10 veelbelovende nieuwe Ethereum-projecten die er zijn om te blijven

Ethereum

In de afgelopen jaren bloeide het Ethereum-ecosysteem in meerdere richtingen – zoveel is duidelijk.

Belangrijk is dat door deze bloei het slimme contractplatform een ​​vroege koning van de heuvel is geworden met betrekking tot DeFi, gedecentraliseerde uitwisselingen, stablecoins, Layer-2 blockchain-schaaloplossingen, niet-vervangbare tokens en meer.

De opmars van deze innovaties heeft geleid tot een soort metaforische zwaartekrachtbron, waarin bouwers massaal naar Ethereum blijven stromen omdat het het belangrijkste platform is geworden voor deze geavanceerde blockchain-mogelijkheden.

Dat gezegd hebbende, blijven veelbelovende nieuwe op Ethereum gebaseerde projecten tegenwoordig in een snel tempo opduiken, waardoor het soms duizelig wordt om te proberen alle opmerkelijke inspanningen bij te houden. Geïnteresseerd in een inhaalslag? Hier zijn 10 nieuwere Ethereum-projecten die u op uw radar kunt zetten – ze hebben het potentieel om nog jaren mee te gaan.

mStabiel

mStabiel is een meta-asset protocol gericht op stablecoins dat eind mei 2020 werd gelanceerd. Het systeem is bedoeld om fragmentatie en een gebrek aan native yield-kansen in het stablecoin-ecosysteem aan te pakken.

Een van de eerste releases van het project was mUSD, een meta-stablecoin die wordt ondersteund door andere stablecoins zoals DAI, USDC, TUSD en USDT. Dit betekent dat u mUSD kunt slaan of verzilveren in een verhouding van 1: 1 met elk van de samenstellende stablecoins. Bovendien genereert mUSD ook rendement via mStable-swapvergoedingen en via het uitlenen van onderliggende activa via Aave en Compound.

Balancer

Dit voorjaar op het Ethereum-mainnet aangekomen, Balancer is een geautomatiseerd market maker (AMM) -protocol waarmee gebruikers aanpasbare liquiditeitspools kunnen openen. Populaire AMM Uniswap ondersteunt momenteel alleen pools met twee tokens met een 1: 1-weging van activa, terwijl Balancer-pools tot acht tokens met willekeurige wegingen kunnen ondersteunen.

Dit model geeft liquiditeitsaanbieders meer flexibiliteit met hoe ze vergoedingen kunnen verdienen met hun inactieve op Ethereum gebaseerde tokens. Bovendien is Balancer een liquidity mining-campagne gestart die Balancer LP’s beloont met BAL-governance-tokens om het protocol op te starten..

Loopring betalen

Aangezien Ethereum steeds populairder is geworden, heeft het platform meer dan ooit Layer-2-schaaloplossingen nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Dat is waar Loopring betalen komt binnen.

Loopring Pay, gebouwd door het Loopring-team, stelt gebruikers in staat om onmiddellijk gratis ETH- en ERC20-transacties te verzenden, en het is nu beschikbaar voor gebruik. De nieuwe service is gebouwd op zkRollups-technologie, een Layer-2-schaalinnovatie die gegevens on-chain opslaat, maar berekeningen off-chain afhandelt met zero-knowledge validiteitsbewijzen. Deze roll-ups behoren tot de meest veelbelovende schaaloplossingen van Ethereum en Loopring Pay laat zien wat ze kunnen doen in het hier en nu.

Matcha

Matcha is een gedecentraliseerde uitwisseling die is gebouwd door de makers van het 0x Protocol-project en wordt ondersteund door de liquiditeitsaggregatorinfrastructuur van 0x.

Matcha, gelanceerd in juni 2020, gaat all-in op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en verstandig ontwerp. Bovendien gebruikt de DEX 0x Mesh-technologie in combinatie met andere liquiditeitsbronnen zoals Kyber Network en Uniswap om geoptimaliseerde transacties tegen de beste prijs aan te bieden. De DEX-sector is tot nu toe al een van de grootste sterren van Ethereum geweest, en consumentvriendelijke platforms zoals Matcha hebben het potentieel om die dynamiek tot ver in de toekomst sterk te houden..

UMA’s Synths

UMA is een protocol voor het creëren van mondiale en gedecentraliseerde financiële markten met behulp van synthetische activa. Dit jaar lanceerde het UMA-team zijn eerste synthetische activa, waaronder een onschatbare ETHBTC-token die de ETH / BTC-prijsverhouding volgt. Het token is van onschatbare waarde omdat het slimme contract niet afhankelijk is van een prijsfeed op de keten van een orakel, maar eerder van een referentie-index.

Er is ook zojuist een UMA-token-muntinterface uitgebracht, waarmee gebruikers hun eigen synthetische tokens, stortings- en opnamemateriaal kunnen maken, tokens kunnen verzilveren en gemakkelijk informatie over reeds geïmplementeerde synths kunnen bijhouden. Deze synthetische activa openen allerlei nieuwe handelsmogelijkheden in het Ethereum-ecosysteem.

renBTC

Tokenized bitcoin-inspanningen winnen aan grip rond Ethereum, maar de ERC20 BTC-sector wordt tot nu toe gedomineerd door meer gecentraliseerde inspanningen zoals WBTC, waarvan de onderliggende bitcoin-fondsen worden bewaard bij BitGo..

Dat gezegd hebbende, er is een toenemende vraag naar tokenized bitcoin-projecten die betrouwbaar en niet-bewarend zijn, en de Ren team heeft die oproep beantwoord met renBTC. Met behulp van het RenVM-netwerk kunnen gebruikers renBTC op een 1: 1-basis gebruiken met behulp van echte BTC. Het voordeel is dat deze tokenized bitcoin winstgevend kan worden gebruikt in de stijgende DeFi-projecten van Ethereum, zoals door te dienen als een Uniswap-liquiditeitsverschaffer..

Voorteken

Voorteken is een gedecentraliseerd marktplatform voor voorspellingen onder leiding van de DXdao-groep van Gnosis. Met de dApp kan iedereen voorspellingsmarkten creëren voor alle vragen die ze willen met behulp van aanpasbare parameters.

Terwijl andere blockchain-voorspellingsprojecten doorgaans vertrouwden op conventionele orderboeken, faciliteert Omen liquiditeit met behulp van een geautomatiseerd market maker (AMM) -systeem dat transacties afstemt op een manier die lijkt op Uniswap. Bovendien hebben de makers van Omen het platform expliciet ontworpen om modulair en open te zijn, zodat het organisch kan worden uitgebreid naarmate de tijd verstrijkt. De afhankelijkheid van het project van externe orakels staat ook in contrast met zijn belangrijkste collega Augur, die zijn eigen interne orakel heeft ontwikkeld.

DeversiFi

Vorige maand heeft de DeversiFi team lanceerde DeversiFi 2.0, een ‘high-speed, self-custodial exchange’ die de privacy van gebruikers beschermt en meer dan 9.000 Ethereum-transacties per seconde mogelijk maakt.

De nieuwe uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door StarkWare’s Validium-technologie, een Layer-2-schaaloplossing die gegevensopslag buiten de keten afhandelt terwijl hij te maken heeft met berekeningen via zero-knowledge proofs. Validium voegt zich bij zkRollups, Optimistic Rollups en Plasma als veelbelovende schaalvergrotingen voor Ethereum, en DeversiFi zet Validium, de nieuwste van deze verbeteringen, centraal voor het welzijn van gebruikers overal. Als DeversiFi 2.0 grip krijgt, zoek dan naar meer projecten om Validium te omarmen.

InfiNFT

InfiNFT is een nieuw token-muntplatform waarmee gebruikers NFT’s kunnen slaan waarvan de metadata volledig on-chain worden onderhouden, en hier on-chain gelijk staat aan meer verifieerbaar, veilig en transparant.

De NFT-sector trekt de laatste tijd aan, dus het wordt steeds belangrijker om na te denken over het onderhouden van NFT’s voor het nageslacht. InfiNFT pakt deze kwestie aan door tokens te slaan met behulp van een combinatie van Ethereum, de Arweave-blockchain en de IPFS-gedecentraliseerde opslagoplossing. Deze technische trifecta stelt munters in staat om gerust te zijn, wetende dat hun NFT’s voor onbepaalde tijd veilig zullen zijn zonder terug te hoeven gaan en bestanden later handmatig naar IPFS te pinnen.

NFTfi

Over de opkomst van de NFT-sector gesproken, NFTfi is een gestroomlijnde marktplaats voor leningen die NFT’s gebruiken, zoals CryptoKitties of daarbuiten, als onderpand. Hierdoor kunnen NFT-verzamelaars geld lenen tegen hun inactieve digitale verzamelobjecten en geldschieters om liquiditeit te verschaffen aan deze leners, waarbij de onderliggende NFT’s dienen als betaling in geval van wanbetaling. Daartoe is NFTfi een interessant nieuw project op het kruispunt van DeFi en NFT’s, en het heeft het potentieel om dienovereenkomstig meer aandacht, activiteit en waarde rond NFT’s te genereren.

Gevolgtrekking

2020 was een bruisend jaar voor Ethereum, en een groot deel van de reden hiervoor is dat zoveel veelbelovende nieuwe projecten die op Ethereum zijn gebouwd, zoals de hierboven besproken, de afgelopen maanden krachtige producten en platforms hebben geleverd..

Op dit punt is het momentum tastbaar; Het netwerkeffect van Ethereum neemt toe, en zoals de zaken er nu voorstaan, loopt het ecosysteem van het platform ver voor op de zogenaamde Ethereum-killers.

De grote vraag voor nu is dus of dit momentum zal aanhouden en of het tempo van ontwikkeling rond de Ethereum-ruimte hoog genoeg blijft om activiteit aan te zuigen. Als dat zo is, dan is het sterrenbeeld van Ethereum nog maar net begonnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me