De Binance-krachtpatser: een blik op hun vlaag van bewegingen en toekomstige vooruitgang

Binance

Binance staat al lang in de schijnwerpers van de cryptocurrency-industrie als zijn eigenaardige bedrijf, een beurs die omhoogschoot van een bescheiden begin in 2017 tot een ongekende krachtpatser op de markt. Onder leiding van CEO, CZ Zhao, heeft Binance alle verwachtingen overtroffen van wat een cryptocurrency-uitwisseling tussen rechtsgebieden zou kunnen bereiken in een opkomende markt vol onzekerheid.

Binance

Waar Binance echt zijn impact heeft bekendgemaakt, is met zijn voorliefde voor innovatie en het verleggen van de grenzen van welke diensten een beurs kan bieden. Uitwisselingen polariseren in de crypto-sfeer, en terecht, maar Binance heeft niet alleen een van de best presterende cryptocurrencies geproduceerd – zijn eigen BNB-munt – maar heeft onlangs een DEX gelanceerd op zijn eigen Binance Chain – de eigen blockchain van de beurs..

Samenvallend met recente bewegingen zoals CZ Zhao’s openbare schrapping van BSV, de controversiële ‘Bitcoin Satoshi’s Vision’ van de polariserende figuur Craig Wright, de lancering van hun Singapore exchange, en de mainnet swap van het BNB-token van Ethereum naar de Binance Chain, is de nieuwe blockchain van Binance een intrigerende ontwikkeling voor een van de vlaggenschipbedrijven van cryptocurrency.

Binance is zelden uit het nieuws, na hun recente hack en aankondiging van toekomstige margehandel, dachten we dat we het bedrijf en hun impact op de branche nader zouden bekijken..

De Binance-keten en concurreren met openbare blockchains

Binance officieel aangekondigd de ‘Binance Chain’, een openbare blockchain die zich richt op de uitwisseling van digitale activa, begin vorig jaar. Sindsdien heeft het concept enkele optimalisaties en wijzigingen ondergaan die de openbare blockchain hebben getransformeerd in een token-lancerings- en handelsplatform, naar verluidt een poging om cryptoprojecten weg te lokken van Ethereum en zijn Binance Chain – in de hoop dat zijn enorme handelsactiviteiten kunnen bewijzen een aantrekkelijk aas.

De trekking van de beursactiviteiten van Binance heeft enkele expliciete voordelen. Recente projecten die zijn gelanceerd op de exclusieve ‘Binance LaunchpadHebben binnen enkele minuten miljoenen dollars opgehaald. De verkoop van BitTorrent op het lanceerplatform is bijvoorbeeld verhoogd $ 7,2 miljoen in minder dan 15 minuten, en meer obscuur project, Fetch.AI, binnengehaald $ 6 miljoen in 22 seconden.

De Binance Chain heeft een aantal eigen zwaartekrachtseffecten op de marktprijzen. Onlangs, Mithril, een op Ethereum gebaseerd platform voor sociale media, aangekondigd het migreerde zijn tokens naar de Binance Chain, wat leidde tot een stijging van 66 procent in de prijs van het token.

Effecten op marktprijzen en crowdfunding worden terzijde geschoven, Binance Chain en de recente lancering van de langverwachte DEX in de keten vóór op schema, zijn indicatief voor Binance’s visie voor de toekomst. Binance is van plan dat Binance Chain en zijn DEX de belangrijkste optie worden van cryptoplatforms en handelaren voor gedecentraliseerde uitwisseling van tokens, gevoed door zijn BNB-ecosysteem.

Binance DEX recensie

Lezen: onze recensie van de Binance DEX

De keten is echter nog niet echt gedecentraliseerd en de consensus wordt gevormd via een federatie van grote validatoren en een eventuele stap naar proof-of-stake.

Veel waarnemers uit de sector zien gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) als de onvermijdelijke toekomst van token swaps gezien de endemische problemen van gecentraliseerde beurzen, maar DEX’s hebben nog steeds verwaarloosbare handelsvolumes voor hun gecentraliseerde tegenhangers..

Binance Chain en zijn DEX zijn expliciet ontworpen voor snelheid en prestaties van transacties, niet voor slimme contracten om te concurreren op het bredere perspectief van Ethereum. Terwijl de opkomende concurrentie op platforms zoals Ethereum – zoals Airswap – zijn concurrenten van Binance’s DEX, Binance lijkt te rekenen op het feit dat incentives en hun handelsdominantie de Binance Chain in staat moeten stellen om elk mogelijk verlies van marktaandeel te beperken als token swaps op de lange termijn worden omgezet naar DEX’s.

Binance zal ook te maken krijgen met toenemende concurrentie van andere beurzen die DEX-platforms willen bouwen. Zowel OKEx als Huobi hebben besproken zelfstandige DEX’s als onderdeel van hun toekomstplannen, waarbij OKEx, die ook in Malta is gevestigd, hun platform in de vroege zomer lanceren.

Omdat uitwisselingen proberen de gefundeerde zorgen van hun gecentraliseerde modellen en veiligheidsrisico’s achter zich te laten, bieden DEX’s een aantrekkelijke oplossing. Gecentraliseerde uitwisselingsmodellen zullen niet snel verdwijnen, maar we kunnen de vroege stadia zien van een expansieve trend naar meer gedecentraliseerde handels- en financiële platforms.

Hun Fiat-to-Crypto-services, KYC / AML en vooruitkijken uitbreiden

Binance is niet exclusief gestopt met de ontwikkeling van Binance Chain. Ze dringen nieuwe rechtsgebieden binnen en lanceren een fiat gateway in Singapore en verstrekken Creditcard / betaalkaart aankopen voor gebruikers op de hoofdcentrale met Simplex als betalingsverwerker.

Binance heeft zelfs partnered met blockchain forensische analysebedrijven CipherTrace voor verbeterde KYC / AML-processen als onderdeel van de meest recente compliance-push. De uitwisseling werkt ook met realtime blockchain-analysebedrijf Chainalysis en KYC-firma IdentityMind.

Voeg andere facetten van het bedrijf van Binance toe, zoals een sterk project steun met zijn Binance Labs-incubator, zoals met Nym Technologies, en het werk van de uitwisseling met zijn Blockchain Charity Foundation en de bredere focus van Binance in de industrie wordt duidelijker.

Het op de lange termijn beginnen met een DEX-gericht bedrijfsmodel heeft ook verschillende voordelen voor Binance. Binance DEX heeft geen activa van klanten en Binance Chain ondersteunt een reeks andere wallets buiten de TrustWallet – zoals verschillende hardware wallets. Binance ontving ook geen VC-financiering, waardoor ze een brede vrijheid hebben om de weg te volgen die ze willen, gevoed door de de stijgende winsten van exchange.

Bovendien neemt Binance een unieke positie in met betrekking tot ontwikkelingen in de regelgeving. Met zijn thuis stevig op het crypto-haven eiland Malta, kan Binance met meer flexibiliteit opereren dan de meeste beurzen vandaag. Het regelgevingslandschap over de hele wereld is echter op zijn best nog steeds onzeker, en de push van Binance in zijn DEX kan om meerdere redenen een verstandige zakelijke beslissing blijken te zijn – een daarvan is de groei van hun beursactiviteiten zonder de gecentraliseerde verplichtingen van zijn huidige vorm, zoals als veiligheidsdreigingen omdat ze een bewaarloon zijn voor geld van klanten.

Binance omzeilde behendig de handel in fiat-valutaparen in de vroege stadia van de cryptocurrency-hausse na eind 2017, waardoor ze buiten de jurisdictie van regeringen konden blijven, met name de VS. Gecombineerd met zijn streven naar betere naleving, en Binance lijkt goed gepositioneerd om dit te vermijden eventuele regelgevende rampen binnenkort.

Wat duidelijk is, is dat Binance een onconventionele benadering heeft van traditionele opvattingen over startups uit Silicon Valley. Speculatie heeft aangetoond hoe Binance uiteindelijk hun DEX kan overzetten naar de controle van BNB-gebruikers, en zo aangehaald door Pete Rizzo in Coindesk, zou een ‘levensvatbare crypto-native exit-strategie’ zijn die verschilt van het opbouwen van het bedrijf tot een eventuele beursgang.

Hoe het ook zij, Binance heeft zichzelf gestold als een kwikachtige casestudy in een bedrijfsmodel, niet omdat het een krachtpatser is met een onconventionele aanpak, maar omdat het een eigenaardig bedrijf is in een nog meer obscure markt – cryptocurrencies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me