China: Walmart werkt samen met VeChain om blockchain mainstream te maken

Walmart Vechain

Supply chain management wordt al een tijdje voorgesteld als een van de belangrijkste zakelijke toepassingen van blockchaintechnologie. Inderdaad, de gedecentraliseerde grootboekdivisie bij IBM, die een enorm team van meer dan 1.000 personen telt, heeft zijn inspanningen sterk gericht op dit gebied.

Analisten suggereren dat de toepassing van blockchain in deze arena knikken in de scheepvaart kan gladstrijken, de kans op verlies van producten kan verkleinen, slechte actoren in de keten kan elimineren, naast andere voordelen. Theoretisch zou dit moeten leiden tot goedkopere producten voor de consument en een betere marge voor fabrikanten.

Op dinsdag maakte deze hele subsector een enorme sprong voorwaarts met het nieuws dat de Chinese divisie van Walmart en andere grote partners de handen ineen hadden geslagen met VeChain, een crypto-startup met wortels in het land..

Walmart Vechain

VeChain werkt nu samen met Walmart

Aangekondigd via een persbericht, Walmart China, dat meer dan 424 winkels voorzit, werkt nu samen met VeChain. De twee partners sluiten zich aan bij China Chain-Store & Franchise, een retailconsortium met naar verluidt 1.000+ leden; Pricewaterhouse Coopers, een “Big Four” auditor; en de Inner Mongolia Kerchin, een Aziatisch veebedrijf. Samen vormen de betrokken bedrijven wat nu bekend staat als het ‘Walmart China Blockchain Traceability Platform’, of kortweg WCBTP..

We zijn trots om aan te kondigen dat het Walmart China Blockchain Traceability Platform nu wordt aangedreven door VeChainThor Blockchain!

Met @PwC, we geloven #IoT en op IR4.0 gebaseerd traceerbaarheidsbeheer zal een norm zijn in de detailhandel en de toeleveringsketen.https://t.co/lTfuX0qKvm

– VeChain Foundation (@vechainofficial) 25 juni 2019

Door dit partnerschap, dat werd onthuld op een Chinese conferentie over productveiligheid en traceerbaarheid, is de WCBTP al begonnen met het volgen van een niet nader genoemde 23 “productlijnen”. Hoewel dit niet indrukwekkend klinkt, vooral gezien het feit dat Walmarts duizenden consumentenproducten en soorten voedsel verkoopt, is het blok van plan zijn horizon in de nabije toekomst te verbreden..

Meer specifiek zijn de WCBTP-partners van plan om nog eens 100 productlijnen toe te voegen, waaronder vers vlees, rijst, champignons, enzovoort, die tegen het “einde van het jaar” in het Thor-grootboek van VeChain moeten worden bijgehouden..

Tegen eind 2020 – iets meer dan 18 maanden verwijderd – wil het collectief 50% van het verpakt vers vlees, 40% van de verpakte groenten en 12,5% van de verpakte zeevruchten die Walmart China verkoopt via blockchaintechnologieën traceren..

Het is onduidelijk hoeveel van de inkomsten van Walmart China aan de blockchain zullen worden gekoppeld, maar het zal waarschijnlijk in de miljoenen lopen als het zijn doelen bereikt. Dus, wat brengt de WCBTP precies naar de tafel voor consumenten??

Volgens de release is dit partnerschap voltooid in een poging om “een traceerbaarheidsstrategie voor producten te implementeren en een pionier te zijn in de grootschalige toepassing van blockchain-traceerbaarheid.” Met dit voorgestelde systeem kunnen consumenten QR / barcodes op blockchain-enabled producten scannen om informatie over genoemde producten te vinden, inclusief de bron van het goed, logistiek proces, kwaliteitsborgingsgegevens en “veel meer datapunten”.

Deze focus op blockchain-verifieerbare supply chain-technologieën in China heeft mogelijk veel te maken met de bewogen geschiedenis van het land met nepproducten. Weet je, in 2008 was er een enorm schandaal met melk en babyvoeding, waarbij bepaalde voedingsmaterialen en componenten werden besmet met een schadelijke stof.

Door dat incident werden naar schatting 54.000 baby’s in het ziekenhuis opgenomen. Dit leidde tot een enorme scepsis in binnen- en buitenland over Chinese voedingsproducten, vandaar dat Walmart China en andere grote namen in de detailhandel proberen deze angsten weg te nemen..

Ondanks Crypto Ban is Bitcoin in opkomst in China

Het monumentale partnerschap van VeChain komt doordat Bitcoin stilletjes is teruggekeerd naar de publieke belangstelling, ondanks het feit dat cryptocurrency-handel technisch verboden is in het land. Zoals onlangs opgemerkt door de lokale insider cnLedger, blijkt uit gegevens van Kuchuan en Qimai, enkele van de meest opvallende aanbieders van gegevensservices in het land, dat Huobi nu het zevende ‘meest gezochte zoekwoord’ is in de Chinese App Store..

Tegelijkertijd heeft de oprichter van de Chinese technologiegigant Tencent publiekelijk gereageerd op de Weegschaal van Facebook, wat waarschijnlijk nog meer hype zal veroorzaken over cryptocurrency en blockchain.

Stieren zijn terug? Volgens online gegevensserviceproviders (zoals Qimai en Kuchuan) is crypto-app Huobi nu het 7e populairste zoekwoord in de Chinese iOS App Store.

Gegevensbron (in het Chinees):https://t.co/Xiea2kI5L6https://t.co/nJSqY6p9mW

– cnLedger (@cnLedger) 24 juni 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me