Obelisk kunne gøre open source ASIC’er, universelle ASIC’er at følge?

Obelisk

Truslen om minedriftcentralisering er et almindeligt emne. Men hvad er løsningen? Indtil videre har de fleste svar været enten at skifte til proof-of-stake eller regelmæssigt at skifte algoritmer for at modstå ASIC-udvikling. Nogle har endda sagt, at ASIC-modstand er forgæves (Trek-reference er beregnet), eller at problemet skal ordne sig over tid. Men en ASIC-producent, Obelisk, ønsker at tage tingene i en helt anden retning.

Deres plan er at tilbyde en tjeneste til at designe og oprette en brugerdefineret algoritme og begynde at fremstille ASIC-hardware til en mønt, før den lanceres eller opdateres, og derefter frigive specifikationerne for at opbygge enhederne frit, så andre virksomheder også kan fremstille dem. Vil dette føre til en universel ASIC-enhed?

Obelisk

Kan ikke slå dem, slutte sig til dem?

En række højt profilerede medlemmer af kryptokurrency-samfundet som forfatter Andreas Antonopoulos og Anthony Lusardi fra ETC Cooperative er kommet frem og erklærede, at ASIC-modstand enten er en ubrugelig eller skadelig indsats. Efter deres opfattelse er ASIC-minearbejdere ifølge deres natur bedre til at sikre et netværk og giver en række fordele til de blockchains, de er minet på.

Af hensyn til argumentet antager vi, at deres påstande er korrekte. Lad os sige, at forsøg på at bekæmpe ASIC’er er en dårlig idé. Så hvordan kan en kryptokurrency begge drage fordel af fordelene ved ASIC-minedrift, men stadig ikke lide under ulemperne ved centralisering og leverandørmonopol?

Problemer med minedrift

Læs også: Problemer med Cryptocurrency Mining: Energy Use & Centralisering

Det er her, Obelisk launchpad-program kunne tilbyde et (dyrt) alternativ. Tjenesten, der indgår i ”omkring $ 10 millioner”, inkluderer design og udvikling af en ny proof-of-work-algoritme, der er designet til at være modstandsdygtig over for 51% angreb, samt design og fremstilling af ASIC-hardware til den nye algoritme.

Så hvordan ville dette være en spilskifter? Svaret er, at når den indledende kørsel af enheder er frigivet, offentliggør Obelisk designspecifikationerne for enheden. Dette vil betyde, at enhver producent, herunder dem, der muligvis aldrig har handlet med kryptokurrency før, har fuld adgang til det, der normalt er et meget beskyttet og hemmeligholdt sæt af skemaer.

Endeløs forsyningskæde problemer med fortiden?

Et af de største problemer, som ASIC-minearbejdere står over for i dag, er den kroniske mangel på nye enheder.

Når en ny enhed er annonceret og sat på forsalg, vil den uundgåeligt udsolgt på normalt mindre end en time. Derefter får de, der er heldige nok til at komme på forudbestillingslisten, først deres enheder 3 til 6 måneder senere. Dette resulterer i et massivt oppustet sekundært marked, hvor grådige opportunister køber så mange af enhederne som muligt og derefter videresælger dem til tredobbelt eller firdobbelt pris.

Dette er dog kun på detailmarkedet. Store, velhavende købere er næsten helt sikkert i stand til at foretage forudbestillinger direkte fra producenten uden for systemet. Dette giver dem en uden tvivl urimelig fordel over for mindre konkurrenter, der måske bare vil køre en håndfuld maskiner i deres kælder eller garage.

Det er her, Obelisk’s idé bliver virkelig overbevisende.

Hvis det, de siger, er sandt, og planerne frigives offentligt, kan kort efter den indledende kørsel af enheder potentielt snesevis af producenter eller mere begynde at producere enheden selv. Dette ville ikke kun føre til en øget forsyning af enhederne, men også en grad af konkurrence både om pris og kvalitet blandt flere producenter – noget der absolut ville gavne købere både store og små.

Vil nogen bruge tjenesten?

Det store spørgsmål nu er, om nogen tager Obelisk op på deres tilbud.

Som nævnt ovenfor er prisen for tjenesten hele 10 millioner dollars. I de tidlige dage af ICO’er trak projekter let hundrede millioner dollars ind. At droppe $ 10 millioner på brugerdefineret ASIC-hardware for at undgå 51% angreb eller centralisering kunne have været en nem beslutning. I dag er det dog de fleste ICO’er, der ikke bryder lige $ 1 million, meget mindre $ 10 millioner, det absolutte minimum for selv at starte denne proces.

Årsagen til, at Obelisk oplader så meget, er sandsynligvis på grund af den kritiske komponent, at de vil give designene til deres enheder, og dermed vil de ikke være i stand til at tjene udelukkende på dem. Et firma som Bitmain ville på den anden side få eksklusive produktionsrettigheder for deres egne designs til stadighed. Dette giver dem en uendelig grad af kontrol for at opretholde deres eget marked, som de finder det passende. Dette er forståeligt, men $ 10 millioner synes overdreven for den afslappede observatør.

For at gøre tingene værre, ville projekter, der mest kunne drage fordel af denne type tjenester, såsom mindre proof-of-work-mønter, der står over for en høj trussel om et 51% -angreb, næsten ikke have råd til denne service.

Bane vejen til en universel ASIC-standard?

Hvis nogen tager Obelisk op for at oprette en ny proof-of-work-algoritme og open-source ASIC-design, kunne små projekter vælge blot at gaffele sig ind i open source proof-of-work-algoritmen, der er lavet af Obelisk, og udnytte potentialet udbredt tilgængelighed af de nye ASIC-enheder.

Lad os f.eks. Sige, at Obelisk opretter en minedriftsalgoritme kaldet “ObHash” og en minearbejder kaldet “ObMiner1”. Forestil dig, at hvis de fleste hver eneste mindre proof-of-work-mønter alle skiftede til en standardiseret ObHash-algoritme, der brugte open source ObMiner1 ASIC-designet, der blev produceret af mange forskellige konkurrenter og til mange forskellige prispunkter. Måske ville der være en Bitmain ObMiner1, en Halong ObMiner1, en GMO ObMiner1 og så videre.

Denne form for resultat kunne løse mange problemer. Pludselig kunne mange projekter beskyttes ved at dele en lignende algoritme og standardiseret minearbejde. Men det er svært at sige, om det nogensinde ville være en realitet. Det er også svært at sige, hvilken slags uforudsete tekniske problemer eller trusler denne form for arrangement kan medføre.

Det andet store spørgsmål ville være – hvem ville betale Obelisk $ 10 millioner for at gøre det i første omgang?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me