, die allemaal succesvolle lanceringen hebben gekend..

Dus zelfs als Binance op korte termijn negatief wordt beïnvloed door dit debacle, accentueert haar intentie om te “BUIDEN” in een bearmarkt dat het op de lange termijn prima kan zijn. Toch is het misschien net iets te vroeg om te vertellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me