Maak kennis met Rho: de Ethereum dApp die de weg effent naar meer vaste rentetarieven in DeFi

Ethereum DeFi

Een van de grootste hits van de vroege gedecentraliseerde financiële arena was de kredietsector, die een enorme vlucht heeft doorgemaakt sinds topleningen van dApps zoals Maker en Compound in 2019 echt hun weg begonnen te vinden..

Het is ook niet moeilijk om de groeiende populariteit te begrijpen. DApps zoals Maker en andere DeFi ‘geldlego’s’, die de noodzaak om fysieke gebouwen binnen te gaan en papierwerk via mensen in te dienen, vermijden, automatiseren het uitleenproces en maken er een zaak van 5 minuten van, die thuis op een laptop wordt gedaan.

Vanuit het oogpunt van gebruikerservaring, zijn de rentetarieven een beetje lastiger gebleken rond dit nieuwe soort projecten. Namelijk hun fluctuaties.

Neem bijvoorbeeld het geval van Maker’s bestuur. Als stewards van de Dai stablecoin stemmen MKR-tokenhouders routinematig over de Dai Stability Rate – het rentetarief dat in rekening wordt gebracht aan gebruikers die geautomatiseerde Dai-leningen hebben afgesloten via de Maker dApp.

Als zodanig fluctueert deze rente. Het systeem is zeker nieuw, maar gebruikers zijn meer gewend aan financiering met een vaste rente, en de laatste tijd is er een groeiende vraag naar meer mogelijkheden voor deFi met vaste rente..

En dat is precies waar het nieuwe Rho project komt binnen.

Rho is de nieuwste aanwinst van DeFi

Rho, gemaakt door Compound-ingenieur Max Wolff en onthuld op 23 januari, is een protocol voor renteswap. De dApp is ontworpen als een geautomatiseerde marktmaker gebouwd op Ethereum die, net als Uniswap of Compound, niet werkt als een orderboek, maar eerder als een enkele eeuwigdurende pool van fondsen.

Waarom is dat dan zo cool? Omdat het de weg effent voor allerlei nieuwe DeFi-innovaties en experimenten rond vaste rentetarieven. Met de komst van Rho hebben DeFi-projecten een andere optie dan de Torque dApp om dergelijke tarieven te verkennen.

Lijkt op @maxcwolff besloot om de fixed / float swaps te bouwen en het heet Rho.

Ik ben altijd verbaasd over hoe snel deze ruimte beweegt.https://t.co/epfGi6GD08 https://t.co/btbVlDITUc

– eric.eth (@econoar) 23 januari 2020

Zoals Wolff in een inleidende tweet-thread uitlegde, worden de tarieven van Rho vergeleken met de cToken-tarieven van Compound, maar ze kunnen elders worden vergeleken..

De maker van de dApp merkte op dat het systeem voor veel dingen kan worden gebruikt, bijv. het creëren van een “samengestelde lening met vaste rente”, het afdekken van risico’s of simpelweg speculeren op rentetarieven.

Benchmarking van Rho’s tarieven naar @compoundfinance minimaliseert het tegenpartijrisico (waardoor het orakelprobleem wordt vermeden) tijdens het indexeren van de DeFi-kredietmarkt. Dit zou u in staat stellen om een ​​samengestelde lening met een vaste rente te creëren of gewoon te speculeren op tarieven.

– Max Wolff (@maxcwolff) 23 januari 2020

Over waarom hij een opstelling in orderboekstijl vermeed, zei Wolff:

“Dit opbouwen als [geautomatiseerde market maker] is moeilijker, maar heeft grote voordelen. In een vroege markt is er niet genoeg geld, marktmakers of verfijning om een ​​orderboek te vullen. AMM’s zorgen ervoor dat iedereen op een interne markt handelt onder gestandaardiseerde voorwaarden, zodat er minder wrijving is bij het openen van orders. “

Het meest interessante van alles is dat Rho nu voor iedereen is. In lijn met de open-source-geest die het Ethereum-ecosysteem doordringt, heeft Wolff het systeem open source gemaakt om, zoals hij het uitdrukte, “de gemeenschap te inspireren om geweldige dingen te bouwen.”

Hij heeft ook een volledige specificatie van Rho uitgebracht, evenals een bijbehorende referentie-implementatie.

Wat volgt?

In het gedeelte ‘Toekomstig werk’ van de Rho-whitepaper merkte Wolff op dat een aantal kenmerken die hij voor het protocol voor renteswaps had bedacht, ‘wegens beknoptheid en eenvoud uit de specificatie waren weggelaten’.

Als zodanig ging Wolff verder met het schetsen van een reeks functies die in de komende maanden zouden kunnen worden uitgerold. Een van die mogelijke toevoegingen was het symboliseren van het ‘proportionele eigendom’ van Rho’s gepoolde liquiditeitsaandelen, vergelijkbaar met het ontwerp van Compound’s cTokens.

Wolff legde ook uit dat Rho uiteindelijk “een deel van de rentebetalingen zou kunnen inhouden als reserve, om als liquiditeitsbuffer voor opnames te dienen”. Hij voegde eraan toe dat dit soort structurering mogelijk zou kunnen “dienen als een bedrijfsmodel voor het protocol.”

Wat er ook gebeurt rond het project, het is duidelijk dat het de nieuwste ‘geldlego’ is die in de Ethereum-scene is verschenen. Nu kunnen bouwers het herhalen en het koppelen aan andere dApps om door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe soorten bankervaringen.

DeFi is bankieren met vrije uitloop

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 23 januari 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me