Varför Chainlink (LINK) blomstrar 2020: Var är den på väg?

Kedjelänk

Chainlink, det decentraliserade orakelnätverket som hjälper blockchains och dApps att bli mer användbara genom att ansluta dem till off-chain-data, steg nyligen upp till topp 10-projekten per marknadsvärde i kryptoekonomin – en betydande milstolpe.

I själva verket har Chainlinks uppgång under de senaste åren varit en av de mer anmärkningsvärda och intressanta trådarna i kryptovalutautrymmet, och projektet har bara fortsatt att ta upp ångan 2020. Så vad kommer nästa för orakelsatsningen, då?

Framtiden är helt öppen, för att vara säker. Men för att få en bättre uppfattning om varför handlare är så optimistiska om Chainlink nyligen, låt oss utforska några av de viktigaste händelserna som har dykt upp runt projektet nyligen.

LÄNK Köptrycket hämtar

Efter att ha gått in i juli 2020 med ett pris på $ 4,70 USD, slog Chainlinks inbyggda LINK-token sitt senaste prisrekord genom tiderna på 8,66 USD den 15 juli.

I skrivande stund svävade token fortfarande runt $ 7,80 – ett pris som ökar token nästan 80% på månaden och + 200% på året. Följaktligen har LINK överträffat mer än några få större kryptovalutaprojekt under de senaste veckorna.

Varför den stora akuta körningen nu, dock?

En viktig faktor är hur altcoin-marknaderna har värmts upp de senaste veckorna, särskilt kring projekt inom den blommande decentraliserade finanssektorn (DeFi).

Som sagt, när tillströmningen av intresserade handlare kommer in ser folk att ta positioner i lovande projekt. LINKs status som den största ERC20-token efter marknadsvärde, liksom Chainlinks tekniska och sociala framsteg runt Ethereum och andra smarta kontraktsplattformssamhällen, har till synes gjort myntet till det främsta målet för energiska kryptohandlare den här månaden.

Key DeFi Collabs Bloom

Chainlink samarbetar med projekt som är små, medelstora och stora, men mycket av den nya spänningen runt orakelnätverket är ett resultat av hur projektet har placerat sig på ett lämpligt sätt för att tjäna den pågående DeFi-stigningen vi ser i kryptoekonomin.

Tänk till exempel hur Chainlink har blivit oracle-leverantör för större stigande blue-chip DeFi-spel som Synthetix och Aave, som är 4: e respektive 3: e på tracker-webbplatsen DeFi PulseRankning av de största DeFi-projekten per totalt värde låst (TVL).

I denna bemärkelse är framgången för dessa projekt och andra liknande Chainlink framgångar. De validerar Chainlinks avhandling om att många projekt inte vill samla sina egna oraklar, och de visar att det finns en verklig och växande efterfrågan i DeFi-arenan för de tjänster Chainlink har att erbjuda.

Kedjelänkning av BSN

En av de största rubrikerna som har kommit ut ur Kina nyligen är den pågående utbyggnaden av landets statsstödda Blockchain-baserade servicenätverk (BSN), som syftar till att fungera som ett slags “internet” av blockkedjor och dApps.

När BSN lanseras för allmänheten i augusti 2020 kommer det att stödja en handfull offentliga blockkedjor inklusive Ethereum, Tezos och EOS. Men nätverkets leverantör av orakelfunktioner? Det skulle vara Chainlink i sommar.

“Denna viktiga integration kommer att göra det möjligt för regeringar och företag att integrera validerad verklig data i sina BSN-applikationer med hjälp av Chainlink-orakler via IRITA-interkedjan,” sa BSN-teamet i juni.

Solida nya partnerskap

Chainlink är utan tvekan oöverträffad i hela kryptoekonomin när det gäller att samla in nya partnerskap. Och även om vissa kanske inte känner igen de mindre projekten Chainlink samarbetar med, är projektet också förpackat med några av de mest intressanta namnen i kryptoekosystemet.

Till exempel har Ethereum Name Service (ENS) blivit standarden för adressnamn i Ethereums ekosystem, och från och med juli 2020 använder ENS-projektet Chainlinks prisreferensflöde för ETH / USD som sitt USD-orakel. Fast, rätt.

Dessutom överväga fallet med Reflexer Labs, som bygger säkerställda reflexobligationer på Ethereum som kallas RAI. RAI skapas för att bilda en ny typ av mycket stabil säkerhet för DeFi, och Reflexer Labs omfamnade också bara Chainlinks ETH / USD-prisflöde. Takeaway? Chainlink hjälper tidigt med några av de sexigaste projekten i rymden.

Hjälper NFT-sektorn

DeFi är Ethereums hetaste sektor just nu, men det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet är också riktigt lovande just nu. Och Chainlinks särskilt hjälpsamma NFT-projekt blir så mycket mer flexibla.

Hur? De Chainlink VRF-lösning. VRF står för “Verifiable Randomness Function” och det är ett verktyg som möjliggör sann randomisering snarare än pseuo-randomisering. För detta ändamål har Chainlink kopplat sig till NFT-projekt nyligen för att hjälpa dem att omfamna verkligt slumpmässiga tillgångar och byte. Dessa projekt inkluderar:

Dessutom har Chainlink-teamet identifierat hur man skapar en helt ny klass av NFT som kallas “dynamiska NFT: er.”Denna teknik kommer utan tvekan att utforskas mycket mer i framtiden! Så det kan vara tidigt nu, men förvänta dig att Chainlink ska räkna med planerna för mycket fler NFT-projekt framöver på grund av enkel åtkomst.

Att få kreditpoäng till DeFi

En annan väg som Chainlink kan vara till stor hjälp när det gäller DeFi-kreditpoäng. Förra månaden meddelade Chainlink att man samarbetar med FinScore för att hjälpa projektet att erbjuda sitt alternativa kreditpoängsystem.

Vid den tiden sa FinScore:

“Denna integration gör det möjligt för långivare att komma åt verklig data om sina användare med FinScore Social Presence Score, en av våra produkter för förebyggande av bedrägerier. Social Presence Score ger delvis information om låntagarens identitet, existens och kreditvärdighet, vilket möjliggör bättre beslutsfattande för långivare och potentiellt minskar obligatoriska säkerhetskrav eller räntesatser för kryptostyrd handel med lån. Social närvaropoäng är känd för att vara en stark bedrägeriindikator, vilket gör att långivaren kan förbättra sin förståelse för låntagaren. ”

Räkna ut gas

För att använda Ethereum blockchain för att utföra aktiviteter måste man betala “gas”, eller den mängd ETH som krävs för att utföra transaktioner.

Gas har varit ett stort ämne i Ethereum-communityn nyligen, och med detta i åtanke släppte Chainlink för några veckor sedan Snabb Gas / Gwei-prisreferensflöde. Flödet gör det möjligt att hänvisa till ett “snabbt gaspris vid tidpunkten för genomförandet säkerställer att användarna inte betalar för mycket för gas.”

I det minsta är det en riktigt cool funktion när många Ethereum-projekt krypterar för att räkna ut bensinpriser!

Attrahera Mainstream

Chainlink är inte bara en tour-force när det gäller kryptoekonomi, för projektet har också lockat vanliga företag.

Till exempel den här månaden T-Systems, ett dotterbolag till den tyska jätten Deutsche Telekom, meddelade att det hade börjat driva en Chainlink-nod för att bli en leverantör av decentraliserade dataflöden. Företaget sa:

“Genom att tillhandahålla verklig data till Chainlink-nätverket bedriver T-Systems MMS en så kallad” general mining ”, där den tillhandahåller en IT-tjänst till ett blockchain-nätverk samtidigt som man får betalt i digitala tillgångar för att göra det på ett tillförlitligt sätt. Eftersom det finns ett betydande värde låst i DeFi spelar sådana IT-tjänster en viktig roll i det övergripande Ethereum-ekosystemet. ”

Slutsats

Chainlink är ett av de mest spännande projekten i kryptoekonomin för närvarande, och det beror på att Chainlink flyger högt i flera avseenden.

Vart projektet går härifrån är det någon som gissar. Men det är ingen tvekan om att handlare har staplat sig in i LINK nyligen eftersom de tror att Chainlink fortfarande kan stiga mycket längre härifrån. Under processen har en ny kryptojuggernaut skapats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me