Van Coinstack tot Aergo: de Enterprise Blockchain-sector in Zuid-Korea is in opkomst

Blockchain in Zuid-Korea

Hoewel de cryptomarkten in Zuid-Korea hun aandeel in de reguleringsstormen hebben doorstaan, is hun blockchain-ruimte voor ondernemingen erin geslaagd relatief ongehinderd aan kracht te winnen. De ontwikkeling van de sector is echter ook stil geweest. Hun grootste blockchain-startup, Blocko, heeft gewoon niet veel erkenning van buitenaf gekregen. Momenteel runt het bedrijf Coinstack, een blockchain-as-a-service-platform dat bedrijven helpt nieuwe technologie te integreren in hun huidige systemen. Ze zijn bezig met de overgang naar een nieuw platform, AERGO, waardoor ze in een meer publieke positie komen te staan.

Blockchain in Zuid-Korea

Blocko heeft echter niet alleen theoretische technologie uitgerold: zijn applicaties worden door meer dan 25 miljoen gebruikers over de hele wereld gebruikt via bedrijven zoals Samsung, Lotte, Hyundai, Credit Suisse, en vele anderen. Omdat ze in het verleden bijna uitsluitend zakelijk zijn gericht, hebben ze geen brede internationale aandacht getrokken op de manier waarop projecten zoals ICON.

Dankzij hun AERGO-project en een grote impuls voor betrokkenheid van de gemeenschap (door bij te dragen aan buzz krijg je tokens), is dat aan het veranderen. Waar Coinstack interessant was vanwege zijn SDK en omdat het interoperabel is met bestaande systemen, belooft AERGO de kloof tussen toegestane en openbare ketens te overbruggen en ondersteunt het een verscheidenheid aan slimme contracttypen, programmeertalen en consensusmechanismen.

Blocko & Coinstack: wat ze doen en hoe ze werken

De algemene missie van Blocko is om enterprise blockchains gemakkelijk te ontwikkelen, gemakkelijk uit te voeren en gemakkelijk aan te sluiten op de bestaande infrastructuur. De eerste fase van dat proces, voornamelijk gericht op particuliere ketens voor bedrijven, was Coinstack, en hoewel het succes heeft geboekt in meerdere gebruiksscenario’s, zal de nieuwe hybride publiek-private AERGO-keten het uiteindelijk uitfaseren..

De belangrijkste blockchain-technologieën van Coinstack zijn niets nieuws, maar zijn benadering van ontwikkeling geeft het een voorsprong op een aantal vergelijkbare projecten. Het brengt zichzelf op de markt als ‘middleware’, een soort brugtechnologie tussen de bestaande infrastructuur van een onderneming, blockchaintechnologie en dApps. Iedereen die Coinstack gebruikt, krijgt niet alleen een blockchain-netwerk, maar ook een SDK (Software Development Kit), waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om ermee te bouwen, en ondersteuning voor API’s die het door elkaar halen van gegevens een stuk eenvoudiger maken. Hoewel AERGO enkele mooie nieuwe functies zal toevoegen, lijkt het basissucces van Blocko en Coinstack tot nu toe te zijn geweest in het bieden van toegankelijke en veilige oplossingen aan bedrijven die anders waarschijnlijk veel voorzichtiger zouden zijn bij het benaderen van een relatief ongeteste technologie..

Met ongeveer 25 miljoen gebruikers die momenteel diensten van Coinstack gebruiken, lijkt de strategie echter heel goed te hebben gewerkt. Hun portfolio omvat:

  1. Lotte Card: een van de grootste creditcardmaatschappijen van Zuid-Korea, Lotte Card gebruikte Coinstack om te bouwen een biometrisch inlogsysteem voor hun app, en het gaat al sinds 2016.
  2. Korea Exchange: de Korea Exchange (de belangrijkste effectenbeurs van Korea) lanceerde de Korean Startup Market en bood een marktplaats om aandelen in startende bedrijven te verhandelen. Zijn document- en identiteitsauthenticatiesystemen zijn beide gebouwd op Coinstack.
  3. Samsung SDS / Nexledger: de ICT-tak van het bekendste bedrijf van Korea werkt samen met Blocko en hun Coinstack-platform om hun eigen enterprise blockchain-structuur te ontwikkelen, Nexledger, evenals het aanbieden van diensten aan de Samsung-creditcard.
  4. Stemmen in Gyeonggi-do: hoewel het niet hun meest winstgevende onderneming is, Coinstack heeft met succes een community-stemming gehouden in de dichtbevolkte provincie Gyeonggi in Korea.

De exacte technische details achter Coinstack zijn niet direct beschikbaar omdat het een eigen platform is, maar in grote lijnen is het gebaseerd op een SDK die is gebouwd voor een full-stack blockchain-oplossing die oorspronkelijk is vertakt van het Bitcoin-protocol en de Ethereum Virtual Machine. Het is ook gekomen om programmeertalen zoals Java en Python te ondersteunen. De blockchain-infrastructuur kan variëren van applicatie tot applicatie, maar eenmaal geïnstalleerd, maakt de Coinstack middleware het gemakkelijker om deze te monitoren en te ontwikkelen..

Hoe AERGO werkt

AERGO wordt ontwikkeld ter vervanging en uitbreiding van Coinstack. Waar Coinstack een relatief gesloten, op maat gemaakte oplossing is, zal AERGO een open-sourceplatform zijn met zijn eigen ketens, hub, marktplaats en functies die zijn ontworpen voor zakelijk gebruik. Het gebruikt Coinstack als basis, maar het zal er uiteindelijk heel anders uitzien wanneer het wordt uitgerold. Het wordt geleverd met een hele waslijst met interessante punten die, in combinatie met Blocko’s eerdere staat van dienst, een goed algemeen beeld schetsen voor de toekomst van het project..

AERGO

Het hoofddoel van het AERGO-project moet, net als Coinstack, een platform worden dat bedrijven in staat stelt blockchain-oplossingen te bouwen en te beheren, maar in een veel meer open ecosysteem dat ontwikkelaars in staat stelt om er nieuwe technologieën op in te zetten en op te schalen zoals ze willen. Het project wordt gebouwd op drie hoofdcomponenten: een openbare keten die als ruggengraat fungeert, een blockchain-hostingservice voor het bouwen en implementeren van aangepaste ketens en een marktplaats om software en computeractiva uit te wisselen..

AERGO-ketting

Dit is de belangrijkste openbare keten voor het AERGO-project. Het draait op een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme en verbindt effectief al het andere dat op het AERGO-netwerk is gebouwd, van enterprise blockchains tot dApps. Een van de grote verkoopargumenten is AERGOSQL, de slimme contractengine van de keten die de toch al populaire SQL-programmeertaal gebruikt.

AERGO Hub

AERGO beschrijft dit als een blockchain-hostingservice, en dat is in wezen wat het is. De AERGO-keten wil gemakkelijk zijn, en de hub is wat die extra laag van toegankelijkheid toevoegt. Dit is de openbare interface waarmee andere, onafhankelijke blockchains kunnen worden gebouwd op en geïmplementeerd in het AERGO-netwerk. Net als bij Coinstack kunnen deze kettingen echter op maat worden gemaakt om geschikt te zijn voor hun doel – ze hoeven niet eens hetzelfde consensusmechanisme te volgen als de hoofdketen, aangezien zowel RAFT als PBFT worden ondersteund. Het lijkt redelijk op bestaande cloudwebservices, met ontwikkeltools en ondersteuning waarmee iedereen zijn eigen project kan bouwen en beheren zonder zich zorgen te hoeven maken over openbare forks of updates.

AERGO Marktplaats

AERGO Hub geeft gebruikers toegang tot de marktplaats, waar programma’s, services en bronnen die beschikbaar zijn voor het AERGO-ecosysteem kunnen leven, een soort app store. Het is echter niet alleen voor externe ontwikkelaars om software te verkopen, het werkt ook als een manier om computerbronnen te kopen en verkopen (enigszins vergelijkbaar met de Golem-marktplaats op Ethereum), en het zal een breder ecosysteem mogelijk maken om zich te ontwikkelen.

Uiteindelijk is AERGO de vervanger van Coinstack. Als bedrijven hun bestaande Coinstack-platform willen upgraden naar de nieuwe versie, zouden ze dit moeten kunnen doen met minimale verstoring, aangezien het achterwaarts compatibel lijkt te zijn. Hoewel Coinstack tot nu toe voornamelijk is gebruikt voor privé-geautoriseerde ketens met beperkte functionaliteit, is de open-source, dApp-ready structuur van het nieuwe platform gericht op vrijwel alles wat je maar kunt bedenken om op een blockchain te plaatsen. Het is toegankelijk voor ontwikkelaars, compatibel met veel bestaande bedrijfssystemen en kan zo veel als nodig worden opgeschaald zonder tegen de limieten aan te lopen die veel openbare blockchains minder praktisch maken.

Tokens en tijdlijnen

Blocko heeft zelf ontvangen behoorlijk wat durfkapitaalgeld en haalt ook inkomsten uit zijn eigen ondernemingen, dus het is een geluk dat het niet veel op een ICO hoeft te investeren. Er kan er ooit een zijn, maar het enige officiële woord tot nu toe is dat de allereerste tokens gaan naar community-incentives om de bekendheid van het product te vergroten. Dit is vooral een poging om een ​​van de zwakke punten van Blocko te versterken, namelijk dat zij, als een voornamelijk enterprise-gericht bedrijf, niet echt de erkenning hebben gekregen in de crypto-ruimte die vergelijkbare projecten hebben weten te verwerven..

Aangezien de bijdragen van de gemeenschap van geval tot geval zullen worden beoordeeld en de aanvragers zullen worden onderworpen aan KYC / AML-procedures, kan de eerste daling even duren. Bovendien mogen twee grote markten, de VS en China, niet deelnemen vanwege regelgevingskwesties.

Zodra het systeem echter van de grond komt, is het native token vereist voor slimme contractuitvoering en om andere bewerkingen op de AERGO-keten uit te voeren, dus het zal enige echte waarde hebben. Hoeveel van de bedrijven die momenteel op Coinstack draaien, naar AERGO zullen komen is niet bekend, maar met de gemeenschapsinitiatieven en achterwaartse compatibiliteit heeft het project een goede kans om te beginnen met voldoende grote namen om het wat grip te geven..

De officiële tijdlijn is dat het AERGO-mainnet online komt in Q1 2019, met de Hub en Marketplace in Q3 2019, maar zoals bij elk project is dit onderhevig aan verandering. Sinds oktober 2018 hebben ze de eerste van hun open source-kerntechnologieën uitgebracht, LiteTree, die zullen helpen bij het beheer van hun op SQL gebaseerde slimme contracten.

Outlook

Cryptocurrency is misschien al geruime tijd in een vallei geglipt, maar projecten zoals Blocko’s Coinstack en AERGO zijn veel minder vatbaar voor de veranderende getijden. Ze hebben niet de radicale, gedecentraliseerde sfeer die veel andere projecten in het begin populair maakte, maar ze hebben wel een heel redelijk businessplan met een sterke focus op compatibiliteit en interoperabiliteit, waardoor ze veel meer kans hebben om echte projecten aan te trekken. , serieuze gebruikers vanaf het begin. Ze staan ​​misschien op de tweede plaats na IBM in het aantal real-world applicaties die ze al hebben kunnen uitrollen, en zelfs als ze uiteindelijk slechts een matig of een regionaal succes worden, zullen ze in ieder geval interessant zijn om te zien terwijl ze de veelvoudige kloof tussen publieke / private blockchains, slimme contracten, ontwikkelaars en real-world enterprise-applicaties proberen te overbruggen. Als blockchain-technologie als geheel ergens heen gaat, moet het evolueren naar gebruiksvriendelijke interfaces en services op elk niveau.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me