Nike Coin? Nike Files Trademark Application voor “Cryptokicks”

Nike Crypto

Amerikaanse schoenengigant Nike diende een handelsmerkaanvraag dat suggereert dat het bedrijf mogelijk grote cryptocurrency-plannen heeft die op de vlucht slaan.

Die aanvraag, die vorige week werd ingediend, zou Nike zowel een handelsmerk als een servicemerk toekennen voor de term “Cryptokicks” indien aanvaard door het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO). Het voorstel wacht momenteel op onderzoek door een USPTO-advocaat, die de zaak over drie maanden zal behandelen.

Nike Crypto

Per Josh Gerben, een handelsmerkadvocaat en oprichter van het Gerben Law Firm, merkte in een analysevideo op Twitter op dat de aanvraag aangeeft dat Nike op zoek is naar een cryptocurrency genaamd Cryptokicks, evenals een reeks diensten en apps om een ​​Cryptokicks-ecosysteem te creëren.

Nike heeft een handelsmerkaanvraag ingediend voor CRYPTOKICKS.

De indiening geeft aan dat Nike van plan is een cryptocurrency te lanceren genaamd CRYPTOKICKS.

Hieronder staat mijn analyse van de indiening en de implicaties ervan &# 128071;#nike#cryptogeld pic.twitter.com/82gAPlzrXy

– Josh Gerben (@JoshGerben) 24 april 2019

In Nike’s eigen juridische taal zegt de applicatie dat Cryptokicks zal worden gebruikt voor:

“[…] het verstrekken van een digitale valuta of digitale token voor gebruik door leden van een onlinegemeenschap via een wereldwijd computernetwerk; Facilitering van financiële transacties met gebruikmaking van onconventionele valutasystemen en ruilhandel, te weten het vergemakkelijken van overmakingen van elektronische kasequivalenten; facilitering van crypto-valutatransacties, te weten, virtuele valutawisseltransacties voor overdraagbare elektronische kasequivalenten met een bepaalde contante waarde “

In de indiening wordt ook gewezen op de mogelijkheden van Nike om bijbehorende “online marktplaatsdiensten”, “elektronische prikborddiensten”, blogs, games en een crypto-portemonnee onder de naam Cryptokicks open te stellen..

Als Nike het handelsmerk en het servicemerk Cryptokicks krijgt en ervoor kiest om verder te gaan met het project, staat het bedrijf klaar om een ​​invloedrijke deelnemer en belanghebbende in de crypto-economie te worden.

Het bedrijf, nummer 89 op de Fortune 500-lijst voor 2018, genereerde vorig jaar meer dan $ 36 miljard USD aan inkomsten. Zijn bedrijfsvoorraad (NKE) wordt gevolgd door zowel de S.&P 100 en de S&P 500. Als de onderneming besluit om all-in te gaan op een eigen cryptocurrency-ecosysteem, hebben ze zeker de middelen om een ​​dergelijke push te financieren.

Een trend die zich begint te ontvouwen?

Het lijkt erop dat grote merken steeds vaker hun eigen cryptocurrencies willen lanceren.

Een ander belangrijk voorbeeld van die dynamiek kwam deze week toen een anonieme bron met vermeende bekendheid met de zaak onthulde dat de Zuid-Koreaanse tech-krachtpatser Samsung aan het onderzoeken was om een ​​blockchain-platform te creëren dat vergelijkbaar is met of gebaseerd is op Ethereum..

Die bron noemde ook de mogelijkheid dat het bedrijf uiteindelijk een “Samsung Coin” op de markt brengt. Waar het token precies voor zou zijn, hangt blijkbaar nog steeds in de lucht.

De gerapporteerde omarming van de Samsung-cryptovaluta is minder verrassend dan de mogelijke Nike-omhelzing, voor zover Samsung een ingebouwde cryptocurrency-hardware-portemonnee heeft opgenomen in zijn nieuwste vlaggenschip-smartphone, de Galaxy S10..

Andere belangrijke recente cryptoverse koppen zijn afkomstig van JP Morgan en Facebook, die beide of momenteel werken aan respectieve tokenprojecten.

Van hun kant heeft de internationale banktitan JP Morgan JPM Coin in de maak – een stabiel muntachtig token gekoppeld aan de Amerikaanse dollar dat wordt gebouwd via Quorum, de privévork van de bank van de Ethereum-blockchain..

De munt zal naar verluidt later dit jaar worden getest in schikkingsproeven, en er zal volop ruimte zijn voor groei als het streven toekomst bewijst: JP Morgan verwerkt elke dag biljoenen dollars aan transacties.

Wat Facebook betreft, het bedrijf werkt aan een “basketcoin” – een stablecoin die zal worden gekoppeld aan een reeks activa, in dit geval meerdere grote valuta, in plaats van slechts één. New York Times-correspondenten hebben gemeld dat het project al ver genoeg is dat het sociale mediabedrijf contact heeft opgenomen met crypto-uitwisselingen om zich voor te bereiden op de notering van de basketcoin.

Al met al vertegenwoordigen deze bedrijven vandaag enkele van de grootste merken ter wereld. Hun beslissingen om in de richting van de crypteconomie te gaan, zullen ongetwijfeld andere ondernemingen inspireren om dit voorbeeld te volgen; ze zouden de eersten kunnen zijn van nog veel meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me