Chainlink-uppdateringar: Meta Oracles & LINK omfamnas av svep-appen för säker prisinformation

Kedjelänk svep

Chainlink har en het hand hittills 2020. Det senaste i en uppsjö av den senaste utvecklingen för det decentraliserade orakelprojektet kom den 12 februari när Swipe, en app för digital valuta, avslöjade det hade integrerat Chainlink’s teknik i sitt betalningsnätverk.

I ett tillhörande förklarande inlägg sa Swipes marknadsföringschef Nicole Del Rosario att Swipe, som underlättar enkla krypto-till-fiat-konverteringar och vice versa, specifikt skulle utnyttja Chainlinks nyligen avtäckta decentraliserade prisflöden; dessutom skulle Chainlink-teamet också skapa ett anpassat SPX-USD-prisflöde för att spåra Swipes SXP-apptoken.

Välkommen @swipewallet till Chainlink-ekosystemet! Swipes kryptobetalningsplattform använder Chainlink’s oracles för säkra prisomvandlingar på försäljningsställen. De kommer att utnyttja ETH / USD-prisreferenskontraktet & ett specialbyggt SXP / USD-flöde. https://t.co/6R1wP6CQAf

– Chainlink – Officiell kanal (@chainlink) 12 februari 2020

“Chainlink’s oracle-lösning gör det möjligt för Swipe att skapa en stabil men ändå decentraliserad bro mellan pålitliga priser utanför kedjan och Swipes on-chain-transaktioner,” tillade Del Rosario.

Den decentraliserande meldingen handlar om att göra betalningsappens priser korrekta och säkra, som Swipes vd Joselito Lizarondo kommenterade:

”Jag tror att denna relation är avgörande för Swipe-användare som behöver tillgång till Chainlinks betrodda oracle-tjänster. Genom att samarbeta med Chainlink kommer Swipe effektivt att ta itu med säkerhetsproblemen för off-chain-anslutningar som för närvarande finns för användare av Swipe Network Wallet-Contacts. ”

Ever on the Move

Under det senaste året har Chainlink-projektet visat sig vara skickligt i att hålla sig i rubrikerna med spår av utveckling mot rygg mot rygg. Den senaste månaden har visat sig inget undantag.

Förra veckan bröt ordet att Chainlink och Ethereums ekosystemets mest respekterade försäkringsprojekt, Etherisc, hade samarbetat om en proof-of-concept-prototyp för en decentraliserad flygförsäkringsprodukt. Möjliggjort av Chainlink’s oracles kan den resulterande infrastrukturen leda till ett stort användningsfall för Ethereum.

“Försäkringsbolag står för att spara pengar på backend genom att skära överhörda för bearbetning av anspråk, samt förbättrat varumärkesigenkänning tack vare flyttning av politisk skiljedom till ett neutralt tredjepartsprotokoll,” sa Etherisc om prototypen..

Dessutom lanserade en vecka innan Etherisc-nyheterna Chainlink sina prisreferensdata-orakelnätverk, dvs prisflöden för handelspar som ETH / USD och BTC / USD som decentraliserade finansprojekt nu kan tillåtslöst utnyttja efter behag.

“[Våra] orakelnätverk utökar kraftigt mängden säkra och tillförlitliga data som är tillgängliga för Ethereum Dapps, vilket påskyndar hastigheten med vilken nya DeFi-produkter framgångsrikt kan lanseras”, sa Chainlinks ledning vid den tiden.

Meta Oracles in the Horizon

Eftersom Chainlink och DeFi respektive funktioner fortsätter att växa, blommar också deras tillhörande möjligheter.

En nyare rynka runt Chainlink projektet som nyligen har vuxit intresse på grund av de aldrig tidigare skådade funktionerna det kan realisera är så kallat meta oracle-funktionalitet.

Enkelt uttryckt utvidgar dessa meta-orakler “Chainlinks möjligheter till att aggregera och reagera på all / all data på kedjan”, som projektets team noterade i en blogg tidigare i år:

”Denna meta-orakelfunktionalitet gör det möjligt för användare att kombinera alla on-chain-värden med Chainlinks egna högkvalitativa datakällor utanför kedjan, medan de ställer viktiga villkor för hur ett smart kontrakt ska ta emot, reagera på och förlita sig på denna större kombinerade datamängd. Vårt mål med Chainlink’s meta-oracle-funktioner är att ge smarta kontraktutvecklare större val när de bestämmer vilka dataresurser som ska användas för att bygga och förbättra sina DeFi-smarta kontrakt. ”

Användare kan således tillämpa dessa meta-orakelfunktioner för att undvika att falla på fel sida av till exempel prisineffektiviteter. Om ett meta-orakel hittar en stor klyfta mellan on-chain och off-chain priser, kan användarna sedan spara pengar på en handel genom att vänta på att marknaderna ska stabiliseras.

Återgå till All-Time High?

Bullish köpstryck har uppenbarligen återvänt till kryptoekonomin en gång till, en verklighet som satte priset på LINK-token till över $ 4 vid presstid, ett märke som bara är blyg för projektets $ 4,36 hela tiden som nåddes förra sommaren.

Om en kryptotjurmarknad bara har börjat, kan köpstrycket driva LINK-priset till nya höjder snarare än senare. Bara tiden kommer att berätta för nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me