Inside MANTRA DAO: Ecosystem of DeFi Services Powered by Polkadot Tech

MantraDAO

De gedecentraliseerde financiële arena van Ethereum heeft het begin van doorbraaksucces gezien in 2020, maar met de opkomst van DeFi komt het vooruitzicht dat andere opkomende slimme contractplatforms en de ketens en dApps die ze aandrijven in staat zullen zijn om voor zichzelf activiteit af te pellen. de sector.

Om zeker te zijn, is de voorsprong van Ethereum hier voorlopig resoluut. Maar dat betekent niet dat er geen concurrenten zijn die de zaailingen al planten voor hun eigen DeFi-tuinen. Een van deze concurrenten is Polkadot.

Polkadot is een multichain-netwerk, wat in wezen betekent dat het een blockchain van blockchains is, waar interoperabiliteit tussen deze ketens, parachains genaamd, ze open en onderling verbonden maakt in plaats van silo. Daartoe heeft het Polkadot-team Substrate ontwikkeld, een raamwerk om eenvoudig nieuwe cryptocurrencies en blockchains te creëren.

Natuurlijk is Polkadot een jong project, aangezien de eerste versie pas in mei 2020 werd gelanceerd. Maar de Substrate-technologie van het netwerk baant al de weg naar DeFi-services in het Polkadot-ecosysteem. Een goed voorbeeld van deze dynamiek is de opkomst van het substraat MANTRA DAO.

Een DeFi-platform voor Polkadot

Simpel gezegd, MANTRA DAO is een door de gemeenschap bestuurde gedecentraliseerde applicatie, of dApp, gebouwd op Rio Chain, een blockchain ondersteund door Polkadot’s Substrate-infrastructuur. In de kern heeft het MANTRA-platform drie pijlers: lenen, uitzetten en bestuur.

Als zodanig, MANTRA’s De belangrijkste aanbiedingen zijn gericht op cryptonatieve verdienmogelijkheden zoals gedecentraliseerde krediet- en spaardiensten, evenals niet-bewarende crypto-staking. Bovendien stelt het governancesysteem van het project belanghebbenden in staat en stimuleert het om MANTRA te beheren tot een goed afgestemd en effectief platform.

Een hub voor het uitzetten van Polkadot-activa

Aangezien Polkadot is gestructureerd rond de interoperabiliteit van parachains, is het logisch dat projecten er na verloop van tijd bovenop zullen groeien. Dienovereenkomstig positioneert MANTRA DAO zichzelf om een ​​niet-bewaarnemingscentrum te worden voor op Polkadot gebaseerde activa en daarbuiten.

Inderdaad, buiten de poort zal MANTRA staking ondersteunen voor Polkadots DOT-token en KSM, de native token van Kusama, Polkadots gemeenschapsonderzoeksnetwerk. OM, het governance-token van MANTRA DAO, zal ook worden ondersteund door het uitzetplatform van de groep.

Toch heeft MANTRA zijn blik ook buiten Polkadot gericht. De DAO is bijvoorbeeld ook van plan om niet-bewaarnemingsservices te bieden voor een reeks algemene Delegated Proof-of-Stake (DPoS) -activa, waaronder ADA, BAND, ELA, EOS, TRX en XTZ. Bovendien is de DAO van plan om staking te ondersteunen rond eenvoudige Proof-of-Stake (PoS) -activa zoals ETH 2.0 en DASH..

Belangrijkste kenmerkenBelangrijkste kenmerken

Met name zal het platform in eerste instantie geen servicekosten in rekening brengen voor op Polkadot gebaseerde activa, hoewel deze wel vereist zijn voor DPoS-activa. Deze dynamiek zou ertoe kunnen leiden dat MANTRA DAO een vooraanstaande vroege staking-hub wordt in het Polkadot-ecosysteem.

Toch heeft het platform nog een andere staking-centrische service in de maak, die MANTRA POOL wordt genoemd. Deze pool zal functioneren als een cryptospaarspel: de service zal willekeurig winnaars selecteren om wekelijkse verlagingen te ontvangen van de inzetbeloningen die worden gegenereerd door de MANTRA DAO Foundation, een afzonderlijke juridische entiteit die zich richt op het bevorderen van het MANTRA-ecosysteem.

Een vierde van de staking-beloningen die door de Foundation zijn opgebouwd, zal worden gereserveerd voor het spaarspel en deze beloningen zullen worden verdeeld zodra ze binnenkomen, d.w.z. een mand met activa zoals DOT, OM, KSM, enzovoort. Om deel te nemen aan het spel, moeten gebruikers ofwel één OM per toegangsticket branden, of ze kunnen in aanmerking komen voor automatische inzendingen als ze hoog genoeg scoren in het reputatieprotocol van MANTRA DAO, KARMA.

Cross-chain-kredietbruggen

Kredietverlening was dit jaar het heetste hoekje van Ethereum’s DeFi-stijging, en MANTRA DAO wil die hitte aanboren.

Dat komt omdat een vroege focus voor het platform het bouwen van “ cross-chain bruggen naar bestaande open-source DeFi-leningsprotocollen, zoals Compound, zal zijn om onze gebruikers toegang te bieden tot rente voor op Ethereum gebaseerde activa. ”

Het is een slimme benadering, als je ze niet kunt verslaan, doe mee en geef Polkadot-gebruikers toegang tot het beste dat de kredietsector van Ethereum te bieden heeft. Maar dit is nog maar het begin van de leningsplannen van MANTRA DAO.

Uiteindelijk heeft de roadmap van het platform het omarmen van externe leveranciers van kredietverstrekkers “over meerdere blockchains” heen, maar met het voordeel dat dit alles wordt samengeperst in een eenvoudige gebruikersinterface.

Nog verder op de weg is het project van plan om zijn eigen uitleenalgoritme en stablecoin te bouwen, a la MakerDAO heeft gedaan in het Ethereum-ecosysteem. Het verschil is dat MakerDAO-leningen alleen kunnen worden onderpand met op Ethereum gebaseerde tokens, terwijl MANTRA DAO handiger cross-chain collateralized assets mogelijk maakt. Dit betekent dat gebruikers leningen kunnen aangaan die zijn uitgedrukt in MANTRA DAO’s USDOM stablecoin met activa uit de hele crypto-economie..

DeFi voor de gemeenschap, door de gemeenschap

Governance is dit jaar een van de populairste onderwerpen in de crypto-economie. MANTRA DAO maakt het tot het hart van zijn project met behulp van zijn OM-token, waarop gebruikers zullen vertrouwen om de parameters van het DeFi-aanbod van DAO te bepalen. De bouwers van het project legden uit in een korte brief gedeeld met Blockonomi:

“Om een ​​voorstel in te dienen en te stemmen binnen het MANTRA DAO-ecosysteem, moet een lid eerst OM vasthouden en inzetten. Elke ingezette OM vertegenwoordigt 1 stem binnen het MANTRA DAO-systeem. Om een ​​onderwerp voor te stellen om te stemmen, moeten gebruikers $ 100 aan OM als onderpand storten. Mocht het voorstel niet slagen, dan verliezen ze het OM, maar als het voorstel door de raad wordt beoordeeld, gaat de stemming door. Als het voorstel een gewone meerderheid (51%) van de stemmen krijgt van de geldige kiezers (staking OM), dan zal de deposant zijn OM terugkrijgen, evenals een extra hoeveelheid KARMA voor het helpen van het ecosysteem. “

Dit stemproces vindt plaats in de loop van een maand, met elk een week 1) voorstellen, 2) evaluatie van voorstellen, 3) stemmen over voorstellen, en 4) voorstel implementaties.

Bovendien zullen MANTRA-kiezers elke 24 maanden lid zijn van een MANTRA DAO-raad, een soort uitvoerende tak van de gedecentraliseerde organisatie. Het orgaan begint bij 5 leden en wordt beperkt tot 9, waarbij altijd een oneven aantal leden wordt gebruikt om te voorkomen dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een band ontstaan. Raadsleden hebben ook een termijn van 5 termijnen.

Deze structurering zal bovendien de oprichting van subraden binnen MANTRA DAO mogelijk maken, hoewel deze kleinere raden onderworpen zullen zijn aan het vetorecht van de hoofdraad..

De gemeenschap opbouwen

Het ecosysteem van MANTRA DAO zal zichzelf niet opbouwen. Daartoe kunnen subsidies helpen bij het stimuleren en aantrekken van getalenteerde bouwers rond de infrastructuur van het platform.

Dat is de reden waarom de MANTRA DAO Foundation in feite een subsidieprogramma aan het opzetten is dat de inspanningen zal stimuleren om nieuwe applicaties te creëren en cases te gebruiken rond MANTRA’s technologie en OM-tokens. Dienovereenkomstig zullen deze subsidies worden uitgedrukt in OM of de USDOM stablecoin, en zullen ze tussen $ 5.000 en $ 100.000 in waarde bedragen.

Gevolgtrekking

Als er ooit een tijd was voor niet-Ethereum-platforms om de handschoen af ​​te werpen en te proberen marktaandeel te winnen in de DeFi-arena, dan is het nu. De sector vat momenteel vlam en de beste tijd om verder te gaan met die realiteit was gisteren. MANTRA DAO, als een op substraat gebaseerde blockchain op Polkadot, is zeker een van deze handschoenwerpers.

Voorlopig is het onmogelijk om te zeggen of projecten als deze de DeFi-grachten van Ethereum serieus kunnen inhalen, maar MANTRA DAO probeert het en het heeft een echte kans om een ​​vroege DeFi-hub in het Polkadot-ecosysteem te worden. Als DeFi uiteindelijk multichain wordt, zal deze DAO dienovereenkomstig goed gepositioneerd zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me