Utforska intressanta Ethereum-symboler (ERC-20) runt NFT-ekonomin

Ethereum

Icke-fungibla tokens (NFT) har varit ett av de största stjärnorna i Ethereums ekosystem i år.

Med detta sagt, medan dessa NFT skiljer sig helt från fungibla ERC-20-tokens (som Dai, LINK, etc.), har nu kryptoekonomin mer än några ERC-20-tokens som är associerade med lovande växande NFT-satsningar. I dagens inlägg tittar vi på några av de största av dessa tokens och undersöker hur de spelar in i sina respektive NFT-projekt.

Notera: Detta är inte investeringsråd utan snarare en undersökning av en intressant stigande symbol. Dessa tokens kan vara mycket flyktiga, som bitcoin (BTC) och eter (ETH), så i många fall är de mer som krypto-native-deltagandeinstrument som kan ha uppåt eller IOU för digitala samlarobjekt än de är traditionella investerbara tillgångar. 

MANA

MANA är den inhemska valutan för Ethereums virtuella världsprojekt Decentraland och Decentraland Marketplace, där projektets digitala land, bärbara datorer och annat kan fritt handlas. Dessutom har MANA-innehavare rösträtt i Decentraland DAO, den decentraliserade organisationen genom vilken Decentraland-gruppen kollektivt hanterar det virtuella världsprojektet.

Särskilt den amerikanska kryptobörsjätten Coinbase listade MANA för handel på sin detaljhandeln Coinbase.com den här veckan.

AXS

Axie Infinity Shards (AXS) är den nyligen lanserade styrningstoken för Ethereums digitala husdjursspel Axie Infinity, som enligt siffrorna är en av Ethereums mest populära dApps-period just nu.

Offentligt lanserat via Binance Launchpad-plattformen kommer token att tilldelas användare som deltar (eller har deltagit tidigare) i play-to-earn-spelets ekosystem. För detta ändamål kommer Axie Infinity-spelare själva att kunna styra spelets framtid genom AXS. Token är ett av de första högprofilerade styrningsexperimenten på NFT-arenan, så folk runt kryptoekonomin tittar på det med stort intresse därefter.

SAND

SAND är verktygstoken för Sandlådan, en virtuell värld och spelplattform byggd ovanpå Ethereum. Som sådant kan vi tänka på SAND som utbytesmedium i The Sandbox, vilket gör att spelare kan köpa tjänster och tillgångar i världen och tjäna pengar på sitt eget innehåll in natura. Token har en total tillgång på 3 miljarder, varav 23,5%, eller 705 miljoner, för närvarande cirkulerar. Som Axie Infinity med AXS höll The Sandbox skapare en offentlig försäljning av SAND via Binance Launchpad tidigare i år.

WG0

WG0 står för “Wrapped Gen 0 CryptoKitties.”Naturligtvis har du troligtvis hört talas om CryptoKitties nu: det var det första NFT-projektet som uppnådde en blixtsnabb framgångsframgång redan 2017. Ändå kan det vara en illikvid affär att handla CryptoKitties NFTs, så WG0 släpptes, vilket omsluter önskvärd generation 0 CryptoKitties som ERC-20-tokens så att de lättare kan handlas. WG0-tokens kan “packas upp”, dvs lösas in, för CryptoKitties i projektets underliggande pool av Gen 0s när som helst.

Obs! Den här token ska inte förväxlas med WCK, ett tidigare inslaget tokenprojekt baserat på CryptoKitties.

WOA

WOA står för “Wrapped Origin Axies,”Och token fungerar på samma sätt som de Wrapped CryptoKitties vi just diskuterat. Projektet låter användare sätta in eftertraktade Origin Axie-husdjur från Axie Infinity-spelet så att de lätt kan handlas på decentraliserade börser som Uniswap. Följaktligen kan WOA också packas upp för att lösa in en underliggande Axie eller Axies när innehavare önskar. Efter att ha lanserats för bara några veckor sedan handlas token för närvarande till 418 dollar vardera och har ett marknadsvärde på cirka 100 000 dollar. Projektet skapades inte av Axie Infinity-teamet, men det visar att spelets community i allt högre grad ger intressanta bidrag till Axie-universum.

PÄRLA

PÄRLA är verktygstoken av den nya NFT-mintplattformen, Frakt. Dessa tokens är kärnan i ett av kryptoekonomins första NFT-baserade satsningssystem. GEM kan inte bara användas för att rösta om Cargos framtida riktning, de kan också satsas in i NFT för att tjäna fler GEM-belöningar. Den här kampanjen, som är tänkt att starta upp aktivitet runt den nya plattformen och belöna de tidigaste intressenterna, hämtar för närvarande en ~ 200% APY i GEM. Den bästa delen? Användare behöver inte låsa upp sina NFT-enheter för den här insatsprocessen och kan fritt flytta sina NFT-filer medan GEM-enheter är insatta i dem.

GHST

GHST är verktyget för Aaves DeFi-NFT-spelmeddelande, Aavegotchi. Spelare måste använda GHST för att köpa spelets viktigaste tillgångar, som bärbara och bärbara produkter. Portaler är det enda sättet att prägla Aavegotchis, och varje portal ger spelarna möjlighet att pruta en Aavegotchi från ett eventuellt urval av 10. Dessutom skickas en del av alla GHST-transaktioner till AavegotchiDAO-statskassan, som spelets community kommer att samverka i framtid när det gäller projektets färdplan. När Aavegotchi blir mer populärt kommer dess utvecklingsmöjligheter att utvidgas tack vare en ständigt växande krig.

MYNT

MYNT tokens är fraktionerade ERC-20 token shards av Marguerite de Courcelle, även känd som coin_artist och VD för Blockchade Games, som tokeniserade sig själv som en NFT tidigare i år. COIN har följaktligen blivit den ursprungliga valutan för Coin’s E-Den projekt, det första syndikatet i Blockade Games NFT-centrerade Neon District-franchise. Token kan bevilja nivåer och sociala roller inom det experimentella syndikatet, och det kan till och med satsas för att tjäna fraktionerade NFT-belöningar från Coin’s E-Den NFT Farms. För detta ändamål kommer syndikatet med jämna mellanrum att köpa nya NFT för att delas ut till belöningar för COIN-spelare.

VAL

VAL är en social token som slog rampljuset i år i NFT-ekonomin på grund av tillgången som lanseras av WhaleShark, en stor och inflytelserik NFT-samlare, i samarbete med den stigande sociala tokenplattformen Roll. Under de senaste åren har WhaleShark samlat ett lukrativt “Vault” av högt profilerade NFT: er, vilket leder honom till att lansera WHALE i år som en symbol som representerar hans NFT-innehav, varumärke och community. Med ett totalt utbud på 10 miljoner dollar och ett marknadsvärde på 20,5 miljoner dollar handlas token för närvarande till knappt 5 USD vardera efter att det nådde ett rekordhögt värde på 14,41 dollar tillbaka i september.

OSINA

Lanserades också genom Roll, OSINA är det personliga tokenprojektet för den hyllade nigerianska kryptoartisten, Osinachi. Osinachis signaturbitar har verkligen blivit absoluta hits i NFT-ekonomin i år, så nu vill skaparen engagera sig och interagera med sina fans på nya, ömsesidigt fördelaktiga sätt genom sin nya OSINA-token. Den här månaden lanserade konstnären till och med en OSINA-kampanj för likviditetsbrytning, där tokens likviditet kommer att startas upp genom att “ge upp till 50 000 $ OSINA för personer som har tillhandahållit $ OSINA / ETH-likviditet [på Uniswap] i minst 30 dagar.” Precis som WHALE kommer det bara någonsin att finnas 10 miljoner OSINA (per Rolls interna policy).

Slutsats

Ethereums blommande NFT-ekosystem har tagit eld på sistone, och det får folk att klättra för att hitta sätt att delta i arenans mest lovande projekt. Det är just därför projekten ovan är intressanta: de är inte själva NFT-enheter, men de hjälper dig att delta i några av NFT-rymdens mest existerande kommande kläder. Framöver räknar du med att se massor av fler styrningstoken som MANA och AXS, liksom fler stakesystem som Cargo har använt med GEM. Dessutom är förpackade NFT: er som WG0 och WOA redo att växa i popularitet också, eftersom fler börjar klaga över digitala samlarobjekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me