Safex: Blockchain Engine för e-handelsbutiker

Safex är en öppen källkod, integritetsbaserad decentraliserad marknadsplats, som använder modern krypto- och blockchain-teknik för att förbättra e-handelsmarknaden för båda köpare och säljare.

Genom tiden har vi sett marknaden gå från enkel byteshandel till en valutaekonomi, från enkla marknader till tegel och murbruk och sedan vidare till en digitaliserad marknadsplats via e-handelsrevolutionen.

Genom att förse alla i e-handelns ekosystem med integritet som inte kan hittas på centraliserade online-shoppingplattformar där “big data” är huvudfokus – Safex har tagit fram en nisch för sina tjänster.

Blockchain Engine för e-handelBlockchain Engine för e-handel

Safex grundades med tanke på framtiden

Safex grundades 2016 innan Bitcoin slog till mainstream och var ett framåtblickande kollektiv som förstod potentialen i blockchain, crypto och e-handel..

Efter 4 års utveckling utvecklades Safex Blockchain tillsammans med sin bevis på arbetsvalutan Safex Cash (SFX). I juli 2020 gick dess första Stagenet live och redo för allmän testning av sin decentraliserade marknadsplats.

Marknaden för kryptohandel skapar nya alternativ till den centraliserade digitala marknaden som har dominerats av stora företag som Amazon, Alibaba och andra större enheter.

Förutom att ha tvivelaktiga datainsamlingsmetoder skapar några av dessa stora e-handelsportaler högre priser för konsumenter och säljare.

Safex ger ett lågt inträdesbarriär som tillåter även små butiker att komma in i den digitala tidsåldern. Tillåta konsumenter att handla privat till ett billigare pris medan säljare når sin maximala vinstmarginal genom låga avgifter och rättvis praxis.

Personalen på Safex är dedikerad till att skapa möjligheter

Grundat av Daniel Dabek, liknar andra tekniska pionjärer som Bill Gates, Steve Jobs eller Mark Zuckerberg, hoppade Dabek av college och gick direkt till Wall Street.

Under sin tid i USA: s finansiella huvudstad hade han bekantat sig med svårigheterna med peer-to-peer-nätverk, vetenskaplig datoranvändning, distribuerad prisanalysmodellering och optimeringsprognosalgoritm.

Dessa färdigheter var hörnstenen i handelsgenereringsalgoritmerna och det prisföljande systemet som fortfarande används idag på Safex.

Efter ett intresse för kryptografi hade han gått med i MaidenSafe och dess SAFE Network som senare inspirerade Dabek att skapa Safex utifrån kravet på integritet och säkerhet på den globala marknaden..

Safex har en innovativ plattform

Safex-valuta, Safex Cash (SFX) och Safex Token (SFT) kan köpas på Xcalibra-kryptobörsen. Som intressent i utvecklingen av Xcalibra säkerställer Dabek en smidig ombordstigning av både SFX och SFT.

Xcalibra är ett pålitligt utbyte som fick ett ackumulerat belopp på 5 miljoner dollar i finansiering. Under de första 18 månaderna avrundades den till 2 miljoner dollar och ytterligare 3 miljoner dollar erhölls senare för att hjälpa plattformen att växa.

År 2019 gick Xcalibra live med SFT och SFX tillsammans med andra stora tokens som ETH och BTC, och längre fram i linjen 2020 möjliggjorde en integration mellan Xcalibra och Simplex Xcalibra-användare att köpa ETH och BTC via ett kredit- eller bankkort.

Xcalibra är en av de bästa platserna för att få SFX och SFT – och det kan växa till att tjäna andra marknader också.

En konkurrenskraftig marknadsplats

Som nämnts ovan domineras den nuvarande e-handelsmarknaden av stora webbplatser som ofta tar ut en avgift på 15% till 20% per produkt för säljare, och dessa kostnader överförs till konsumenterna.

Dessutom kan utbetalningarna sträcka sig från dagar till veckor, vilket hindrar verksamheten och öppnar säljare för plattformens kreditrisk.

Safex affärsmodell skapar en användarorienterad upplevelse, maximerar en säljares vinst genom att endast ta en extremt konkurrenskraftig avgift på 5% och ta ut endast $ 0,01 för en produktlista.

Bygg en webbutik på en blockchain för integritet.Skapa en webbutik

på en sekretessblockchain.

Tänk dig, istället för att tjäna 80 $ på ett köp på 100 $, tjänar säljare upp till 95 $ när de använder Safex. Som ett litet företag kan ytterligare $ 15 på varje produkt betyda allt.

Som säljare kommer du att få en effektivitetsökning.

Det finns absolut ingen väntetid eller stillestånd mellan det ögonblick som kunderna trycker på köp och pengar som strömmar in på ditt konto. Att låta säljare snabbt få intäkter för att fylla på sina lager och hålla jämna steg med krav innebär att man arbetar med maximal kapacitet.

Det är upprörande att se konsumenter dras bort från din produkt till något annat som liknar – men kanske lite billigare.

Säljare på Amazon upplever och denna typ av förluster – och som affärsmodell är det inte hållbart. Små till medelstora företag kan inte hantera den här typen av hinder, eftersom de hindrar konkurrensen och sakta förvandlar marknaden till en oligopolplattform..

Säljare och köpare på Safex kommer att behålla autonomi om vad de köper och säljer och skapar en rättvis plattform för alla att använda!

Sekretess är värt att tänka på

I dagens värld är tanken att någon har några rättigheter online absurd. Företag samlar in dina uppgifter på ett mycket påträngande sätt som sannolikt värderar informationen mer än kunderna.

Safex säkerställer att ingen av dina personuppgifter samlas in eller registreras – så att du vet att dina rättigheter respekteras.

Affärsmodellen kretsar kring handeln mellan transaktioner som görs på marknaden. Safex gruvdrift och Xcalibra-handelsavgifter gör systemet lönsamt, INTE konsumentdata.

Konsumenterna måste bara visa sina leveransadresser till säljaren efter att ha gjort ett köp, vilket ger kontroll över användarna. Sekretess på Safex är nyckeln, så att konsumenterna kan välja om de vill att deras namn ska visas för andra människor på plattformen.

Eftersom marknaden är decentraliserad är integritet återigen det största bekymmeret för Safex.

Information är oåtkomlig för någon part, även utvecklingsteamet kan inte komma åt personlig information!

Genom att eliminera alla risker för dataintrång lever Safex upp sitt rykte om att vara säker och pålitlig – och se till att e-handel växer till ett bättre sätt för människor att använda internet.

En stark gemenskap

Safex har en aktiv marknadsplats, men den har också ett stort samhälle som aktivt diskuterar viktiga ämnen på Safex-forumet. Forumet hjälper nybörjare med alla “hur” -idéer angående Safex och är också ett sätt att sprida uppdateringar och korrigeringar.

Dessutom kommunicerar teamet med allmänheten via Safex och Dabeks twitterkonton och håller alla uppdaterade om den senaste utvecklingen från företaget. Allmänheten kan också kontakta Safex via en rad kanaler, om direkta anslutningar behövs.

Tänk på fördelarna med Safex

Safex är bron som förbinder människor från hela världen med fullständig integritet och – och tillåter e-handel att växa på ett sätt som sätter människor först.

Här är några av de stora delarna av plattformen:

  • Erbjuder total integritetsbaserad e-handel för både köpare och säljare
  • Med Native-token kan både krypto- och fiatvalutor användas
  • Dedikerat team som sätter integritet först
  • Väl finansierad och redo att ta e-handel till nästa nivå
  • Låga avgifter som gör att mindre butiker och säljare kan vara konkurrenskraftiga

Om du vill lära dig mer om vad Safex och Xcalibra gör för att göra nästa generations krypto-e-handel till verklighet – klicka bara här.

För att lära dig mer om vad som skiljer Xcalibra från andra börser – vänligen klicka här för att besöka webbplatsen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me