Kan Ethereum & Blockchain-teknologi hjælpe med at besvare censurproblemer?

Censur

Ethereum-medstifter Vitalik Buterin mener, at blockchain kan være den næste store ting i censurfri kommunikation.

Begivenhederne i det amerikanske Capitol har resulteret i en masseudvandring af Facebook- og Twitter-brugere som et resultat af deres beslutning om at forbyde præsidenttrumf og flere “frynsegrupper”.

De fleste Twitter-eksiler så på Parler som den bedste platform at flytte til på grund af sin tilgang til ytringsfrihed og anticensur.

Ethereum-grundlægger ser Blockchain som en løsning

Imidlertid knækkede virksomheder som Amazon Web Services straks deres egen på webstedet for, hvad de hævdede var en manglende evne til effektivt at moderere sin platform.

Dette tvang Parler til at nedlægge sin tjeneste, forhindre tusinder af brugere i at bruge den sociale medieplatform og trække kritik fra ytringsfrihedstalsmænd over hele kloden..

En af disse talere er Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, der gav udtryk for hans ideer om farerne ved censur offentligt.

Disse bekymringer er blevet delt af flere aktivister, der mener, at disse private virksomheds evner kunne blive et større problem på lang sigt, selv når de anerkender de vanskeligheder, de oplever, når de modererer indhold på deres platforme..

Buterin kommenterede det,

“Det faktum, at så mange mennesker, der normalt aldrig vil støtte en sådan virksomhedsmagt, nu hepper på tech-administrerende direktører, der løber hårdt over demokratisk valgte embedsmænd, fortjener en vis introspektion”.

Starten på en digital udvandring

Hvis nylige begivenheder har bevist noget, er, at ingen central platform kan forblive neutral i forhold til den politiske og sociale kontekst, hvilket er præcis det, der forhindrer oprettelsen af ​​et tillidsløst system, når det er afhængigt af en central myndighed.

Hudson Jameson, også medstifter af Ethereum, sagde i et interview med Decrypt, at disse nylige begivenheder “øger behovet for decentrale, censurresistente systemer”.

Mens disse decentraliserede sociale medieplatforme allerede eksisterer, har det vist sig at være vanskeligt at tiltrække nye brugere i et økosystem styret af nogle få spillere.

Faktisk har virksomheder som Facebook været under kontrol i løbet af den sidste måned, da den amerikanske regering lancerede en antitrust-retssag mod tech-giganten..

Men ikke kun regeringen begynder at overveje den negative indvirkning, som big tech kan have i samfundets fremtid, men også brugere over hele verden, der er begyndt at lede efter alternativer til traditionelle applikationer som WhatsApp de seneste dage..

En mulighed for Blockchain sociale medieplatforme

Disse voksende bekymringer omkring privatlivets fred og monopolisering af sociale platforme kan være de frugtbare jord, blockchain-platforme har ventet på, så de kan fange nogle af de brugere, der besluttede at forlade deres tidligere platforme som et resultat af nylige begivenheder.

Mr. Buterin henviste til den rolle, blockchain-teknologien kunne placere i oprettelsen af ​​et globalt kommunikationsmedium ved at tweette:

7. Forsøgene på at nedbringe Parler er meget bekymrende. Apple, Google, AWS ligner meget mere "fælles infrastrukturudbydere" end et socialt medieside er. Parler har ret til at eksistere, punktum.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 12. januar 2021

Den decentrale karakter af blockchain-netværk som Ethereum tillader ikke en enkelt enhed eller enkeltperson at tavse tale fra nogen side af det politiske spøgelse, da dette ville være næsten umuligt og mod netværkets idealer.

Dette skaber dog en tynd linje om, hvordan hadefuld tale eller ulovlige aktiviteter kunne modereres, men det ville være over til den decentraliserede regeringsførelse og samfund generelt at nå sådanne beslutninger og mekanismer uden at skulle håndtere presset fra et privat firma. kan opleve.

Nyt behov for åben kommunikation

Det er klart, at store teknologivirksomheder skifter gear. Ikke længere indhold for at tillade divergerende synspunkter på udviklede platforme, en ny æra i udvikling af sociale medier ser ud til at være her.

Mens denne bevægelse væk fra etablerede platforme er meget ny, vil størrelsen af ​​udrensningen af ​​eksisterende platforme anspore udviklingen af ​​systemer, der har langt mere åbenhed, selvom det kommer med risikoen for, at upopulære ideer bliver beskyttet (lovgivning om ytringsfrihed har altid gjort dette, forresten …).

I en verden, hvor ideer bliver helt uacceptable, mister folk deres evne til at tale om en række emner, hvoraf mange er vigtige for den offentlige diskurs. Det er sandsynligt, at decentralisering har fundet et nyt område at vokse ind i.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me