Inside PlotX: en ny Uniswap-inspireret decentraliseret forudsigelsesmarked

PlotX

En af de store ting ved Ethereum-økosystemet i øjeblikket er, hvordan der er så mange ressourcer til rådighed, hvis resultat er den konstante ankomst af nye projekter til rummet.

PlotX er blandt de nye projekter, og det kommer som en deltager i den unge, men lovende sektor af decentraliserede forudsigelsesmarkeder. Disse applikationer giver brugerne tilladelse til uden tilladelse at satse på enhver form for emner, hvor præmien for korrekte væddemål er – du gættede det – fortjeneste.

Da PlotX er den nyeste protokol på blokken, dykker vi dybere ned i dette nye projekt og hvad det bringer til bordet.

Hvad er PlotX?

Så vi ved allerede, at PlotX er en decentraliseret forudsigelsesprotokol. Men i modsætning til nogle andre projekter i forudsigelsesrummet bruger PlotX en automatiseret market maker (AMM) model, a la den populære handelsprotokol Uniswap, i modsætning til et ordrebogsystem.

Dette betyder, at der for hver forudsigelsesmarked, der åbnes oven på PlotX, oprettes en likviditetspulje af tokens for at understøtte handel på dette marked.

Zoom ind, PlotX er ikke frihedsberøvende, hvilket betyder, at du har fuld kontrol over dine midler, mens du bruger protokollen. Uden for porten giver projektet brugerne mulighed for at oprette markeder på 1 time, 1 dag eller 1 måned baseret på kryptopar, f.eks. vil forholdet mellem BTC og USDT være højere på en måneds tid. Belønningsudbetalinger er øjeblikkelige, så der er ikke noget at skænke nogen kravsproces gennem en tredjepart.

Mens projektet stadig er ung og i sin alfafase, findes det på Ethereums Kovan-testnet. Dette er for at sikre, at alt tjekker ud med PlotX’s protokol, før det går i live og håndterer seriøs kapital. Men snesevis af brugere har allerede strømmet for at åbne deres egne testmarkeder, så tingene har indtil videre bevæget sig efter planen.

Hvis du er interesseret i at hente noget testnet ETH for at give PlotX et tidligt spin, kan du anmode om noget KETH fra Kovan vandhane.

Matematiske bosættelser

Løsning af tvister på markedspladsen, hvor brugerne er uenige om et givent markeds resultat, er et stort myr for alle decentrale forudsigelsesprojekter. PlotX står over for dette problem ved at fokusere på ikke-subjektive markeder, der kan bestemmes matematisk. Projektets hjemmeside bemærker:

”[Idéen med PlotX var at holde sig væk fra markeder, der kræver subjektive meninger på tidspunktet for markedsafviklingen, hvilket reducerer chancerne for tvist … PlotX giver i øjeblikket mulighed for kun at skabe de markeder, som der kan være en matematisk løsning. Den sjældne chance for en tvist er, når et Oracle ikke bogfører prisen på kryptoaktiver på tidspunktet for markedsafviklingen. ”

Specifikt bruger PlotX Chainlink og leverbare orakler til sine prisafregninger. Og da on-chain processer som denne kan være modtagelige for manipulation, har PlotX’s samfund foreslået at “føde et gennemsnit af flere [pris] kilder via Chainlink.”

I tilfælde af at en sjælden løsning er nødvendig, bruger PlotX et on-chain governance-system, hvor et tvistbilæggelsespanel afgør. Medlemmer af panelet vil blive stemt om af projektets interessenter.

Leveraged Predictions

Et andet nøgleaspekt ved PlotX-protokollen er, hvordan den oprindeligt driver leverede forudsigelsespositioner. Dette betyder, at brugerne kan nærme sig deres handler med forskellige grader af risiko.

Specifikt tilbyder PlotX 1x, 2x, 3x, 4x og 5x gearing til handlende. Standard er 1x-positionen, som åbner medfører, at brugere lægger 20% af deres indsatte aktiver. I forlængelse heraf betyder en 5x position, at en erhvervsdrivende bliver nødt til at lægge 100% af deres indsatte aktiver for at kunne satse. 5x gearing giver 5x gevinsten, hvis din forudsigelse ender med at blive panoreret, men du vil også miste alt, hvis din indsats var forkert.

Fællesskabsstyret protokol

PlotX håndterer ikke kun tvister med on-chain governance. Hele projektet er et decentralt, samfundskørt projekt, der er styret on-chain af dets brugere.

For at starte, vil PlotXs samfund dog blive styret af en lille udøvende gren, hvis medlemmer er stemt ind af samfundet. Projektets websted forklarer:

“[A] n Advisory Board vil blive oprettet for at lette beslutninger, der kræver interaktion med den ikke-blockchain verden samt styre nogle af de mere ekstreme scenarier … Advisory Board har ingen frihedsrettigheder over fondspuljen … med hvert bestyrelsesmedlem kan udskiftes når som helst via medlemstemmeprocessen. På den vej, på tidspunktet for lanceringen på mainnet, skal samfundet vælge fem rådgivende bestyrelsesmedlemmer. ”

Desuden har projektets bygherrer til hensigt at udfase Advisory Board over tid, så PlotX støt kan udvikle sig mod fuld decentralisering.

PLOT Tokenomics

PlotXs oprindelige token er PLOT, som har flere værdipropositioner.

For det første kræver PlotX-markedspladser et gebyr enten i ETH eller PLOT for at køre. 50% af de påløbne ETH-gebyrer bruges til at tilbagekøbe PLOT fra decentrale børser, mens de øvrige 50% af den påløbne ETH dækker gasafgifter. Eventuelle indsamlede PLOT-gebyrer brændes for at generere deflationsmoment på tokenet.

Derefter bruger PlotX et henvisningsbonusprogram, hvor handlende tjener $ bPLOT (som er 1: 1 med PLOT) -belønninger for at henvise andre til protokollen. Disse $ bPLOT kan bruges til at foretage flere indsatser på PlotX, hvilket baner vejen for at tjene flere PLOT-belønninger. 

For det tredje kører PlotX et Community Mining-system til PLOT. Dette betyder, at PLOT airdrops vil være forbeholdt andre projekter, der, hvis de bliver stemt ind, modtager $ bPLOT-belønninger, så nye tilstrømninger af brugere kan deltage i PlotX-markeder og optjene PLOT-belønninger.

Desuden er en “Stake and Play” -kampagne også ved hånden. Dette betyder, at spil kan satse deres PLOT-tokens for at blive berettiget til at optjene endnu flere PLOT-belønninger, end de normalt ville være i stand til.

Endelig tilbyder PlotX Governance Mining and Liquidity Mining-programmer, der belønner deltagere og PlotX likviditetsudbydere med PLOT-tokens.

Skalering for fremtiden med Matic Network

Efterspørgslen efter Ethereum-blockspace er steget i år, og dette har øget omkostningerne ved Ethereum-transaktioner op i år i naturalier.

Derfor føler Ethereum dApps fra hele økosystemet presset for at omfavne Layer-2-skaleringsløsninger, der, når de bygges oven på Ethereum, drastisk kan fremskynde og billigere transaktioner. Den gode nyhed er, at en række L2-løsninger virkelig begynder at komme til deres ret omkring Ethereum lige nu, hvilket betyder, at PlotX har skaleringsmuligheder.

Fremadrettet har projektets team identificeret L2-projektet Matic Network som dets potentielle skaleringsteknologi. I en meddelelse i sidste uge sagde PlotX:

”L2-løsninger vil være vigtige for at gøre PlotX super sjov og enkel. Vi mener, at dette samarbejde med MATIC kunne give os den rigtige vejledning til at opnå det med deres platform og ekspertise. ”

Konklusion

PlotX er et lovende projekt, der ankommer til en moden tid i DeFi-økosystemet.

Sikker på, der er allerede nogle andre decentrale forudsigelsesmarkeder omkring rummet, som Augur og Omen. Men tingene er stadig så tidligt, at der utvivlsomt er masser af plads til et andet AMM-centreret projekt at komme ind i rampelyset.

I løbet af få år kan markedspladser som PlotX blive meget mere almindelige, men dette punkt vil aldrig ankomme, hvis ikke for det banebrydende arbejde, der udføres i marken nu. I mellemtiden er projektet endnu en, der skal holde på din Ethereum-radar fremadrettet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me