Visa omarmt USDC terwijl functionarissen van het Amerikaanse congres zich richten op Stablecoins

Cirkel

De Amerikaanse kaartbetalingsgigant Visa is een van de meest invloedrijke en verreikende bedrijven ter wereld. Circle’s USDC is een van de meest populaire stablecoin-projecten in het bloeiende gedecentraliseerde financiële ecosysteem van Ethereum.

Let dus op, want de twee entiteiten werken samen om USDC-betalingen in Visa’s uitgebreide netwerk van +60 miljoen handelaars te brengen..

Aangekondigd op woensdag 2 december, vertegenwoordigt het partnerschap een enorme legitimerende vooruitgang voor USDC, stablecoins in het algemeen en Ethereum als de onderliggende gedecentraliseerde infrastructuur die het allemaal mogelijk maakt. Toch kwam de aankondiging ook op dezelfde dag dat er in de VS een wetsvoorstel werd ingediend dat, indien aangenomen, huiveringwekkende effecten zou hebben op stablecoin-inspanningen in Amerika..

Laten we daarom eens kijken wat deze grote tegengestelde ontwikkelingen betekenen voor de toekomstige crypto-economie.

Visa voegt USDC toe aan het betalingsnetwerk

USDC is momenteel de op een na grootste stablecoin, de marktkapitalisatie van ~ $ 3 miljard vertegenwoordigt ongeveer 12% van de huidige marktkapitalisatie van $ 25,5 miljard van de totale stablecoin-economie.

Per Circle’s nieuwe partnerschap met Visa, gaat de betalingsgigant een eerste reeks Visa-kaartuitgevers helpen met het integreren van USDC-functionaliteiten in hun systemen. Uiteindelijk zal dit programma worden uitgebreid zodat bedrijven internationaal zaken kunnen doen met door Visa ondersteunde bedrijven.

Zoals Visa’s belangrijkste cryptocurrency-executive Cuy Sheffield opmerkte in het nieuws:

“Dit wordt de eerste bedrijfskaart waarmee bedrijven een saldo van USDC kunnen uitgeven. En dus denken we dat dit het nut dat USDC kan hebben voor de zakelijke klanten van Circle aanzienlijk zal vergroten […] We blijven Visa beschouwen als een netwerk van netwerken. Blockchain-netwerken en stablecoins, zoals USDC, zijn slechts aanvullende netwerken. We denken dus dat Visa [hier] een aanzienlijke waarde kan bieden aan onze klanten. “

Dit is op zich al een groot probleem, aangezien het het nieuwste spraakmakende voorbeeld is dat stablecoins en Ethereum echt beginnen door te breken in de mainstream. Het laat ook zien dat Visa zichzelf positioneert als een early adopter om zijn positie als “netwerk van netwerken” te versterken, wat slim is, aangezien stablecoins de eerste jaren leken om in populariteit te blijven exploderen in het komende decennium..

Voer de STABLE Act in

Woensdag hebben ook drie Amerikaanse vertegenwoordigers – vertegenwoordiger Rashida Tlaib, vertegenwoordiger Jesús García en vertegenwoordiger Stephen Lynch – een wetsvoorstel ingediend, de zogenaamde STABIEL Act, aan het Huis van Afgevaardigden die de regelgeving rond stablecoin-projecten in de VS aanzienlijk zouden aanscherpen als ze worden aangenomen.

Concreet beoogt het wetsvoorstel in wezen alle uitgevers van stablecoin te dwingen een bankcharter te verkrijgen voordat ze in de VS mogen opereren, met als ogenschijnlijk doel te voorkomen dat dergelijke emittenten profiteren van gemarginaliseerde gemeenschappen..

“Het is van cruciaal belang om te voorkomen dat aanbieders van cryptocurrency de misdaden tegen inwoners van lage en matige inkomens met een kleur die traditionele grote banken hebben, herhalen”, verklaarde vertegenwoordiger Tlaib bij de aankondiging van het wetsvoorstel op Twitter..

Uitzoomend werkt deze retoriek goedgelovigheid in de hand, omdat door Ethereum aangedreven stablecoins zoals USDC de barrière voor financiële toegang voor mensen over de hele wereld verlagen en deze gebruikers in staat stellen om grenzeloze, censuurbestendige financiering aan te gaan.

.@RepRashida, stablecoins maken het mogelijk om toestemmingsloze en censuurbestendige financiële producten te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn

Door te proberen stablecoins weg te reguleren met de #STABIEL Act, u bevordert het ontnemen van het kiesrecht van de niet-bankieren

Doe het beter. https://t.co/RtNOxKrNvu

– ChainLinkGod.eth (@ChainLinkGod) 3 december 2020

Dat gezegd hebbende, de STABLE Act is eigenlijk alleen bedoeld om cryptocurrency-innovatie en ondernemingen in de VS te ijskoud maken. Maar dat is niet eens het ergste aan dit wetsvoorstel, als je dat mag geloven. Het ergste is dat de taal zo breed is, dat zelfs mensen die alleen Ethereum-knooppunten draaien, verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de stablecoin-transacties die op het netwerk plaatsvinden..

Wie beheert de knooppunten? Er bestaat niet zoiets als een netwerk zonder verantwoordelijke partijen.

– Rohan Gray (@rohangrey) 3 december 2020

Om een ​​analogie te maken: dat zou hetzelfde zijn als internetproviders (ISP’s) rechtstreeks verantwoordelijk houden voor alle internetactiviteiten van hun gebruikers. Het is een belachelijk standpunt en suggereert dat de auteurs van het wetsvoorstel Ethereum niet echt begrijpen of er actieve tegenstanders tegen zijn.

Het goede nieuws? Het wetsvoorstel heeft geen kansen om te slagen in de huidige congresomgeving. Het slechte nieuws is Ethereum en het stablecoin-ecosysteem groeit als doelwit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me