Investera i kryptovaluta: Komplett nybörjarguide

Investera i kryptovaluta

Du har äntligen bestämt dig: du är redo att ge investering i kryptovalutor en chans.

Nåväl, du har valt ett bra tillfälle att sätta ner ditt intresse. De bästa kryptovalutorna som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) har haft en explosiv tillväxt under 2017, och med tillkomsten av vanliga, institutionellt stödda Bitcoin-futures verkar det som om 2018 är redo att se ännu större tillväxt.

Investera i kryptovaluta

Vet du inte var du ska börja? Inga problem. Vi kommer att prata igenom alla viktiga punkter som en nybörjare bör vara medveten om när det gäller att investera i någon krypto.

Investera i kryptovalutor

Det första det första: du måste förbereda dig för extrem prisvolatilitet i detta ekosystem. Tänk på Bitcoins senaste prisuppgång efter $ 17 000 USD, när den nuvarande krypteringen just hade knäckt $ 10 000 bara dagar innan:

InvesteraBitcoin har haft ett helveteår – Bild via Coinbase.

Den akuta volatiliteten var bekväm för investerare eftersom den exploderade värdet på deras portföljer uppåt. Men utrymmet har också sett exakt motsatsen hända också. Till exempel när Mt. Gox utbyte av digitala tillgångar kollapsade 2014, så gjorde bitcoin-priset också.

Sedan finns Ethereum, krypto nummer två enligt marknadsvärde. Om du kan tro det har priset på ETH uppskattat hela 6000 procent bara 2017:

InvesteraETH: s vinster har varit galna i år – Bild via Coinbase.

Inte illa alls, eller hur?

Men även i bilden ovan är volatilitetens vildhet tydlig. Se hur ETH-priset i grunden blev tappat i hälften mellan juni och augusti.

Den berg-och dalbana-liknande volatiliteten är mindbending för traditionella investerare. Men det är viktigt att överväga hur de vilda prisrörelserna till stor del uppstår från kryptoekosystemets förtid.

I slutet av dagen finns det inga garantier för vad som händer nästa för kryptopriser. Men det som är säkert är att de underliggande tekniska och revolutionerande kapaciteterna hos de mest lovande kryptokoinerna, och främst Bitcoin som förstahandlare, ger anledning till optimism.

Bakgrund: Var kommer den här kryptokrassen från?

Många underinformerade experter har kallat kryptovalutor i allmänhet en bluff. Ändå kommer Bitcoin, ursprungskryptovalutan, att gå in i historien tillsammans med tryckpressen och Magna Carta som ett av de mest oklanderliga kännetecknen för mänsklig prestation. Och detta är något som potentiella investerare måste komma ihåg.

Magna Carta, ett blodfödt uttryck för varje människas själsliga längtan efter rättvisa, kontrollerade en tyrannkung för första gången. Och i en aldrig tidigare skådad skala gav tryckpressen röstlösa röst. Det tänkte tanklösa. Och det banade väg för uppkomsten av sannare mänsklig frihet under påföljande århundraden.

Och så uppstod en frihetstid. En tidsålder med egna växtsmärtor – växtsmärtor som Bitcoin och kryptovalutan är inspirerad av kan hjälpa till att mildra irreversibelt.

För att bevisa sin början undertecknades det första Bitcoin-blocket med dagens rubrik: “The Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen av andra räddningsaktion för banker.” Det är sant poesi att Bitcoin föddes i början av finanskrisen 2008, men det är ingen överraskning.

InvesteraCentraliserade institutioner kraschade den globala ekonomin 2008 – Bild via Quora

Det beror på att Bitcoin skapades för att lösa själva orsaken till den stora lågkonjunkturen: missbruk av människors förtroende från centraliserade institutioner.

Tyvärr kodade den anonyma skaparen eller skaparna bakom Bitcoin lösningen: en blockchain-huvudbok genom vilken värde, till och med idéer, kunde överföras person-till-person, tillförlitligt, tillståndslöst och motståndskraftig mot någon censur – ingen tredje parts mellanhänder krävs.

Det är ett ultimat uttryck för personlig frihet, nej? Eftersom pengar, som forskaren Andreas Antonopolous säger, ”är ett språk. Pengar är ett språk som människor skapade för att uttrycka värde för varandra. ”

Nu kan ingen – från Kim Jong Un till president Trump och någon däremellan – hindra dig från att uttrycka värde för någon i världen. Det är suveränitet som människor aldrig har haft förut, och förgreningarna är titaniska.

Bitcoin är som nästa Magna Carta då. Det är utjämnaren mellan människor och makter. Det ger vanliga människor en kontroll över makten som är nästa stora milstolpe i mänsklighetens långa kamp mot frihet. Och i en domino-liknande effekt kommer Bitcoin, och har redan banat väg för nya blockkedjor som också kommer att göra friheten mer perfekt.

InvesteraBTC-nätverket är tillståndslöst och P2P – Bild via Blockstream

Föreställ dig decentraliserade institutioner i framtiden som drivs av blockchain-smarta kontrakt, inte av byråkratiska mellanhänder som har en tendens att knepa nästan allt upp.

Blockkedjor kommer att decentralisera våra samhällen från topp till botten, och de framsteg som görs kommer att vara mänsklighetens bästa chans hittills att materialisera oöverträffad rättvisa och vänlighet.

Det är löftet om Bitcoin. Och det är därför Bitcoin Boom är inte en traditionell spekulativ bubbla.

Ska jag investera? Och hur mycket?

Vi på Blockonomi kan inte ge dig ekonomisk rådgivning. du är författare till din ekonomiska framtid, och det ligger i dina händer att göra din egen forskning och besluta om att investera i kryptovalutor är rätt för din speciella situation.

Och det är andra värt att säga att det finns hundratals kryptovalutor. Vissa är lovande och andra är totalt bedrägerier. Generaliseringar kan då vara knepiga.

Vad vi kan göra är att peka dig mot vad andra tycker och på det faktum att kryptokurvor är en objektiv banbrytande teknik som har potential att revolutionera våra samhällen till det bättre från grunden..

Nu har du redan hört de dussintals kunniga som har sagt att Bitcoin är död eller snart kommer att dö, men det faktum att du läser den här artikeln antyder att du är intresserad och vill veta hur investeringar kan se ut om du bestämde dig för att ta språnget och dyka in i kryptoekosystemet.

För detta ändamål, överväga de senaste kommentarerna från den tidigare Fortress hedgefondförvaltaren Mike Novogratz, som nyligen berättade för Bloomberg att investera mellan en till tre procent av din nettovärde är tillräckligt med en position för att ge dig en säker exponering för kryptovalutor utan att utsättas för en hög finansiell risk.

Det är praktiska och rättvisa riktlinjer. Även konservativa. Men det är bättre att göra en försiktighet, särskilt om du inte är en erfaren veteraninvesterare.

I detta skede är den mest avgörande maximen du kan internalisera den här:

Investera inte mer i kryptovalutor än du har råd att förlora.

Det vill säga, investera bara en viss summa i krypto om du är villig att den summan sjunker till $ 0. Inte för att en sådan fruktansvärd krasch ska hända. Men branta flashkrascher har hänt tidigare. “Svarta svan” -händelser som Kinas senaste förbud mot kryptoutbyte och bedrägerier tycks fortfarande vara överflödiga eftersom utrymmet är för tidigt.

Bedragare vill ha din $$$

Inte alla kryptoprojekt är lika pålitliga som rymdets tungviktare, nämligen Bitcoin och Ethereum, vars nummer ett respektive nummer två i börsvärdet är välförtjänt enligt vad dessa titaner inom industrin kan “ta till bordet”, som det var.

Med andra ord finns det kryptoprojekt som egentligen bara är bedrägerier som är klädda ut och marknadsförs för att lura kryptainvesterare.

Och vissa investerare har verkligen tappat allt i bedrägerierna som har dykt upp i samhället hittills. Det bästa du kan göra för att inte bli offer är att undersöka, undersöka och undersöka. Var granskande och noggrann i vad du väljer för din portfölj. Gå med mynt som har etablerat sig med starka rekord under de senaste månaderna eller åren.

Lovande kryptovalutor att investera i

Varje projekt har sina för- och nackdelar, men i stor utsträckning talar marknaden för sig själv. De flesta mynt i de 10 bästa kryptovalutorna enligt marknadsvärde vid presstid är starka projekt.

Generellt sett omfattar nuvarande utmärkelser i topp 10:

InvesteraDe nuvarande topp 10 kryptona vid presstid – Bild via CoinMarketCap

Det finns fortfarande massor av intressanta projekt i de 100 bästa mynten efter börsvärde, men du börjar bli mer riskfylld och mer riskfylld ju längre du kommer från topp 2. Åtminstone som det står för närvarande.

Hur man köper kryptovalutor

Vi har sammanställt guider för att köpa de viktigaste kryptovalutorna, Ethereum och Bitcoin. När du väl har köpt dessa kan du sedan använda dessa för att köpa andra valutor på olika börser.

Köp Ethereum och Bitcoin:

 • Hur man köper Bitcoin med ett kredit- eller bankkort
 • Hur man köper Bitcoin med PayPal
 • Hur man köper Ethereum med ett kredit- eller bankkort

Bästa börser för andra valutor:

 • Bästa Cryptocurrency Exchange för nybörjare
 • Coinbase Review
 • Binance Review
 • Coinmama Review
 • Paxful recension
 • CEX granskning
 • Localbitcoins granskning
 • Bittrex Review

Investeringsstrategi för kryptovaluta

Låt oss doppa in i grunderna i strategi nu.

Strategi 1: “Håll”

När det gäller att investera i kryptor finns det två grundläggande strategier: holding och daytrading. Den allmänna idén förblir densamma för båda: köp lågt, sälj högt.

Innehavet är optimalt för nybörjare och nykomlingar som inte är professionella investerare eller de smartaste handlarna. Användare som är innehavare är bara fokuserade på att samla så mycket av ett visst mynt som möjligt i hopp om att skapa en trove som ett resultat långsiktig prisuppskattning. Det är en enkel strategi som knappt har en inlärningskurva.

Det som är perfekt är alltså att köpa upp så många mynt du kan medan marknaderna är “i rött”. Med andra ord, när priserna är nere. För att maximera potentiella vinster vill du köpa när priserna är lägst.

Det är dock lättare sagt än gjort. Och det är en princip som du kan bortse från om du känner dig extremt hausse om ett projekt på lång sikt. Säg till exempel att du tror att Ethereum kommer att vinna $ 3000 en dag. Tja, om den projiceringen någonsin blir verklighet, kommer det att göra liten praktisk skillnad om du köpte ETH för $ 300 eller $ 400.

Strategi 2: “Daytrade”

Ditt andra alternativ är att daytrade, det är där du ska genomföra marknadsköp rutinmässigt i hopp om att förvandla dina handelsinvesteringar till något större.

Vi kommer att avstå från att gå mycket djupare in i denna strategi eftersom den är absolut rekommenderas inte för nybörjare. Investerare förlorar tusentals varje dag för att försöka övermanövrera kryptomarknaderna.

Du bör ta dig tid och lära dig mycket mer om ekosystemet innan du ens överväger daytrading som ett alternativ. Men ändå är tanken att köpa lågt och sälja högt.

Säkra dina investeringar för långsiktigt innehav

När Bitcoin först lanserades var en BTC värt mycket mindre än 0,01 USD. Nu, vid presstid, är ett bitcoin värt ~ 16 800 dollar. Det är det mest grundläggande exemplet på de långsiktiga vinster som kryptorummet hittills har sett.

Och även om det inte finns någon garanti för att kryptopriserna fortsätter att växa upp på detta sätt, finns det en tydlig möjlighet att mainstream-antagande under de kommande åren skulle kunna göra en handfull kryptokoiner värda betydligt mer om 5, 10, 20 år osv..

Chansen är att ta reda på vilka projekt som kommer att vinna. Det är risken.

Men under tiden är det bästa du kan göra medan du försöker vänta på vinster att säkra dina innehav på det säkraste och säkraste sättet..

Det bästa sättet att göra det? Skaffa dig en kryptovalutahårdvaruplånbok.

Trezor

Börser och programvaruplånböcker har hittills varit långt ifrån fullsäkra när det gäller att garantera användarnas medel. Å andra sidan är hårdvaruplånböcker de mest ogenomträngliga “valv” som för närvarande finns tillgängliga för kryptohållare.

De mest dominerande hårdvaruplånböckerna du kan köpa idag:

 • Ledger Nano S
 • Ledger Blue
 • TREZOR One
 • TREZOR T (lanseras januari 2018).

Dessa plånböcker är otroligt säkra eftersom de lagrar din krypto offline, vilket minskar hotet från att spränga hackare. Och dessa enheter är skapade så säkert att de även kan interagera med infekterade datorer utan att behöva oroa sig.

Investera 101: Spåra dina affärer

Om du ska börja investera i kryptovalutor vill du börja hålla reda på all relevant information. Skattemannen kommer att vilja ha sitt snitt oavsett var du bor, så att du förebyggande kan förhindra eventuella kerfuffles genom att redovisa alla dina investeringar och affärer.

En bra webbplats för detta ändamål är cointracking.info.

Cointracking

Det låter dig enkelt koppla in alla dina affärer, vilket kommer att göra långt för att du ska vara organiserad när du behöver det mest.

Andra webbplatser som du kan hitta till hjälp för bokföringsändamål inkluderar CoinMarketCap, Coincap.io, och CryptoCompare.

Hitta pålitliga resurser

De beslut du fattar i kryptoutrymmet kommer bara att vara lika bra som de resurser du använde för att säkerhetskopiera dessa beslut.

Det finns mycket buller och mycket fördomar i ekosystemet, så det är viktigt för dig att hitta resurser du kan lita på. Människor med en bred bredd av teknisk kunskap är alltid ett bra ställe att börja, som YouTubers Boxmining och Ivan on Tech.

Försök bara överväga branschexperter efter vad deras motiv kan vara. Är X-projekt papperskorgen Y-projekt för att de är konkurrenter eller för att det finns allvarliga och legitima röda flaggor i spel?

Att ha resurser som du kan lita på kommer att hjälpa dig att förstå denna typ av grävmyror.

Om du vill ha en mer avslappnad miljö där det fortfarande finns en informativ atmosfär, prova de olika kryptorelaterade subredditsna på Reddit. Deras full av insiktsfulla samtal om investering i kryptovalutor.

Håll fingret på plats i rymden

Med den sista punkten är kryptoekosystemet väldigt mycket ett nyhetsdrivet fält. När Kina till exempel förbjöd utbyte av kryptovalutor i oktober 2017 tankade kryptovalutapriser i allmänhet akut över hela världen.

Om du har öppna marknadsorder eller investeringsmål på linjen bör du regelbundet kolla nyheterna om alla större händelser och rubriker i rymden.

Stora kryptoberättelser som sprids genom sociala medier som en löpeld, så även att bara dra upp din Twitter regelbundet kan vara tillräckligt för att hålla koll på vad som händer.

Kom ihåg att inte bli för fångad

Du kan bli frestad att kasta all din energi i kryptovalutor. Det är en bra idé, men kom bara ihåg att hålla det friskt. Allt är bäst med måtta.

Även om du gör vinster, låt inte det komma till ditt huvud heller. Du behöver inte kontrollera CoinMarketCap var femte minut, livet fortsätter oavsett om din portfölj är röd eller grön för idag. Ju mer besatt du blir, desto mer utslag får du och dina investeringsbeslut kommer att drabbas därefter.

Och det är då folks portföljer bränns bortom reparation. Låt inte det vara du.

Försök att hålla dig balanserad och jämn och håll allt i perspektiv. Du investerar smartare och ger din ekonomiska framtid den bästa chansen till säkerhet.

* Denna artikel är avsedd som utbildningsmaterial och inte som professionell ekonomisk rådgivning. Som alltid, gör din egen forskning och var vaksam om vilka projekt du personligen bestämmer är rätt för din portfölj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me