Inside Aavegotchi: The Project Melding DeFi & NFTs Atop Ethereum

Aavegotchi

Momenteel is het op een na grootste project op het gebied van gedecentraliseerde financiering, lening- en leningsprotocol Aave een van de snelste stijgers en grootste sterren van het DeFi-ecosysteem in 2020.

Dat dit het geval is, is ook niet verwonderlijk: het Aave-team heeft dit jaar in hoog tempo innovaties ontwikkeld en geleverd, b.v. rentedragende aTokens zoals aLINK, flitsleningen, kredietdelegatie en meer.

Dat gezegd hebbende, Aave’s bouwers zijn niet degenen die vertragen of stoppen met uitbreiden. Een van de nieuwste vorderingen van het project ging verder dan DeFi zelf en naar het rijk van niet-vervangbare tokens (NFT’s) via Aavegotchi, een nieuwe spin-off game die losjes is geïnspireerd door Tamagotchi en die elementen van de DeFi- en NFT-arena’s op nieuwe manieren combineert.

Laten we in de post van vandaag eens kijken waar deze opkomende, DeFi-native game over gaat.

De aankondiging

Het Aave-team heeft Aavegotchi begin juli 2018 voor het eerst aangekondigd als een project voor “gamificatie van je DeFi-ervaring” door “je te helpen je opbrengst tot leven te brengen met verschillende spelmechanismen rond aToken-opbrengsten.” De game zou dingen bevatten als:

  • Aavegotchi-spoken, d.w.z. verzamelbare NFT’s waarin Aave aTokens als onderpand zijn ingezet.
  • Continu groeiend onderpand in Aavegotchis sinds aTokens opbrengst genereren via het uitleensysteem van Aave.
  • Willekeurig gegenereerde eigenschappen die alles over Aavegotchis bepalen, van hun vaardigheids- en zeldzaamheidsniveau tot welke draagbare NFT’s ze kunnen gebruiken.

Dagen na de aankondiging van het project schakelde het team cryptoartist Xibot in als de ontwerper van het project; de getalenteerde maker ging onmiddellijk aan de slag om de kenmerkende pixelstijl van de game uit te werken, zoals hieronder wordt weergegeven.

Afbeelding via Aavegotchi

Rond dezelfde tijd lanceerde het team sociale media-accounts en ging door met het versterken van de whitepaper, DAO-structuur en tokenomics van het project.

Ik ben geïnteresseerd in ideeën die DeFi + NFT’s combineren. ik denk wat @aavegotchi doet met gamification van DeFi is echt netjes. Elke Aavegotchi vertegenwoordigt DeFi-onderpand die opbrengst oplevert @AaveAave maar je kunt ze ook bevechten, ze op een hoger niveau brengen & rust wearables uit die eigenschappen veranderen pic.twitter.com/Wow4aaDwy0

– Linda Xie (@ljxie) 15 augustus 2020

$ GHST Tokenomics 101

Eind juli brachten de makers van Aavegotchi de ‘litepaper,’Die voor het eerst de algemene tokenomics van $ GHST, de utility-token van het spel, schetste.

Kortom, het $ GHST-token “moet worden gebruikt om portals, wearables en verbruiksartikelen te kopen”. De laatste twee dingen zijn eenvoudig genoeg: het zijn tokenized boosts voor je Aavegotchi-spoken. Maar hoe zit het met portals?

In het Aavegotchi-speluniversum moeten mensen van het “Ether-rijk” naar het “Nether-rijk” reizen om Aavegotchis te verkrijgen. Om dit te doen, moeten portals worden gebruikt en kunnen portals alleen worden gekocht via $ GHST. Bovendien bevat elke Portal 10 verschillende Aavegotchis met verschillende willekeurige kenmerken, en er kan er maar één per portal worden geslagen.

Met name wordt een deel van alle $ GHST-transacties rond het Aavegotchi-ecosysteem verzonden naar de schatkist van AavegotchiDAO, een door de gemeenschap gerunde organisatie die met $ GHST-tokens stemt om het Aavegotchi-project vooruit te helpen.

$ GHST Distributie en DAICO

Op 10 september publiceerde het Aavegotchi-team de details van hoe $ GHST zou worden verdeeld en hoe een DAICO (“gedecentraliseerde autonome initiële muntaanbieding”) zou helpen om de openbare verkoop van het token te vergemakkelijken..

Dienovereenkomstig werd er een 14-daagse voorverkoop opgezet waarin één $ GHST kon worden gekocht voor 0,1 Dai elk, d.w.z. $ 0,10 USD. 500.000 $ GHST werd toegewezen aan de voorverkoop.

Hierna zou een openbare verkoop worden geopend met een onbeperkt bedrag van $ GHST langs een bonding-curve. Een bondingcurve-aanbod gebruikt een unieke wiskundige formule om het aanbod en de prijs van een token te bepalen. Met dit model kon Aavegotchi hun tokenaanbod on-chain aanpassen en automatiseren, terwijl ze ook directe markten openden voor $ GHST.

Met name was het aanbod specifiek gestructureerd als een DAICO, wat een “DAO-gereguleerde tokenverkoop” is waarmee de Aavegotchi-gemeenschap uiteindelijk kan beslissen hoe het opgehaalde geld zal worden gebruikt.

$ GHST komt in de schijnwerpers

Op 14 september lanceerde het Aavegotchi-team formeel de $ GHST DAICO, waarmee het token werd geopend dat door gewone gebruikers in de crypto-economie kan worden gekocht. Leden van de gemeenschap hebben ook onmiddellijk een ETH / GHST-liquiditeitspool op Uniswap opgezet, waardoor iedereen de weg kan vinden om het utility-token te kopen.

Binnen enkele uren na de lancering hadden meer dan 1.000 Ethereum-adressen het token al verworven.

al 1000 frens! &# 128123;&# 128079;&# 128123;&# 128079;&# 128123; jullie zijn &# 128293;&# 128293;

wij zijn

✅FAIR

wij zijn

✅WIJD

en wij zijn

✅B A S E D pic.twitter.com/o9FSK4FWu4

– Aavegotchi (@aavegotchi) 15 september 2020

Zoals het Aavegotchi-team uitlegde in hun 9e community-update die week:

“Meteen nadat de voorverkoop eindigde, opende de handel op de token bonding-curve elk met 0,2 DAI. Binnen enkele minuten stroomde miljoenen DAI aan liquiditeit de bondingcurve in, waarbij nieuwe GHST-voorraad werd geslagen en de prijs werd verhoogd … Vanaf de publicatie heeft GHST een totale circulerende voorraad van 25.107.602. “

AavegotchiDAO 2.0

Aangedreven door Aragon’s DAO-technologie, werd de eerste versie van AavegotchiDAO gelanceerd om de $ GHST DAICO en ecosysteeminspanningen rond communitybeheer, marketing en governance te vergemakkelijken.

Maar vanaf het begin heeft het Aavegotchi-team hun ogen gericht op een meer geavanceerde AavegotchiDAO 2.0-release. Daarom onderzoeken de makers van het project oplossingen zoals ‘Matic, xDAI en anderen’ om hun ideale DAO te creëren die on-chain is, betaalbaar in gebruik en die gemakkelijk kan communiceren met externe slimme Ethereum-contracten.

“AavegotchiDAO 1.0 is nog maar het begin … Uiteindelijk willen we dat Aavegotchi eigendom is van de gemeenschap, en we onderzoeken momenteel de technische stack waar onze DAO zal wonen,” het team zei eerder deze maand.

All Eyes on Mainnet

Op 18 september bracht Aavegotchi een “Weg naar Mainnet”Bericht. Daarin hebben de bouwers van het project hun belangrijkste ontwikkelingsplannen tot Q1 2021 in kaart gebracht.

Het Aavegotchi-systeem is al geïmplementeerd op het Kovan-testnet van Ethereum, dus de volgende is nu 1) de mainnet-release van Aavegotchi, en 2) de lancering van AavegotchDAO 2.0 in Q4 2021.

De nieuwe Chainlink VRF-omhelzing

Gedecentraliseerd orakelnetwerkproject Chainlink heeft dit jaar een reeks doorbraken gemaakt in het NFT-ecosysteem dankzij zijn Chainlink VRF-oplossing. Daarom was het op 24 september geen echte verrassing toen Aavegotchi onthulde dat het project al goed op weg was met de implementatie van de Chainlink VRF-oplossing.

“Chainlink VRF biedt ontwikkelaars de unieke mogelijkheid om een ​​on-chain bron van willekeur op te nemen die door eindgebruikers als authentiek kan worden geverifieerd”, legde Chainlink eerder dit jaar uit.. 

Dienovereenkomstig zal deze oplossing worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de geesten van Aavegotchi echt willekeurige generaties van eigenschappen hebben, zoals het team zei:

“Elke opgeroepen Aavegotchi moet willekeurig worden gegenereerd met een enorme verscheidenheid aan intrinsieke kwaliteiten, waaronder visuele kenmerken, wearables en collaterals. Deze unieke Aavegotchi kunnen vervolgens Chainlink VRF opnieuw inschakelen voor veel van onze minigames en AavegotchiDAO-ervaringen. “

Rijptijd voor DeFi + NFT Meld

Relatief gezien is DeFi nog klein en is het NFT-ecosysteem nog kleiner.

Toch valt niet te ontkennen dat beide sectoren in 2020 zijn gestegen, omdat sterke projecten zich hebben verspreid en bullish sentimenten zijn teruggekeerd naar de crypto-economie. Wat we tot nu toe niet hebben gezien, is een spraakmakende DeFi + NFT-meld, waarvan Aavegotchi de eerste zal zijn zodra het het Ethereum-mainnet bereikt.

Dat gezegd hebbende, wordt Aavegotchi een first-mover in de arena in een tijd waarin de meeste andere DeFi-projecten (met uitzondering van Maker) niet veel aandacht hebben besteed aan NFT’s. Dat is zeker opmerkelijk.

Gevolgtrekking

Het zal interessant zijn om te zien waar Aavegotchi vanaf hier naartoe gaat, maar het project is veelbelovend omdat het DeFi probeert te spelen. DeFi is al overtuigend zoals het is, maar als je leuke spelelementen toevoegt zoals Aavegotchi doet, dan heb je misschien wel een recept voor iets speciaals.

Natuurlijk zal alleen de tijd uitwijzen of deze DeFi + NFT-game van de grond komt. Het lijdt echter geen twijfel dat het een baanbrekend project is als dit kruispunt, en het zal meer projecten inspireren om te volgen, samen met gerelateerde innovaties.

Openbaarmaking: ik kocht 105 $ GHST voor ~ $ 50 USD op de dag dat de Aavegotchi DAICO werd gelanceerd. Ik ben van plan om deze kleine som aan tokens de komende maanden te gebruiken om dingen uit het Aavegotchi-ecosysteem te testen. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me