Inside Fuse: een project dat micro-economieën op Ethereum aandrijft

Ethereum is momenteel een pionier in de crypto-economie omdat het niet alleen gedecentraliseerde financiën mogelijk maakt, maar ook een gedecentraliseerde cultuur. Deze dynamiek heeft de weg geëffend voor subprojecten om te experimenteren op het kruispunt van financiën en cultuur op manieren die voorheen nooit mogelijk waren.

Een van deze interessante inspanningen is geweest Lont, een protocol dat is gericht op het aandrijven van micro-economieën bovenop Ethereum.

Daarom zullen we in de post van vandaag onderzoeken wat Fuse is: hoe het werkt, waarom het ertoe doet en waar het project zich momenteel bevindt in de crypto-economie. Wie weet wat er daarna gebeurt, maar Fuse kan een project zijn om dienovereenkomstig naar te kijken.

Wat is Fuse?

“Fuse stelt bedrijven en gemeenschappen over de hele wereld in staat om de kracht van mobiele betalingen te ontketenen,” de project FAQ legt uit.

Kortom, Fuse biedt open-source, niet-bewarende infrastructuur voor merken en online gemeenschappen om te upgraden “naar bloeiende micro-economieën door hen de tools te bieden om hun eigen op maat gemaakte mobiele portemonnee en valuta te bouwen en te onderhouden.”

Dit soort stuwkracht dringt rechtstreeks door in de cultuursector van Ethereum, die de laatste tijd gloeiend heet is gebleken na de recente aanzienlijke vooruitgang in de DAO-, persoonlijke token- en NFT-arena’s van het platform.

Met de Fuse Studio kunt u uw eigen portemonnee bouwen en uw eigen aangepaste merkvaluta gebruikenBouw uw eigen portemonnee en munt uw eigen aangepaste merkvaluta

Fuse’s 3 kernelementen

Het Fuse-project heeft drie hoofdpijlers: Fuse Wallet, Fuse Studio en Fuse Chain.

Het eerste product is een ‘platformonafhankelijke mobiele portemonnee’ die is ontworpen voor ‘beide’

crypto- en fiat-valuta’s. ” Deze portemonnee is essentieel, omdat het gebruikers helpt te communiceren met het Fuse-ecosysteem in het algemeen.

Dan is er de Fuse Studio, die fungeert als een gestroomlijnd selfservicecontract waarmee bedrijven in een paar eenvoudige stappen ‘hun eigen valuta en portemonnee op maat kunnen creëren’.

Ten slotte is er de Fuse Chain, een Distributed Proof of Stake (DPoS) blockchain die is gekoppeld aan en interoperabel is met Etheruem, wat betekent dat tokens gemakkelijk kunnen worden verplaatst tussen de Fuse Chain en Ethereum. In het verlengde hiervan hebben de bouwers van het project uitgelegd:

“Gebruikersgegevens in het Fuse-netwerk worden door de gebruikers op hun apparaten opgeslagen en zij beslissen met wie ze deze delen via standaard Web 3.0-interfaces. De gebruikers kunnen lid worden van community’s en communitycontracten bepalen hun gegevens- en governancebeleid. “

Geschiedenis van het project

Fuse is in 2019 opgericht door Mark Smargon en Tal Beja en heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël.

De overkoepelende operatie, Fuse.io, is een fintech-bedrijf dat tot doel heeft retailbetalingen op de blockchain te vergemakkelijken zonder enige grond af te staan ​​als het gaat om gebruikerservaring (UX). Zoals het project eerder heeft opgemerkt:

“Het bedrijf maakt gebruik van de Decentralized Finance (DeFi) -infrastructuur om een ​​platform voor ondernemers te creëren en hen in staat te stellen bestaande gemeenschappen om te vormen tot bloeiende micro-economieën. De Fuse-studio maakt het eenvoudig om nieuwe economieën te lanceren en te exploiteren met toegang tot een plug-in-store waarmee ze nieuwe functies kunnen lanceren en services kunnen integreren. Op 1 januari 2019 haalde Fuse.io een niet nader genoemd bedrag / Pre Seed op van het Blockchain Founders Fund. “

The Fuse Pitch

Een van de grootste verkoopargumenten van Fuse, net als andere gedecentraliseerde oplossingen, is dat het geen centrale autoriteit of tussenpersonen heeft.

Inderdaad, met dank aan de DPoS-blockchain van Fuse, heeft het team uitgelegd:

Op Fuse is er geen centrale autoriteit of tussenpersoon. Alleen de gebruiker houdt zijn geld vast. Geverifieerd door Fuse’s DPos blockchain, er is geen behoefte aan vertrouwen in een derde partij. En aangezien er geen derde partij bij betrokken is die geld wil verdienen, zijn de kosten voor het Fuse-netwerk extreem laag. Maximaal 1 cent USD per transactie, in tegenstelling tot de kosten van 2-5% die veel betalingssystemen in rekening brengen.

Bovendien laten veel betalingssystemen zoals PayPal geen enkele aanpassing toe. U moet hun platform gebruiken met het vooraf gedefinieerde raamwerk dat ze voor u hebben gebouwd.

Belangrijke projecten over Fuse

Tot op heden heeft Fuse de lancering van meer dan een paar micro-economieën mogelijk gemaakt. Drie van dergelijke projecten die tot dusver bij Fuse zijn betrokken, zijn onder meer Wikibank.eu, GoodDollar en Elrond. Laten we ze allemaal kort bekijken.

De eerste is Wikibank.eu, een app die ‘transactievrije donaties levert aan risicogroepen’

communities. ” Simpel gezegd, met deze service kunt u vooraf producten zoals fruit, groenten en andere producten kopen bij lokale winkels in achterstandswijken.

Het volgende is GoodDollar, een project dat zich richt op het genereren van een universeel basisinkomenprogramma (UBI) via het Fuse Network en dit UBI rechtstreeks naar de telefoons van gebruikers levert, helemaal gratis.

Ten slotte is er Elrond, een blockchain-platform dat is aangescherpt voor het bouwen van een ‘nieuwe interneteconomie’. Als zodanig zijn de activa van Elrond nu beschikbaar op Fuse, wat betekent dat deze activa uitgebreider en aanpasbaarder kunnen worden gebruikt voor betalingen, incentives en andere zaken zoals loyaliteitsprojecten..

“De Elrond-infrastructuur en het Fuse-netwerk en UX vullen elkaar aan om een ​​krachtige reeks betalingsinstrumenten te vormen”, zei Fuse-CEO Mark Smargon eerder..

In het FUSE-token

FUSE is de eigen valuta van het Fuse Network. Dienovereenkomstig wordt iedereen die het netwerk beveiligt door als validator te dienen, beloond in FUSE-tokens.

Deze structuur helpt bij het afstemmen van prikkels binnen het Fuse-ecosysteem, voor zover Fuse-beloningen gebruikers motiveren om het netwerk te beveiligen, heeft het project uitgelegd in hun documenten:

“Fuse token moet aan het netwerk worden betaald om transacties goed te keuren. Het Fuse-netwerk gebruikt het token om circulatie te creëren tussen gebruikers die transacties op het netwerk willen valideren en validators die computerbronnen investeren en onderhouden. Elk blok dat in de Fuse-keten wordt gemaakt, maakt nieuwe Fuse-tokens die worden beloond voor de validators. Dit zorgt voor een jaarlijkse inflatie van 5% van Fuse-tokens in omloop. “

Een evolutie van de gekleurde munten van Bitcoin

Bitcoin is de OG in de crypto-economie en de gemeenschap van het protocol heeft veel nieuwe innovaties voortgebracht. Een daarvan waren gekleurde munten.

Wat is een gekleurde munt? Het is een kenmerk van een gedecentraliseerd platform waarmee gebruikers hun eigen tokens kunnen rollen en distribueren zoals ze dat willen. Dergelijke tokens kunnen worden gebruikt om gemeenschapsmedia zoals liedjes, films, e-books en meer te beheren.

Toch hebben gekleurde munten nooit echt grip gekregen op Bitcoin. En dat is waar Fuse om de hoek komt kijken: met meer tijd en ervaring op zak wil Fuse een meer geoptimaliseerd en eersteklas platform worden voor nieuwe gekleurde munten, d.w.z. community-tokens.

Gemakkelijke tokencreatie

Een van de meest opvallende waardeproposities van het Fuse Network is hoe gemakkelijk het is om het project te gebruiken om uw eigen token te maken.

Inderdaad, bij gebruik Fuse Studio het maken van een token is net zo eenvoudig als het klikken op een enkele knop. Creators zullen natuurlijk zorgvuldig willen nadenken over de beste manieren om hun tokens te verspreiden, maar Fuse maakt de feitelijke logistiek van het proces heel eenvoudig.

Fuse studioFuse studio

De “Veiled Crypto” -benadering

Fuse wil reguliere gebruikers voor zich winnen. Helaas neemt het project een “Veiled Crypto” -benadering om nieuwe gebruikers te winnen. Wat betekent dit?

Kortom, deze campagne gaat over het abstraheren van de gecompliceerde UX-aspecten van crypto ten gunste van een fiat-centrische, vertrouwde ervaring voor dagelijkse gebruikers. De backend van Fuse zal dus allemaal worden aangedreven door crypto-infrastructuur, terwijl de frontend vergelijkbaar zal zijn met veel reguliere financiële apps.

Conclusie

Een van de grootste draden in het Ethereum-ecosysteem dit jaar is de opkomst van de cultuurscene van Ethereum. Daartoe komt Fuse op een rijp moment.

Mensen zullen om verschillende redenen jarenlang hun eigen tokens willen rollen. Dat is duidelijk. Dienovereenkomstig biedt Fuse iets interessants: de mogelijkheid om uw token te maken zoals u dat wilt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me