Hvorfor Crypto spørgsmål: Hong Kong demonstranter undgår Fintech, foretrækker kontanter i seneste rally

Hong Kon protester

Traditionel fintech, også kendt som finansiel teknologi, har givet samfundet en lang række fordele. Det har slået mange grænser ned, reduceret omkostningerne og gjort det muligt for virksomheder, både små og store, at være mere effektive.

Alligevel er der en åbenbar fejl med digitale finansieringsøkosystemer, de er modtagelige for overvågning fra Silicon Valley-virksomheder og endnu vigtigere regeringer. Vi har set dette spørgsmål gribe anti-Bitcoin og -crypto Kina, som er midt i at etablere et “socialt kredit” -system, der bruger finansielle data, sociale medier og fælles observationstaktik til at “rangordne” borgere.

Hong Kon protester

Billede: Mary Hui på Twitter

Som et resultat er der stadig mange, der foretrækker kontanter. Dette blev først for nylig forstærket i en nylig Hong Kong-protest, hvor lokalbefolkningen skrottede deres digitale betalingssystemer for kontanter i frygt for regeringsovervågning og præsenterede en solid sag for vedtagelse og brug af decentraliserede kryptokurver som Bitcoin.

Hong Kong-protesterne

For de uvidende, lad Blockonomi give dig en kort oversigt over demonstrationerne i Hong Kong.

For det første var byen, en særlig administrativ region i Kina, tidligere en britisk koloni. Denne besættelse gav øbyen en smag af frihed og demokrati, meget i modsætning til dem, der befinder sig på det kinesiske fastland, som oplevede stigningen i kommunismen under den sidste ende af britisk styre..

Som følge heraf var der protester, når Det Forenede Kongerige overgav byen tilbage til Kina under et “to-system, et land” -system i 1997. Selvom kinesiske ledere lovede at lade Hongkong forblive autonome indtil 2047, så mange denne rituelle begivenhed som begyndelsen på slutningen for demokrati i regionen.

I årene der fulgte var protester og optøjer faktisk almindelige. Demonstrationerne nåede sit hoved i 2014, det var da den såkaldte “Paraply Movement” eller “Occupy Hong Kong” fandt sted. Under denne begivenhed på flere måneder protesterede lokalbefolkningen, for det meste studerende og unge, mod den kinesiske regerings påståede politiske indblanding.

De involverede beskyldte Beijing for at have planlagt antidemokrati-kandidater til valget i Hong Kong, alt imens de skadede pro-demokratiske partier. Paraplybevægelsen resulterede i intet, men demonstranter og aktivistgrupper lovede, at de ville være tilbage.

Og tilbage var de søndag og onsdag, da hundreder af tusinder syntes at protestere mod gennemførelsen af ​​et lov om udlevering, der skulle give Hong Kong beføjelse til at sende kriminelle for “alvorlige forbrydelser” tilbage til fastlandet til retssag..

Nogle frygter, at denne ret kan manipuleres til at udlevere nejsejere i Beijing. En påstået en million Hongkongere samledes søndag og lukkede byen ned, men regionens administrerende direktør Carrie Lam røg ikke. Så protesterne fortsatte til onsdag, da tilsynsmyndigheder blev planlagt for at drøfte lovforslaget. Denne gang, formodentlig som et resultat af bevægelsens manglende lovlighed, viste færre, og mange forsøgte at dække deres ansigter.

Dem, der deltog, forsøgte at skjule deres identitet i en sådan længde, at journalister med henvisning til aktivisterne (hvoraf mange var i deres teenage eller tyverne) besluttede at fjerne brugen af ​​deres fintech-tilbehør og -kort, nemlig Octopus Card, som giver mulighed for metro rejse og køb af bestemte varer (f.eks. mad hos Mcdonald’s).

I stedet for at bruge Octopus stod de i kø for at købe papirbilletter, som ikke er almindelige i byen. De frygtede, at politiet ville gennemsøge logfiler for at lokalisere enkeltpersoner, der var involveret i protesterne, som på et tidspunkt blev voldelige og derefter slå yderligere ned.

"Vi er bange for at spore vores data," en kvindelig demonstrant fortalte mig.

Hun sagde, at dette billetkøb ikke var så udbredt under paraplybevægelsen i 2014. Fem år senere er folk dog mere forsigtige & klar over.

– Mary Hui (@maryhui) 12. juni 2019

Hvordan fungerer Bitcoin & Crypto Tie In?

Dette rejser spørgsmålet – hvordan binder krypto og Bitcoin ind?

Nå, Bitcoin er simpelthen digitale kontanter, og altcoins prøver at replikere denne egenskab. Hvis de implementeres korrekt, og hvis de korrekte protokoller er på plads, kan Bitcoin give mulighed for en privat økonomisk oplevelse, der er umulig med noget som PayPal, Visa eller endda Octopus-systemet, der bruges i Hong Kong.

Som Arthur Hayes fra BitMEX engang forklarede:

”Før du tror, ​​vil kontanter ikke være en mulighed for privatlivets fred eller for noget andet. Og private borgere vil sætte pris på den iboende værdi af Bitcoin, da deres evne til diskret at holde og overføre værdi fordamper, når kontanter går vejen for dodo. ”

Men endnu vigtigere, mange tror, ​​at kryptokurrency og relaterede teknologier kan genoprette demokrati og hjælpe med at dæmme op for autoritære regimer og deres tvivlsomme praksis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me