Varför Crypto kan komma in i “Decenniet av Ethereum”

Ethereum

Saker och ting har verkligen börjat växa upp för Ethereum-ekosystemet i år, och det är inte svårt att se varför: det stigande projektets momentum förvandlas till dragkraft.

Faktum är att den regerande smarta kontraktsplattformens utvecklare gör stora framsteg för den kommande lanseringen av den stora “Ethereum 2.0” -uppgraderingen, flera begåvade team är på väg att bryta Layer 2-skalningslösningar, och användare rusar alltmer för att använda Ethereum dApps för en många olika lovande och till och med aldrig tidigare skådade aktiviteter.

Mellan DeFi, DEX, DAO och NFT har 2020 hittills lätt varit ett de facto “Ethereums år” i kryptoekonomin. Med det sagt, låt oss utforska några nyckeldynamiker som redan pekar vägen till ett möjligt “decennium av Ethereum” under de kommande åren.

Ethereum betalar mer värde än Bitcoin

I början av juni 2020 överträffade dagliga transaktionsavgifter på Ethereum dagliga transaktionsavgifter på Bitcoin. Ethereum har haft ledningen på det måttet sedan dess.

Denna verklighet visar tydligt att efterfrågan på att använda Ethereum ökar. Men det finns ett annat mått som är ännu mer berättande om hur Ethereum vinner på Bitcoin, och det är det dagliga avvecklingsvärdet.

Tidigare i juli noterade Cryptoeconomy-dataföretaget Messari hur Ethereum har nyligen gått över Bitcoin när det gäller det dagliga avvecklingsvärdet, dvs. det totala dagliga USD-värdet för underlättade transaktioner ovanpå en given blockchain. Enkelt uttryckt hanterar Ethereum nu betydligt mer värde än Bitcoin är, och det kan vara en självförstärkande dynamik framöver. Ethereum har mest action så det är där den mest action är redo att gå, så att säga.

Dagliga aktiva användare Boom

Med så många saker som händer runt Ethereums ekosystem i år har det inte varit brist på intressanta aktiviteter att delta i. Många lovande möjligheter har följaktligen lett till en ökning av aktiva Ethereum-användare på senare tid.

Till exempel, aktiva Ethereum-adresser – adresser som skickar eller tar emot ETH- eller ERC20-tokens dagligen – har fördubblats från år till år (YTD) från och med juli. Antalet sådana adresser är för närvarande bara blyg på 600 000. Men vid denna tidpunkt verkar 1 miljon och bortom allt annat än oundvikligt.

Smarta kontraktssamtal blomstrar också

Ethereums smarta kontraktsaktivitet börjar explodera, och det finns inget som tyder på att rörelsen kommer att bromsas när som helst snart.

Förra veckan markerade kryptodataleverantören Coin Metrics hur den 25 juli hade över 3,1 miljoner Ethereum-kontraktssamtal, ett nytt rekord för organisk aktivitet blockchain. Det finns fortfarande gott om utrymme för tillväxt, men att stödja miljarder dollar aktivitet är en bra och legitimering..

DEX-volym på oöverträffade nivåer

Decentraliserade utbytesprojekt som Uniswap, 1inch och Balancer är några av Ethereums ljusaste tidiga stjärnor, och beviset finns i siffrorna.

Det beror på att Ethereums stigande DEX-projekt i juli 2020 tillsammans driver över 4 miljarder dollar i affärer – allt gjort tillståndslöst, icke-vårdnadsfullt och 24/7. Den 4 miljarder dollar är ett nytt månadsrekord för DEX-volymen, men med dessa börser precis börjar flyga kommer det utan tvekan inte att vara sista gången som skivan förlängs.

Månadsvis DEX-volym. Bild via defiprime via Dune Analytics

Ethereum-baserade tillgångar lysande

I juli är Ethereum-baserade tillgångar den bästa tillgångsklassen hittills 2020 per data från Messari.

Enligt företaget var just nu den genomsnittliga YTD-vinsten för de nästan 180 Ethereum-stödda tillgångarna 130%, medan 10 av dessa tillgångar hade YTD-vinster som översteg 500%.

Tillströmningen av köptryck de senaste månaderna kommer när styrningstoken i Ethereums decentraliserade finanssektor (DeFi) som COMP, LEND och SNX har exploderat i popularitet. Dessa tokens ger användarna en plats vid DeFi-bordet, som de var, medan DeFi har blommat.

DeFi träffar $ 4 miljarder TVL

Populärt av DeFi Pulse, total value locked (TVL) är ett mått som spårar det totala USD-värdet på tillgångar låsta i DeFi-protokoll. För folk från traditionell ekonomi kan vi tänka på TVL som en AUM-mätning.

De goda nyheterna för Ethereum, då? Dess DeFi-sektor har något av ett breakout-år, eftersom arenan kollektivt bara nådde TVL-milstolpen på 4 miljarder dollar i sommar. Det är fortfarande litet, relativt sett, men det som har varit imponerande är tillväxttakten: TVL-märket på 1 miljard dollar korsades först i januari 2020, vilket innebär att DeFi TVL har fyrdubblat YTD.

Och saker börjar bara, eftersom det fortfarande finns mycket mer utrymme för tillväxt. Messari-forskaren Ryan Watkins framhöll nyligen hur de bästa DeFi-projekten i kombination fortfarande är värda mindre än Bitcoin Cash och XRP ensam. Det är inte så att BCH och XRP inte har något att erbjuda, utan de erbjuder inte utbudet av produktiva användningsfall som DeFi-projekt gör, och därmed saknar de en viss magnetism. Leta efter både DeFi TVL och marknadsvärde för DeFi-projekt att klättra under de kommande åren därefter.

Helheten av det vi kallar DeFi är värt mindre än bara XRP och Bitcoin Cash.

Trots att det har gjorts om de senaste månaderna är DeFi fortfarande extremt liten i perspektiv.

1 / pic.twitter.com/rd4LZbDeu6

– Ryan Watkins (@RyanWatkins_) 28 juli 2020

Protokollet för icke-fett

”Fat Protocol Thesis” har funnits i kryptoekonomin i några år. Inriktningen med det är att baslager som Ethereum skulle samla mer värde, dvs vara “fett”, än det “tunna” lager av applikationer som byggs ovanpå dem.

Argumentet verkade lämpligt i flera år, men det utmanas mer än någonsin med tillstånd av Ethereums ekosystem. Det beror på att i sommar överträffade det kombinerade marknadspriset för alla Ethereum-baserade ERC20-tokens marknadsvärde för Ethereums valuta, ETH, för första gången någonsin.

Denna verklighet driver hem det faktum att Ethereum driver en myllrande ekonomi här och nu och att plattformen är en allt mer lovande väg för appbyggare.

Ethereum + Bitcoin = Crypto Tour de Force

För närvarande är Bitcoin och Ethereum kollektivt i takt för att underlätta cirka 1,3 biljoner dollar i transaktioner i år. Biljon.

För detta ändamål är dessa blockkedjor redan historiska och beprövade framgångshistorier, men det finns mer att göra, och de kan gå längre tillsammans – åtminstone under överskådlig framtid. Bitcoin är en tank när det gäller kärnanvändningsfall och namnigenkänning, och tokeniserade bitcoin-projekt på Ethereum kan utöka BTC för att göra det så mycket mer flexibelt och produktivt och höja Ethereums profil. Denna typ av ömsesidighet kan leda till Bitcoin + Ethereums första 10 biljoner dollar.

Ethereum the Kid

Vad Ethereum blockchain och projektets community har kunnat uppnå hittills är inget annat än otroligt imponerande. Men det har också bara knappt börjat.

Den 30 juli 2020 blev Ethereum faktiskt fem år gammal. Och om detta är hur långt projektets ekosystem kan utvecklas på bara fem korta år, kan de kommande fem visa sig vara absoluta rippare för plattformen och dess blommande applager. I takt med att det går, kan Ethereum vara ett känt namn om tio år.

Slutsats

Om du gillar kryptoekonomin, ignorera Ethereum framöver på egen risk.

Det är inte så att andra intressanta projekt inte kommer att stiga och falla i detta utrymme; det är bara att Ethereum håller på att bli en allvarlig brunn för DeFi-aktivitet och i detta avseende ligger den mycket före alla andra plattformar i rymden. De har mycket att komma ikapp, medan Ethereum bara tar fart på sistone.

Det är naturligtvis fortfarande tidigt. Ethereum har fortfarande mycket att växa att göra. Men med varje dag som går verkar det mer och mer oundvikligt att Ethereums ekosystem kommer att göra mer än att bara höja tillfället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me