Ny schweizisk licens tillader FinTech-virksomheder at acceptere CHF $ 100 millioner fra offentligheden

Schweiz

Tidligere på ugen meddelte den schweiziske finanstilsyn (FINMA), at de har oprettet en ny “FinTech” -licens, der tillader blockchain- eller kryptovirksomheder at acceptere indskud af offentlige penge med et beløb på $ 100 millioner schweiziske franc (CHF).

Den nye FinTech-licens vil være tilgængelig fra 2019 og skal ansøges om. FINMA bemærker, at dette skridt har “afslappede krav” for fintech-virksomheder, selvom nogle barrierer stadig adskiller fintech-virksomheder fra normale banker.

Schweiz

I modsætning til en bank forbyder den nye FinTech-licens fra FINMA fintech-virksomheder at investere de offentlige penge, de modtager, eller betale renter på den. De fleste banker eller virksomheder vil ikke have denne slags begrænsninger på sig. Uanset hvad viser dette nye sæt regler, at nogle lande arbejder på at skabe et kryptovennligt bankmiljø.

FinTech ændrer regler overalt

Den nye FinTech-licens fra FINMA er sandsynligvis et direkte resultat af fintech-innovation fra steder uden for banksektoren. Mens den stadig adskiller sig fra en almindelig bank, henviser den nye kode, der styrer, hvordan FinTech-licenstagere tildeles, til den schweiziske banklov.

FinTech-virksomheder, der ønsker at acceptere offentlige midler, skal give de schweiziske tilsynsmyndigheder oplysninger om deres forretning og hvordan de planlægger at opbevare aktiver, som de har fået overdraget..

Statutter for risikostyring, KYC og hvidvaskning af penge gælder alle virksomheder, der modtager en FinTech-licens i Schweiz, på trods af at de ikke får de samme evner, som en bank ville have.

Hvidvask af Bitcoin

Læs: Bitcoin og hvidvaskning af penge: Komplet guide til verdensomspændende regler

Schweiz har taget moderat terræn på den globale kryptoreguleringsarena. Denne seneste lovgivningsmæssige opgradering slutter sig til et par andre fra schweiziske regulatorer, som alle synes at favorisere den forsigtige vedtagelse af en liberal holdning til blockchain og digitale aktiver.

Mange andre indflydelsesrige nationer har ikke været så hurtige til at handle på krypto-regler, undtagen i de tilfælde, hvor de er forbudt. Kina er måske det mest bemærkelsesværdige eksempel på et land, der hurtigt handlede for at forbyde kryptoer, når de først blev populære internationalt.

USA åbner muligvis for Cryptos

Cryptos er faldet ind i et mærkeligt juridisk område i USA. De behandles i øjeblikket som en vare til skatteformål, hvilket har efterladt nogle kryptohandlere i en svær. Nu ser det ud til, at der er et medlem af det amerikanske repræsentanthus, der forsøger at låse ned strengere regler for en vigtig global industri.

Repræsentant Warren Davidson (R) afslørede offentligt et lovforslag, der ville skabe solide regler for kryptokurver og ICO’er tidligere på ugen. Ifølge Cleveland.com meddelte rep. Davidson, at han vil arbejde for at introducere sin regning til det amerikanske hus på Blockchain Solutions-konferencen.

Det nye lovforslag ville skabe en “aktivklasse” for kryptoer og “forhindre dem i at blive klassificeret som værdipapirer, men ville også give den føderale regering mulighed for at regulere de indledende mønttilbud mere effektivt.”

Som det er i dag, varierer lovgivningen for kryptoer fra stat til stat og endda inden for føderale amerikanske regeringsmyndigheder. Securities and Exchange Commission (SEC) klassificerer kryptoer som værdipapirer, selvom Commodities and Futures Trade Commission (CFTC) klassificerer dem som råvarer.

Det er klart, at der er behov for ny lovgivning på verdens største kapitalmarked. Efterhånden som kryptoer bliver mere populære globalt, vil nationer, der ikke giver nye virksomheder en følelse af juridisk stabilitet, ikke være lige så attraktive for nye investeringer.

ICO’er er et vanskeligt emne

Rep. Davidson fortalte medierne, at ICO-regulering ville kræve regulering af “let berøring”. Dette kan vise sig at være et hårdt salg i USA, hvor mange ICO’er viste sig at være total svindel.

ICO-fodringsvanen, der opstod, da kryptopriserne eksploderede sidste år, har efterladt mange mennesker til at undre sig over etiket i hele kryptosamfundet og givet tilsynsmyndighederne alt det bevis, de har brug for for at komme hårdt ned på en af ​​de mest innovative måder at rejse kapital på mennesker historie.

I sidste ende bliver lande nødt til at stå over for stærk konkurrence på den internationale arena, når det kommer til kryptoregler, og nationer, der vælger at overse en ny industri, kan få alvorlige konsekvenser undervejs.

Manglende adgang til det næste globale kapitalmarked kan være katastrofalt for lande, der modstår kryptobaseret udvikling, uanset hvor magtfulde regeringer og centralbanker kan virke i øjeblikket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me