Monday Market Rally: Ethereum (ETH) is winnaar van de beste crypto’s

Ethereum-prijs

Sinds Black Thursday op 12 maart heerst er onzekerheid op Wall Street en in de crypto-economie, hoewel handelaren ondanks.

Er is geen gebrek aan marktvolatiliteit – zowel opwaarts als neerwaarts – sinds die noodlottige donderdag, toen het COVID-19-virus officieel een wereldwijde pandemie werd en een olieprijsoorlog begon tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Die volatiliteit hield aan op maandag 6 april, maar deze keer in stijgende lijn toen aandelen, goud en de topcryptocurrencies intraday rally..

Waarom dan deze laatste acute uitbarsting van koopdruk? De somberheid is nog steeds aan de gang, want er zijn nu meer dan 364.000 COVID-19-gevallen in de VS, en de sociale afstand in het land heeft ervoor gezorgd dat de werkloosheid daar enorm is toegenomen. Toch waren de dagelijkse bevestigde sterfgevallen naar verluidt tijdens het weekend gedaald in zwaar getroffen plaatsen zoals de staat New York, Italië en Spanje.

Die daling van het aantal sterfgevallen leidde tot een intraday vlaag van optimisme in veel van de wereldmarkten, inclusief cryptovaluta. De volksgezondheid en de toekomst van de wereldeconomie zullen uiteindelijk echter in onzekerheid blijven hangen, zolang de pandemie nog steeds zo geworteld is als ze is..

ETH ziet een grote dagelijkse piek

Op 6 april, toen goud, aandelen en de beste cryptocurrencies zich allemaal herstelden, was Ethereum’s eigen valuta, ether (ETH), qua prestaties de winnaar.

Toen de reguliere markten maandag sloten, was bitcoin op de dag gestegen tot $ 7.300 voor een stijging van 7 procent. De belangrijkste aandelenindexen van Wall Street, de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq Composite stegen ook allemaal met 7 procent in dezelfde periode.

Ter vergelijking: ether was op dat moment met 16 procent gestegen en schommelde in de vroege avond rond de $ 165. Na uren – althans voor traditionele markten – duwde een nog grotere koopdruk de ETH-prijs tot voorbij $ 171.

Gekke dag op markten.

BTC sluit meer dan 7% ⬆️

ETH sluit bijna 16% ⬆️

SP500 7% gestegen ⬆️ https://t.co/Gl3azwv8pc

– Jacob Franek (@panekkkk) 6 april 2020

Die winst van +16 procent voor ETH was de beste prestatie van een van de top 15 cryptocurrencies op de dag. Interessant is dat de andere topwinnaars EOS (+ 15%) en Cardano (+ 10%) waren, die ook slimme contractplatforms zijn zoals Ethereum.

Hier is het vermeldenswaard dat de 6 april-rally van ETH komt nadat de crypto een van de zwaarst getroffen activa van welke aard dan ook is sinds Black Thursday..

Vorige week merkte The Block Director of Research Larry Cermak destijds op dat alleen de olieprijs sinds 12 maart slechter was gegaan dan ETH.

S&P 500 is 25% gedaald sinds de piek, maar hoe zit het met alle andere indices, sectoren en grondstoffen? Goud is de enige best presterende asset met een rendement van 0,3% sinds februari. Ethereum presteert bijna het slechtst. Alleen verslaan door olie. Bitcoin behoort ook tot de slechtst presterende pic.twitter.com/gvskZAtncZ

– Larry Cermak (@lawmaster) 30 maart 2020

De rally van 6 april suggereert dat ETH op dit moment wordt verhandeld als een risicovolle activa, en daarom wedden sommige handelaren erop dat de wereldwijde gezondheid en economische omstandigheden vanaf hier zullen verbeteren..

Uiteraard zijn de fundamenten van Ethereum, buiten de context van de huidige macro-omstandigheden, sterk. De opmars naar Ethereum 2.0 en de opmars van de gedecentraliseerde financiële beweging, of DeFi, zijn veelbelovend. Maar als we tegen ETH de crypto als een risico-op-actief spreken, lijkt het gemakkelijk mogelijk dat de ETH-prijs nog steeds behoorlijk lager zou kunnen worden als de COVID-19-pandemie – en de daaruit voortvloeiende economische implicaties – meer ommezwaai maakt..

Al met al is de meest waarschijnlijke weg voorwaarts misschien wel dat COVID-19 op korte termijn aanzienlijke problemen voor de wereld zal blijven vormen en dat de volatiliteit op de markten in de tussentijd zal blijven heersen..

ETH keert terug naar januari-niveaus

De prijsstijging van Ether op 6 april brengt de op een na grootste cryptocurrency terug naar het prijsniveau dat hij eind januari voor het laatst zag, in een tijd waarin de wereldwijde markten nog niet waren overweldigd door de COVID-19-crisis.

$ eth is terug – cryptomarkten gaan terug naar de niveaus van januari. laten we eens kijken of dit standhoudt. pic.twitter.com/m57s6bTz52

– santi.eth (@santisiri) 6 april 2020

De grote vraag voor nu is dan of ETH zijn laatste uitbarsting van momentum kan behouden. Zowel de beren als de stieren hebben hun koffers en handelen dienovereenkomstig. Als de afgelopen weken ons iets hebben geleerd, is het dat we overal op voorbereid moeten zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me