Ex-Goldman Sachs Exec ser lovande i Ethereums DeFi-ekosystem

Ethereum

Medan Ethereums användningsfall under en stor del av 2017 och 2018 var en plattform för lansering av initiala mynterbjudanden, har den näst största blockchain, näst bara Bitcoin, börjat utveckla ett potentiellt så kallat “killer use case”: decentraliserad finansiering, bättre känd för kryptovalutasamhället som DeFi.

För de som inte är medvetna är DeFi ett decentraliserat ekosystem som består av on-blockchain-applikationer som kan hantera finansrelaterade uppgifter – från att ge lån, hantera investeringar, tjäna intäkter från fastigheter och så vidare och så vidare.

Medan DeFi inte är begränsad till Ethereum – Bitcoin har sitt eget DeFi-ekosystem i Lightning Network, liksom andra blockkedjor – har finansiering på blockchain blivit en integrerad del av Ethereums ekosystem och varumärke.

Exempel: det finns nu ett värde på 1 miljard dollar (Ether, stablecoins, ERC-20 tokens, etc.) låsta i Ethereum-baserade smarta kontrakt.

Och lyckligtvis för DeFi-optimister vänder denna siffra redan huvuden.

Ex-Goldman Sachs Exec ger Ethereum & DeFi tummen upp

Raoul Pal, före detta chef för aktier och aktierivat på Goldman Sachs, var en av de första institutionella handlarna som dök in i Bitcoin, skrev om och investerade i Bitcoin åtminstone så tidigt som 2013.

Medan Pal i stor utsträckning var fokuserad på BTC längst utökar han sina horisonter.

I januariutgåvan av Global Macro Investor-rapporten skrev Pal att han blir “alltmer hausse över Ethereum” och tillade att tillgången är “silver till Bitcoins guld.”

Den framstående investeraren citerade specifikt antagandet av DeFi, som han definierade som följande:

DeFi inkluderar digitala tillgångar, protokoll, smarta kontrakt och DApps byggda på en blockchain. Dessa användningsfall utnyttjar Ethereums flexibilitet och koncentration av utveckling, fokuserar på att skapa dessa öppna ekonomiska ekosystem.

känslan när man läser @RaoulGMI‘s 114 sidor tankevinkel och du ser ditt företag i menchies. pic.twitter.com/oaERdC7eby

– Payom Dousti (@PayomDousti) 5 februari 2020

Pal har förklarat i ett antal kommentarer och intervjuer att han ser en värld i framtiden där allt är baserat på blockchain-teknik, där det finns kryptovalutor som Ethereum och Bitcoin som används i ett antal kapaciteter.

DeFi på Ethereum kan vara en stor del av denna nya värld och lämna utrymme för dramatiska uppåtriktade, vilket är vad Pal sa i rapporten.

Ännu mer intresserad av Bitcoin

Medan Pal är upphetsad över DeFi och Ethereum, är den investering han är mest upphetsad över Bitcoin. Faktum är att han nyligen hävdade att Bitcoin skulle vara hans första och främsta val om han bara kunde äga en tillgång de kommande tio åren.

I en punktlig Twitter-kommentar som publicerades i slutet av förra månaden berättar Pal sa att han tycker att Bitcoin är den perfekta tillgången för honom att hålla under det kommande decenniet eftersom det “inkapslar alla större makrovyer”, med hänvisning till tidigare uttalanden som han gjorde som tyder på att världen kommer att vända sig till ett alternativt finanssystem som kommer att vara digitalt. (Tidigare sade Real Vision-chefen att Bitcoin i grunden är ett alternativ för framtiden för ekonomi.)

Om jag bara kunde äga en tillgång de kommande tio åren skulle det vara bitcoin $ BTC Det inkapslar alla mina större makrovyer och känns som den punkt i den yttersta horisonten vi är på väg till, i någon form eller form. Ja, som guld också och många andra saker men BTC-risk / belöning slår alla.

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 31 januari 2020

Han tillade att ur ett rent perspektiv för riskbelöning analyserar Bitcoin “alla”.

Den tidigare Goldman Sachs-chefen berättade tidigare för den framstående podcaster inom branschen Stephan Livera att alla populära tillgångsklasser är extremt dyra, förutom Bitcoin och kryptovaluta..

Aktier, förklarade han, är ungefär vid alla tidpunkter och driver extrema värderingar för relativt liten vinst och potential.

Obligationer är inte mycket bättre, menar Pal, och uppmärksammar de “praktiskt taget nollavkastningar” – och negativa avkastningar i vissa fall – som skuld som anses vara säker ger.

Även fastigheter är inte attraktiva, med den framstående investeraren som kallar denna tillgångsklass “oöverkomlig”, och tillägger att det är ännu mindre vettigt att köpa bostäder eftersom de handlar nära rekordhöga.

Därför Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me