Kryptoprofiler: Warren Buffett, “Oracle of Omaha”, forudsiger Bitcoins utidige ende

Warren Buffett-profil

Når Warren Buffett taler om penge, er folk tilbøjelige til at lytte. 87-årigens legitimationsoplysninger er i god orden. “Oracle of Omaha” har fungeret som formand og største aktionær i det multinationale holdingselskab Berkshire Hathaway siden 1970. Han er næsten 83 mia. Dollars værd, hvilket gør ham til det tredje rigeste menneske på planeten fra februar 2018. Han er sjældent uden for af top fem. Han var kortvarigt verdens rigeste mand i 2008, overhalede og blev derefter overhalet af Microsoft-grundlægger Bill Gates det følgende år.

Alligevel har Buffett trukket betydelig kritik for sin pooh-poohing af Bitcoin. På ingen usikre vilkår har milliardær-troldinvestoren kaldt Bitcoin for en fidus og profeteret om sin glorværdige ende. Kun tiden vil vise, om Oracle’s forudsigelser er korrekte, eller – som nogle kritikere hævder – han er bare lidt sur, at han ikke så Bitcoin komme.

Warren Buffett-profil

Tidligt liv og karriere

Warren Buffett stammer fra Omaha, Nebraska, og Omaha er stadig vært for Berkshire Hathaways hovedkvarter. Søn af en kongresmedlem, Buffett, begyndte sin forretningskarriere tidligt. Efter sigende involverede en af ​​hans første forretningsforretninger at købe seks pakker sodavand fra sin bedstefars diverse butik og sælge flasker til fem cent stykket – at give ham et gevinstnikkel for hver købte seks-pakke.

Han købte sin første sikkerhed ved 11 år – tre aktier i CitiesService foretrækkes for $ 38 per aktie. Han solgte aktierne til $ 40 pr. Aktie og blev derefter crestfallen for at opdage, at de snart gik til $ 200 per aktie. Dette var angiveligt den formative begivenhed i hans kerneinvesteringsstrategi, opsummeret i hans nu berømte citat: “Aktiemarkedet er et middel til at overføre penge fra utålmodig til patient.”

Buffett blev uddannet ved flere universiteter, inden han endte på Columbia University og mødte Crash-investor Ben Graham efter 1929. Graham ville blive Buffetts mentor i de kommende år, skønt deres investeringsfilosofier stod i skarp kontrast til hinanden. En overlevende fra den store depression fokuserede Graham på virksomheder, der havde ringe eller ingen risiko. Buffett forsøgte at forstå en virksomheds indre arbejde fuldstændigt og foretage sin risikovurdering baseret på virksomhedens potentiale. Til sidst likviderede Buffett den store portefølje, han havde samlet, og holdt kun et par symbolske beholdninger – blandt andet frøene fra Berkshire Hathaway.

Unge Warren Buffett

En ung Warren Buffet, Billede fra Youtube

I dag, Berkshire Hathaway direkte ejer en række husstandsnavne, blandt dem: Dairy Queen, Fruit of the Loom, GEICO, BNSF Railway og Pampered Chef. Det ejer også betydelige dele af Kraft Heinz Company, American Express, Wells Fargo, Coca-Cola, Apple og Bank of America.

Buffett har længe været et hovedelement i Det Hvide Hus, senest møde med præsident Barack Obama for økonomisk vejledning og opbakning til Hillary Clintons mislykkede bud på kontoret.

Buffett på Bitcoin

Buffett har aldrig været en stor tilhænger af Bitcoin. I begyndelsen af ​​2018 gentog han sin afsky for kryptovaluta-investorer i flere højt profilerede interviews med store nyhedsforretninger.

For Buffett repræsenterer kryptokurver en gamble mere end en sund investering. Han er endda gået så langt som at kalde Bitcoin “sandsynligvis rottegift i kvadrat ” på et Berkshire Hathaway-aktionærmøde.

Warren Buffett om Bitcoin

Warren Buffett, Talk Bitcoin videre CNBC

Desuden sagde han, at det er sandsynligt, at kryptokurrency slutter med et brag i modsætning til en fizzle.

“Med hensyn til kryptokurver kan jeg generelt med næsten sikkerhed sige, at de vil komme til en dårlig afslutning,” sagde Buffett til CNBC. “Hvis jeg kunne købe en fem-årig put på hver enkelt af kryptokurverne, ville jeg være glad for at gøre det, men jeg ville aldrig kortslutte en krone.”

Disse forudsigelser har trukket meget uro fra kryptokurrency-samfundet. To hovedmodsætninger er blevet rejst til Buffett’s tilgang til situationen. Den første er, at Buffett simpelthen er en økonomisk guru fra en anden æra, og hans forståelse af Bitcoin er stærkt begrænset. Det andet er, at Buffett forstår kryptokurver perfekt. Faktisk forstår han dem så godt, at han indser, at de er en trussel mod hans beholdning i en række traditionelle bankplatforme.

Gamle penge versus nyt

Venturekapitalisten Fred Wilson og Balaji Srinivasan, teknologichef for den populære amerikanske fiat-til-krypto-udveksling Coinbase, adresserede Buffetts kommentarer på Konsensus 2018 begivenhed i New York City.

“At kalde det ‘rottegift’ for mig antyder, at de ikke har taget sig tid til virkelig at forstå, hvad der foregår her,” sagde Wilson i et sceneinterview med Wall Street Journal. ”Hvis alt hvad du tænker på det er en ny aktivklasse og en ny ting, som du kan handle, så tror jeg, du vil komme til den konklusion. Men hvis du virkelig forstår, at dette er en grundlæggende innovation inden for grundlæggende teknologi til internettet, der giver en masse ny funktionalitet, der ikke eksisterede før dette, så er det, som jeg ser det som LAMP-stakken (webudviklingsværktøj) eller noget . Dette er en helt ny stak, som vi kommer til at bygge nye applikationer oven på, og tokens er bare det brændstof, der lyser den stak op. “

Srinivasan tilføjede, at Buffett måske er en af ​​kryptokurrencyens mest profilerede modstandere, men hans opfattelse er langt fra monolitisk. Lederne for IMF og Goldman Sachs er begge bullish på Bitcoin på lang sigt, og Goldman Sachs har taget skridt i retning af at åbne sin egen kryptokursudveksling.

Andre markedsobservatører har peget på yderligere kommentarer fra Buffett som bevis for, at han bare ikke “får” kryptokurver nok til at have en troværdig investeringsopfattelse til dem.

”Vi ejer ikke nogen, vi er ikke korte, vi vil aldrig have en position i dem,” har Buffett sagt. ”Jeg får problemer nok med de ting, jeg tror jeg ved noget om. Hvorfor i alverden skulle jeg tage en lang eller kort position i noget, jeg ikke ved om? “

En voksende trussel

I det mindste nogle mener markedsovervågere at Buffetts kommentarer primært er til udstilling. Manden har vist bemærkelsesværdig kendskab til en stor investeringskarriere, og selvom han tidligere har været tilbageholdende med at omfavne nye teknologier, har han altid formået at tilpasse sig skiftende markedsforhold, hævder de.

Det er langt mere sandsynligt, disse siger observatører, at Buffett forstår krypto godt nok til at vide, at det udgør en udfordring for traditionelle finansielle institutioner, som støtter Berkshire Hathaway via sine kapitalandele i Bank of America, Wells Fargo, American Express og andre.

Banker vs Bitcoin

Banker vs Cryptocurrency, billede fra Hvor meget

Ethereums samlede markedsværdi har samme størrelse som JP Morgan Stanley, mens Bitcoins markedsværdi er omtrent lig med Bank of China. Meget af gløden mod kryptokurrency er drevet af den meget ægte frygt for, at kryptokurver vil spise i bankernes markedsandel og fjerne deres meget rentable mellemmandsposition – et mål, der direkte er angivet i Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamotos Bitcoin papir.

”Hvad der er brug for er et elektronisk betalingssystem baseret på kryptografisk bevis i stedet for tillid, der tillader to villige parter at handle direkte med hinanden uden behov for en betroet tredjepart,” skrev Nakamoto. “Transaktioner, der er beregningsmæssigt upraktiske at vende, ville beskytte sælgere mod bedrageri, og rutinemæssige spærringsmekanismer kunne let implementeres for at beskytte købere.”

Buffett: Relevant eller rusten?

Det vil sandsynligvis ikke være klart i Buffetts levetid, om kryptokurrency er en langsigtet boom eller buste. Nogle kryptokøreplaner strækker sig ud i årtier, og Buffett har været i forretning siden godt før 2. verdenskrig. Hans ord og indflydelse i den traditionelle banksektor vil dog sandsynligvis dvæle langt længere end forretningsmanden selv. Det er stadig at se, om hans “rottegift i kvadrat” ender med at validere hans arv eller datere den.

Referencer

  1. https://www.thebalance.com/warren-buffett-biography-356436
  2. http://www.businessinsider.com/lessons-warren-buffett-learned-from-benjamin-graham-2015-5
  3. http://www.businessinsider.com/facts-about-warren-buffett-2016-12
  4. https://www.cnbc.com/2018/05/05/warren-buffett-says-bitcoin-is-probably-rat-poison-squared.html
  5. https://bitcoinmagazine.com/articles/fred-wilson-explains-why-warren-buffett-doesnt-get-bitcoin/
  6. https://themerkle.com/are-gates-buffet-and-munger-all-threatened-by-bitcoin/
  7. https://howmuch.net/articles/banks-vs-cryptocurrency
  8. https://bitcoin.org/da/bitcoin-paper
  9. https://www.nasdaq.com/quotes/institutional-portfolio/berkshire-hathaway-inc-54239

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me