Hvad er Ethereum? Begyndervejledning til denne decentrale computerplatform

Ethereum Guide

Bitcoin er den arv, den originale kryptokurrency, der lancerede en hel innovationsindustri baseret på blockchain-teknologi og dens ledsagende felt inden for teknisk og økonomisk mekanik..

Primært tænkt som en butik af værdi og medium for værdiudveksling uden for regeringer eller tredjeparts jurisdiktion, fokuserer Bitcoins applikation på at give individuel økonomisk frihed ved at skabe en ny finansiel teknologi.

Imidlertid var anvendelsen af ​​blockchain-teknologi, kryptografi, distribueret computing og økonomi i et system som Bitcoins eneste toppen af ​​isbjerget til en fremtidig industri med stort potentiale. Ethereum åbnede døren til potentialet ved at bruge blockchain-teknologi til en lang række applikationer.

Hvad er Ethereum?

Fastgjort som en distribueret verdenscomputer er Ethereum en open source, offentlig blockchain og decentral computerplatform med turing-komplet smart kontraktfunktionalitet.

Foreslået i slutningen af ​​2013, af en daværende 19-årig Vitalik Buterin, som en platform, der hypotetisk kunne udnytte blockchain til at gemme og udføre computerprogrammer på tværs af et internationalt netværk af distribuerede noder, er Ethereum blevet den mest kendte og etablerede kryptokurrency uden for Bitcoin.

Ethereum Guide

Historien om Ethereum

Ethereum har en lang, kontroversiel og meget vigtig historie, der har haft en stor indflydelse på udformningen af ​​den moderne kryptovaluta-sfære. Det hvidt papir foreslået af Vitalik i slutningen af ​​2013 var begyndelsen på Ethereum-æraen.

Skitseret som en distribueret verdenscomputer til udførelse og lagring af computerprogrammer var målet at skabe en distribueret computerplatform, der udnyttede fuldt ud det potentiale, som blockchain-teknologien giver. Som Vitalik udtrykker det i indledningen til sit papir:

“Hvad Ethereum har til hensigt at levere er en blockchain med et indbygget fuldt udviklet Turing-komplet programmeringssprog, der kan bruges til at oprette” kontrakter “, der kan bruges til at kode for vilkårlige tilstandsovergangsfunktioner, så brugerne kan oprette et af de beskrevne systemer ovenfor, såvel som mange andre, som vi endnu ikke har forestillet os, simpelthen ved at skrive logikken op i nogle få linjer kode ”

Systemerne, som han “beskriver ovenfor” i citatet, henviser til almindelige applikationer (dapps) bygget oven på Ethereum-blockchain i dag såsom on-chain digitale aktiver (ERC-20 tokens), ikke-fungible aktiver, decentraliserede børser, on- kædeidentitets- og omdømmesystemer, peer-to-peer-spil, decentraliserede autonome organisationer (DAO’er) og især smart kontrakter.

Smarte kontrakter er det primære træk ved Ethereum og er dybest set selvudførende programmer, der letter udveksling af noget af værdi på netværket, uforanderligt gemt på blockchain. De udfører, når specifikke betingelser er opfyldt og er uden for indflydelse fra tredjeparter eller censur og ikke har nogen nedetid, så længe Ethereum-netværket fungerer.

Den generelle ambition for projektet, der er skitseret i hvidbogen, såvel som den tekniske ekspertise hos dens unge grundlægger tiltrak mange opmærksomhed i kryptovalutaområdet. Platformens kerneinnovation blev kendt som “Ethereum Virtual Machine” (EVM) og er en turing-komplet software, der kører på Ethereum-netværket, der gør det muligt for enhver at køre ethvert program, uanset programmeringssprog, på Ethereum blockchain. Resultatet er potentialet til at skabe et stort udvalg af decentrale applikationer, alt sammen på en enkelt platform.

Den tidlige udvikling af Ethereum begyndte i begyndelsen af ​​2014 med Vitalik og et lille hold, herunder Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson og Mihai Alisie. Projektet startede gennem det schweiziske selskab Ethereum Switzerland GmbH og derefter gennem det schweiziske non-profit Ethereum Foundation.

Vitalik Buterin

Læs vores profil for Vitalik Buterin

På det tidspunkt var Joseph Lubin COO hos Switzerland GmbH og hjalp med at grundlægge Ethereum Foundation. Han er fortsat en fremtrædende skikkelse i kryptokurrency-samfundet som grundlægger af ConsenSys.

I juli 2014 gennemgik Ethereum en massesalg, hvor mere end $ 14 millioner blev rejst fra juli-august. I september samme år blev Ether (Ethereum-valutaen) distribueret til investorerne og udviklingsteamet, mens den resterende finansiering gik til Ethereum Foundation.

I juli 2015 blev den første mainnet, eksperimentelle frigivelse af Ethereum lanceret og betegnet “Frontier” -udgivelsen. Den første store opgradering til Ethereum-platformen blev frigivet i marts 2016 som “Homestead” og var den første opgradering, der blev betragtet som stabil, med fokus på gasprissætning, sikkerhed og transaktionsbehandling. På det tidspunkt var kritikere af Ethereum stadig forsigtige med dets sikkerhed og stabilitet, selvom det at være en komplet Turing-platform tilbyder en betydelig mængde potentielle udviklingsapplikationer, bringer det også nogle alvorlige og potentielt fatale sikkerhedsproblemer med sig.

DAO

På trods af sikkerhedsproblemer blev der oprettet DAO, en decentral autonom organisation, der fungerer som en investorstyret VC-fond, på bølgen af ​​spænding fra samfundet. DAO rejste ca. $ 150 millioner gennem bidrag fra over 11.000 mennesker og blev betragtet som en ny, selvudførende kombination af smarte kontrakter designet til at fungere som et decentraliseret investeringsmiddel.

Berygtet, den DAO blev hacket i juni 2016, da ukendte brugere var i stand til at udnytte en sårbarhed i koden og kunne flytte $ 50 millioner til en anden DAO (kendt som Dark DAO). Når de først var offentlige, brugte andre brugere den samme sårbarhed til at omdirigere de resterende midler til en tredje DAO kaldet White Hat DAO.

Hvad er en DAO?

Læs mere om DAO’er og DAO Hack

Den resulterende nedfald var intens og meget polariserende. To sider dukkede op med den ene side, der hævdede, at blockchainens uforanderlighed og kerneprincippet om “kode som lov” ikke kunne brydes, mens den anden side argumenterede for hårdt at forme protokollen for at returnere investorernes midler og eliminere hackernes adgang til midler på den oprindelige Ethereum-blockchain.

Til sidst meddelte Vitalik Buterin i juli 2016, at minearbejdere var blevet enige om den hårde gaffel, og gaffelen var nært forestående. Imidlertid holdt et mindretal af minearbejdere stadig ud og holdt standhaftigt i deres overbevisning om ikke at gafle protokollen, som de så os undergrave kernens princip om platformen. Således blev Ethereum forked, og den nye kæde blev kendt som Ethereum, og den gamle, ukorkede kæde blev kendt som Ethereum Classic, hvilket effektivt splittede Ethereum-samfundet.

Efterhånden som tiden skred frem, favoriserede flertallet af virksomheder, udviklere, minearbejdere og brugere Ethereum (forked) kæden og er den nuværende kæde ved navn Ethereum med den 2. højeste markedsværdi og et stort samfund bag sig. Ethereum Classic (ETC) forbliver også en populær kryptovaluta, men holdet bag ETC implementerer de samme opgraderinger som Ethereum-kæden og aktivt også udvikler platformen.

Ethereum vs. Ethereum Classic

Ethereum vs Ethereum Classic: Hvad er forskellene

Den seneste store opgradering til Ethereum kom i form af “Metropolis – Byzantium”, som er den første del af en todelt Metropolis-opgradering, der formodes at lægge grundlaget for overgangen til Ethereum til dens Proof-of-Stake-opgradering “Casper” såvel som dets eventuelle implementering af sharding.

Ethereum har været i spidsen for de nylige skaleringsproblemer i den bredere kryptovalutaindustri. Plaget af høje gasafgifter og langsomme transaktionstider står Ethereum over for alvorlige bekymringer over dets evne til at skalere for at imødekomme kravene fra tusinder af dapps, der kører på sin platform og en tilstrækkelig kapacitet med høj kapacitet til at understøtte et stort netværk af decentrale deltagere.

De foreslåede løsninger er indstillet til at komme i den ovennævnte Casper-opgradering og dens eventuelle overgang til sharding, en unik vandret databasearkitektur-partitioneringsmetode designet til at lindre netværksbelastning og hjælpe netværket med at skalere.

Hvordan fungerer Ethereum?

Ethereum Virtual Machine (EVM) er en Turing-komplet software, der kører på Ethereum-netværket. Det udfører scripts på tværs af et distribueret netværk af computere og muliggør udførelse og lagring af alt fra smarte kontrakter til DAO’er. Funktionelt tillader Ethereum udviklere at bygge decentrale applikationer oven på det. Dette kan omfatte spil, distribuerede registre, organisationer og mange flere.

Designet bag Ethereum, baseret på hvidt papir, er beregnet til at følge principperne for:

 • Enkelhed – Protokollen skal være så effektiv som muligt, selv på bekostning af datalagring eller tidsineffektivitet.
 • Universalitet – Et internt Turing-komplet scripting er et sprog, som en udvikler kan bruge til at programmere enhver smart kontrakt eller transaktionstype.
 • Modularitet – Ethereum-protokollen skal være designet til at være så modulær og adskillelig som muligt.
 • Adræthed – Protokollen er ikke sat i sten, og eventuelle muligheder for at forbedre protokolarkitekturen eller EVM i skalerbarhed eller sikkerhed vil blive udnyttet.
 • Ikke-diskrimination / ikke-censur – Protokollen bør ikke forsøge aktivt at begrænse eller forhindre bestemte kategorier af brug.

Fordele ved Ethereum

Fordelene ved Ethereum, ikke kun som en blockchain-baseret platform, men også sammenlignet med andre blockchain-baserede platforme inkluderer:

 • Uforanderlighed – En tredjepart kan ikke foretage ændringer i data.
 • Korruption / manipulationsbevis – Censur er umulig med PoW-konsensus om det store og decentrale netværk, der er enige om dets globale tilstand.
 • Sikkerhed – Kombinationen af ​​PoW-konsensus, kryptografiske teknikker anvendt i transaktionsmodellen og mangel på et centralt fejlpunkt beskytter netværket mod hacking og manipulation.
 • Ingen nedetid – Applikationer, smarte kontrakter, organisationer osv. Alt, der kører på Ethereum blockchain, kører altid og kan ikke slås fra.

Ulemper ved Ethereum

Som en Turing-komplet platform er Ethereum modtagelig for sårbarheder, der kan udnyttes gennem kompleksiteten af ​​det primære programmeringssprog, der bruges i smarte kontrakter, Solidity. Smart kontrakt sikkerhed er blevet et stort problem, og DAO-hacket var den åbenbarende begivenhed, der førte til almindelige bekymringer for den langsigtede levedygtighed af smarte kontrakter, der bevæger sig fremad.

Ethereum lægger også stort fokus på sikkerhed og decentralisering i forhold til skalerbarhed. Mens skalerbarhedsløsninger er i færd og i horisonten, gør kapaciteten med lave kapacitet og de høje gasomkostninger for Ethereum i øjeblikket det ubelejligt for almindelige brugere, der søger gratis brug af applikationer, som de også er vant til, samt for udviklere, der bygger applikationer, hvor gasomkostningerne i nogle tilfælde er blevet uoverkommeligt høje.

Transaktionsmodel

Ethereum bruger en kontobaseret model svarende til en moderne bankmodel for brugerne snarere end UTXO model af Bitcoin. Den globale tilstand af Ethereum er opdelt i disse konti, som består af 20-byte adresser, og hvor hver transaktion af værdi eller information mellem konti betragtes som en statsovergang.

En Ethereum-konto indeholder 4 felter. Nonce, etherbalance, kontraktkode og opbevaring. Der er to typer konti, eksternt ejede konti og kontraktkonti. Eksternt ejede konti er brugerkonti, der styres af private nøgler, ikke indeholder nogen kode og kan bruges til at oprette og underskrive transaktioner. En kontraktkonto er en smart kontrakt, der drives af kode og modtager meddelelser, der gør det muligt at gemme meddelelser og kode samt kontakte andre kontrakter og eksternt ejede konti.

Ether er valutaen på Ethereum-platformen, mens Gas er derivatet af Ether, der bruges til at betale for transaktioner og beregninger på tværs af netværket. Ethereum valgte den kontobaserede model frem for UTXO-modellen af ​​Bitcoin af en række årsager, som du kan finde mere detaljeret information om her.

Ethereum Mining

Ethereum-minedrift ligner på mange måder Bitcoin-minedrift. Der er dog en primær forskel, hvor Ethereum-blockchain ikke kun gemmer blockchain-transaktionslisten, men også den seneste tilstand i netværket..

Ethereum anvender også brugen af ​​Patricia Trees snarere end Merkle Trees som en del af sin blockchain-statsregulering. Patricia Trees er en modificeret form af Merkle Trees, der gør det muligt for Ethereum at gemme og justere tilstanden af ​​blockchain effektivt i hver blok.

Nogle andre bemærkelsesværdige funktioner i Ethereum blockchain og minedrift inkluderer:

 • 12 sekunders blokeringstid
 • Ethash Mining Algorithm (bruger DAG)
 • Statisk blokbelønning på 3 ETH
 • Minearbejdere kompenseret for gas brugt i blok.
 • Ekstra belønning for at inkludere onkler som blokke.

Sådan mine Ethereum

Få mere at vide om Ethereum Mining i vores komplette guide

Konsensus

Ethereum anvender i øjeblikket en modificeret Nakamoto Consensus Proof-of-Work (PoW) konsensusmodel. PoW-konsensus i Ethereum er ekstremt sikker, da netværket består af tusindvis af decentrale noder over hele verden.

Minedrift i PoW-modellen af ​​Ethereum bruger Ethash (DAG) algoritme, der er designet til at hash en hurtig verificerbarhedstid. Derudover får minearbejdere i stor skala forholdsvis lille fordel ved større operationer på grund af algoritmens store hukommelseskrav.

Denne model vil til sidst blive erstattet af en Proof-of-Stake-konsensusimplementering med den kommende Casper-opgradering.

Begyndervejledning til Ethereum Casper

Læs mere om Ethereum Casper

Smarte kontrakter & Dapps

Smarte kontrakter og udvikleres evne til at opbygge decentrale applikationer på Ethereum er dens mest fremtrædende funktion. Fra at bygge dapps, der fungerer som spil til hold, der frigiver deres egne ERC-20-tokens på Ethereum, er en lang række vigtige udviklinger i den bredere kryptovalutaindustri blevet muliggjort ved at udnytte denne funktionalitet i EVM.

Solidity er i øjeblikket det primære programmeringssprog, der bruges til at skrive smarte kontrakter og bygge dapps, men Ethereum eksperimenterer i øjeblikket med et nyt Beta-programmeringssprog kendt som Vyper det formodes at være et meget enklere, sikkert og auditerbart sprog for smarte kontrakter for at afbøde nogle af kompleksitetsmanglerne omkring soliditet.

Hvis Ethereum er i stand til at skalere for at imødekomme almindelige applikations- og kapacitetskrav, er de mulige iterationer af dapps på platformen uendelige. Udviklere vil have nye muligheder for at tjene penge på deres kreationer, brugerne vil ikke blive belastet med dyre og ineffektive tredjeparter, og i sidste ende vil applikationer (og endda blockchains) blive interoperable med hinanden, hvilket giver et helt nyt paradigme for applikationsudvikling og innovation.

Fremtiden for Ethereum

Ethereum synes altid at være placeret sammen med Bitcoin som centrum for kryptovalutaverdenen. Da standarder foreslås og implementeres på Ethereum-netværket, et stort og dedikeret samfund af udviklere og forskellige andre bidragydere bag det, og en vokal, talentfuld leder i Vitalik Buterin, der fører an, ser Ethereum-fremtiden lys ud.

Ethereum er fortsat på den blødende kant af innovation i branchen med udvikling som dens planlagte overgang til sharding set som nogle af de mest skræmmende opgaver derude, ikke kun inden for blockchain-området, men også det større tekniske samfund. Ethereum viser også en række fremtidige teknologier, som de aktivt eller potentielt udvikler, herunder:

 • Gemme tegnebøger
 • Afgrødeforsikring
 • Decentraliseret datafeed
 • Multisig Escrow
 • Skyen
 • P2P-spil
 • Forudsigelsesmarkeder (dvs. Augur)
 • Decentrale markedspladser (dvs. 0x)

Ethereum-teamet udvikler ikke kun banebrydende innovationer, men det større samfund, der deltager i netværket i form af at udvikle deres egne projekter inden for rammerne af Ethereum-netværket, yder også betydelige bidrag. Nogle interessante og udforskende anvendelser af Ethereum inkluderer projekter som Aragon, 0x, Augur, Golem, og Loom Network.

Konklusion

Ethereum er en af ​​de vigtigste og mest populære platforme i blockchain / cryptocurrency-industrien i dag. Da teknisk talent fortsætter med at migrere til rummet, vedtagelse bliver mere mainstream, og skaleringsløsninger implementeres, ser Ethereum ud til at forblive den distribuerede verdenscomputer til morgendagens decentraliserede applikationer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me