Hoog rendement op Ethereum: Dai Savings Rate bereikt 7,75% en het draait om de hoofden

Maker DAI

De aan de dollar gekoppelde Dai stablecoin is een van de meest veelbelovende projecten in het bloeiende Ethereum-ecosysteem geworden, en de opkomst van de stablecoin staat ook klaar om door te gaan, als het unieke opbrengstmechanisme indrukwekkende rendementen kan blijven bieden..

In wat de nieuwste discussie rond de Dai is geworden, hebben Maker (MKR) tokenhouders – de rentmeesters van de Dai – zojuist gestemd om de Dai Savings Rate, of de DSR, te verhogen van 6 procent naar 7,75 procent.

De spreuk is uitgesproken&# 129497; ‍♂️

De nieuwe #Dai Het besparingstarief is 7,75%https://t.co/7dbAV5VZUl #MuchCoolerDai

– Maker (@MakerDAO) 26 januari 2020

De DSR, die afgelopen november werd geïntroduceerd, is een nieuw mechanisme voor de Dai dat zijn donateurs een andere monetaire hefboom geeft om de koppeling van $ 1 aan de stablecoin te behouden..

Hoe werkt het? Simpel gezegd, gebruikers kunnen hun Dai vergrendelen in een speciaal slim contract om automatisch rente te verzamelen. Dit systeem beïnvloedt de vraag, die op zijn beurt de koppeling beïnvloedt.

Wat betreft wat we tot nu toe hebben gezien, de vraagrespons is sinds afgelopen herfst gestaag gestegen, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt voor beleggers. Dat tarief kan natuurlijk omhoog of omlaag gaan en wordt doorlopend bepaald door MKR-kiezers. Maar als het zo hoog blijft of hoger gaat, kan Dai-acceptatie – en Ethereum-acceptatie in extensie – een zegen zijn.

De use case van Early Killer Ethereum?

Er is tegenwoordig nergens ter wereld dat u een klein bedrag kunt storten op een traditionele, fysieke bank om een ​​spaarrekening te openen die 7,75 procent aan jaarlijkse rente zou opbrengen.

De Dai en zijn DSR maken dat soort opbrengst mogelijk, en bovendien doet het dit digitaal en zonder toestemming – wegen die grote voordelen voor gebruikerservaringen (UX) bieden ten opzichte van de belangrijkste aspecten van het reguliere bankieren..

“Dit is een activum dat is gekoppeld aan de dollar en ongeveer 4x verdient wat Amerikaanse banken aanbieden op spaarrekeningen, toegankelijk voor iedereen, overal”, zei Camila Russo, bedenker van de The Defiant-nieuwsbrief. dat is genoteerd.

Dat zijn indrukwekkende dingen. En hoewel er zeker verschillende risico-overwegingen aan het werk zijn, is het voor Ethereum-voorstanders moeilijk te zien dat de DSR 7,75 procent haalt als iets anders dan een groot succes dat enige evangelisatie waard is. Zelfs toen de DSR lager was op 6 procent, groeide het gebabbel in de gemeenschap al met betrekking tot het benadrukken van de acuut aantrekkelijke opbrengst van het tarief.

SuperBowl-advertentie.

Billboards overal in San Francisco.

Facebook-advertenties.

Google AdWords.

“6% jaarlijkse rente op uw spaargeld, geen papierwerk nodig”.@RuneKek https://t.co/TS3zWHZzEx

– Alex Masmej ☄️ (@AlexMasmej) 26 januari 2020

Meer aandacht en meer vraag betekent dat er meer gebruikers aan boord zullen komen, wat suggereert dat de DSR – als deze hoog blijft – populairder zou moeten worden en dus een steeds beter bekeken mogelijkheid voor investeerders, eerst in de crypto-economie en later misschien daarbuiten..

“Een verhoging van de Dai Savings Rate zal de vraag vergroten om Dai op een beurs te kopen, de gekochte Dai in het DSR-contract te storten en rente te verdienen”, heeft Ethereum Price-maker Nick Cannon treffend uitgelegd.

60% van alle DAI is vergrendeld op een DeFi-spaarrekening

Laat me converteren naar normaal spreken:

DSR = besparingen met de Fed (laagste risico)

Compound = spaarrekening met commerciële bank

DyDx = spaarrekening met een gespecialiseerde bank

(h / t @spencernoon Onze netwerknieuwsbrief!) pic.twitter.com/GM9i9dkvF7

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 24 januari 2020

Afwisseling is het kruid van DeFi

Het meest interessante aan Dai is dat het een niet-soevereine programmeerbare dollar is die bovenop Ethereum is gebouwd. Dat betekent dat er op allerlei interessante manieren mee geëxperimenteerd en uitgebreid kan worden.

Bedenk bijvoorbeeld hoeveel versies van Dai er al zijn, en het is nog vrij vroeg. Met dank aan een uitstekende lijst samengesteld door Jordan Lyall van ConsenSys, zijn er momenteel bijna 30 bestaande Dai-variëteiten, bijv. Dai, Sai, cDai, aDai, rDai, enzovoort.

Elk van deze varianten brengt iets anders naar de tafel, en gedecentraliseerde financieringsprojecten kunnen hun unieke gebruikssituaties op praktisch eindeloze manieren gebruiken en herhalen..

Een van de nieuwste toevoegingen aan de Dai-arena is ‘Chai’, waarmee de DSR tokeniseert, zodat gebruikers hun eigen Dai niet direct hoeven op te sluiten om direct te profiteren van wat de DSR op een bepaald moment ook is.

Het is slechts een interessant en fris voorbeeld van hoe Dai nu in het middelpunt staat van een hausse in DeFi-innovatie, wat over het algemeen een goed voorteken is voor Ethereum in de toekomst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me