Hvad er BEAM-mønten? Mimblewimble & Grin vs Beam

Hvad er BEAM Coin?

Mimblewimble blockchain-protokollen har fået betydelig opmærksomhed for nylig efter lanceringen af ​​de første to fulde implementeringer – Grin og BJÆLKE. Vi har allerede en oversigt over Grin og Mimblewimble til rådighed, så det er klogt også at evaluere BEAM og identificere, hvordan det adskiller sig fra sin fætter Mimblewimble crypto – Grin.

Både Grin og BEAM er open source-protokoller, der lancerede deres mainnets i løbet af de sidste par uger, hvor BEAM kom live i begyndelsen af ​​januar. Betydelig hype har fulgt Mimblewimble-protokollen siden dens anonyme forslag af Tom Elvis Jedusor i 2016, specifikt på grund af de fortroligheds- og effektivitetsforbedringer, der er forbundet med den unikke transaktionskonstruktionsmodel, den bruger.

Hvad er BEAM Coin?

Selvom det er ens, adskiller BEAM sig fra Grin på flere vigtige måder, herunder dets pengepolitik, minedrift, samfund og overordnede styring.

Kort oversigt over Mimblewimble

Mimblewimble er en afskåret version af Bitcoins protokol designet til at ændre metoden til konstruktion af transaktioner, hvilket fører til forbedret effektivitet og privatlivets fred i netværket. Sikkerhedseffekten af ​​forbedret privatliv er fungibilitet – en egenskab ved en valuta, der ikke skelner mellem en værdienhed mellem en anden, da de alle er ens.

Mimblewimble bruger en kombination af fortrolige transaktioner (CT’er) og Pedersen-forpligtelser for at give modtageren af ​​en transaktion mulighed for at generere en ‘blinding factor’ som signaturnøgle for en transaktion. Ligesom andre privatlivsfokuserede transaktionsmetoder er CT’er mere besværlige end standard kryptografiske transaktioner i Bitcoin på grund af de bevis, der skal føjes til hver transaktion.

Imidlertid blev Mimblewimble designet til at undgå CTs besværlige karakter ved at fratage dem deres scriptingadfærd, og i kombination med de blændende faktorer og ‘dummy-output’ kan protokollen opnå det samme niveau af sikkerhed og privatliv for CT’er uden ydeevne.

Derudover bruger Mimblewimble en transaktionsaggregeringsmetode svarende til CoinJoin, der fjerner behovet for at gemme meget af de tidligere transaktionsdata i blockchain. Transaktioner inden for en blok i Mimblewimble ser i stedet ud som en tilfældig blanding af input og output, snarere end en blok, der gentager en liste med korrelerende input og output. Noder kan efterfølgende synkroniseres med blockchain meget hurtigere, fordi de kun stoler på at verificere ægtheden af ​​specifikke input snarere end hele blockchain ved hjælp af den indfødte ‘gennemskæringsfunktion’ i Mimblewimble.

Den komprimerede historie med blockchain indeholder blokoverskrifterne, systemtilstanden og output-signaturerne fra ‘dummy-output’.

Resultatet er en blockchain-protokol, der giver bedre privatliv og skalerbarhed direkte fra dens metode til konstruktion af transaktioner. Blockchain vokser i et markant reduceret tempo, hvilket muliggør en mere praktisk drift af fulde noder, hvilket har en positiv langsigtet indvirkning på decentraliseringen af ​​netværket.

Hvad er BEAM?

BEAM blev lanceret i begyndelsen af ​​januar og var den første fulde Mimblewimble-implementering, der blev sat i live, efterfulgt af Grin et par uger senere. Det protokol for BEAM er skrevet i C ++ og udvider det originale forslag til Mimblewimble med nogle ekstra funktioner. I øjeblikket er en GUI-tegnebog til brugere tilgængelig på MacOS, Windows og Linux.

Udvikling på BEAM blev startet senere end Grin, begyndende i marts 2018, og har taget en mere struktureret virksomhedsstrategi – svarende til ZCash – end Grin, som stort set er drevet af samfundsfinansierede donationer og et kerneteam af udviklere, der har arbejdet med Mimblewimble siden dets oprindelige forslag. BEAMs fokus er på at tilbyde en privat butik af værdi, skræddersyet til en brugervenlig tilgang og en opstartstankegang.

Beam Wallet

BEAM har flere funktioner – både under udvikling og arbejder nu – der udvider det originale Mimblewimble-design, herunder brug af signering af transaktioner via Schnorr-protokollen, opt-in-auditabilitet, Bright Boson (en arbejdsudvikling til atomisk swap-understøttelse med Bitcoin), offline transaktioner og hardware tegnebog integration som en del af Bright Boson.

BEAM lægger også vægt på catering til virksomheder og adskiller platformens udvikling i to veje: BEAM Core og BEAM Compliance. BEAM Core fokuserer på den tekniske innovation i netværksdesignet, mens BEAM Compliance er målrettet mod netværket opt-in compliance og auditability aspekter. BEAM Compliance er det segment af projektet, der henvender sig direkte til virksomheder, der søger revisionsevne for regulatorer eller revisorer, mens de stadig bevarer privatlivets fred som en valgfri funktion.

De tekniske ligheder mellem BEAM og Grin er tydelige, da de begge er Mimblewimble-baserede protokoller, så evaluering af de andre områder i, hvordan de adskiller sig, er det bedste middel til at skelne mellem de to projekter.

Grin vs Beam – Hvad er forskellene?

En af de primære forskelle mellem BEAM og Grin er deres start og generelle samfund / regeringsstrategi. BEAMs styrings- og udviklingsmodel er et mere virksomhedslignet struktureret design, der ligner ZCash, mens Grin henter inspiration mere fra Monero-modellen for open source-community-medlemmer, der uafhængigt arbejder på projektet gennem donationer..

Samlet set kan vi adskille de vigtigste variationer mellem Grin og BEAM i flere kategorier:

 • Pengepolitik
 • Styring / Fællesskab
 • Minedrift
 • Tekniske nuancer / retning

Pengepolitik

BEAMs pengepolitik understreger eksplicit en privat butik af værdi snarere end en ‘P2P digital kontant.’ BEAMs levering er begrænset til cirka 263 millioner BEAM-tokens og bruger en deflationsplan for emissioner baseret på halvering af blokbelønninger over tid svarende til Bitcoin. Blokbelønningen for det første år er 80 BEAM-mønter pr. Blok og halveres cirka hvert 4. år indtil det 133. år, hvor emissionen stopper.

Det er vigtigt, at BEAM udsteder belønninger pr. Blok til BEAM Treasury der udbetales månedligt til BEAM Foundation inklusive investorer, udviklere og rådgivere. Denne model svarer til ZCash’s Founder’s Reward og bruges til finansiering af den igangværende virksomhedsbaserede tilgang til kryptovalutaen. Belønningen udstedt til statskassen er 20 mønter per blok for det første år og falder til 10 mønter per blok i løbet af de næste 4 år.

Omvendt er Grin designet som en anonym valuta med en ubegrænset forsyning og lineær tidsplan for inflationstilførsel designet til at opretholde en relativt stabil pris. I stedet for en værdiopbevaring er Grin mere afhængig af brugen som en fungibel og privat valuta til transaktioner. En ny Grin-mønt præges hvert sekund, svarende til 60 pr. Hver 1-minuts blok, og den samlede fortynding af inflationen falder i årenes løb og nærmer sig til sidst nul, selvom den faktisk aldrig når nul.

Det konsekvenserne af Grins pengepolitik er spændende og er et unikt perspektiv i den bredere kryptovaluta-sektor. Grin har ikke en statskasse, stifterens belønning eller et firma bag sig og er i stedet afhængig af donationer og frivillig deltagelse gennem en open source-struktur.

Styring / Fællesskab

BEAMs regeringsførelse og tidlige VC-finansiering ligner en opstartsmetode, hvor fuldtidsudviklere og bidragsydere ansættes i en traditionel virksomhedsindstilling. BEAM Foundation har i øjeblikket tilsyn med projektet – en nonprofit, der skal oprettes i Schweiz, der skal lede udviklingen af ​​netværket.

BEAM understreger løbende brugervenlighed – især med virksomheder – gennem sine opt-in-revisionsfunktioner, der giver virksomheder mulighed for at levere økonomiske spor af transaktioner til revisorer / regulatorer, hvis det er nødvendigt. En del af dets bredere BEAM-overholdelsesinitiativ er BEAM-overholdelsespakken målrettet mod integrerede tredjepartstjenester og overholder regler i bestemte lande. BEAM søgte investering fra VC-firmaer og søger aktivt udviklingspartnere samt oprettelsen af ​​BEAM Sovereign Money Foundation i år.

Grin trækker mere fra cypherpunk-rødder og er fokuseret på en ren og minimal Mimblemwimble-implementering med nogle mere eksperimentelle komponenter, der er en del af designet. Projektet er udelukkende lokaldrevet, afhængigt af økonomiske bidrag fra donorer og frivilligt udviklingsarbejde. Grin Github-repoen lister adskillige ressourcer til bidrager samt en liste over samfundsprojekter i øjeblikket igangværende. Grin og Mimblewimble refererer begge konsekvent til Harry Potter, og mange af dens hovedudviklere bruger pseudonymer fra fantasy-serien.

Beam Mining

Både Grin og BEAM bruger optimerede versioner af Equihash PoW-minedriftsalgoritmen, Gøgecyklus og henholdsvis Equihash.

BEAM målretter mod tidlig decentralisering af netværket ved at blive ASIC-resistent i løbet af de første 12-18 måneder, så BEAM kan udvindes på GPU’er. Udviklingsteamet vil hårdt forkaste protokollen flere gange for at justere minedriftsalgoritmen i løbet af de næste mange år, hvilket muligvis muliggør ASIC-minedrift. Ideen er at give GPU-minearbejdere et forspring i forhold til ASIC’er.

Grin anvender en algoritme med to strukturer til minedrift med Equihash og Cuckoo Cycle, der gør det muligt for brugerne at udvinde kryptovalutaen ved hjælp af GPU’er oprindeligt, samtidig med at de muliggør ASIC-minedrift senere. Gøg er en hukommelsesbunden algoritme og bliver den primære minealgoritme efter to år, hvilket muliggør væksten i ASIC-minemarkedet, når netværkets decentralisering modnes.

Sådan udvindes bjælkemønter

Læs: Vores guide til Mining Beam Coin

Tekniske nuancer / retning

BEAM nævner flere af de mere eksperimentelle initiativer fra Grin som en af ​​de forskellige egenskaber mellem de to kryptokurver. På trods af at begge er Mimblewimble-implementeringer, fokuserer Grin og BEAM på lidt forskellige tekniske retninger, selvom de samarbejder imellem hinanden.

Nogle af de nuancerede tekniske forskelle mellem de to protokoller inkluderer:

 • BEAM er skrevet i C ++, mens Grin er skrevet i Rust.
 • Grin understreger en minimal implementering af Mimblewimble.
 • Grin har i øjeblikket kun en CLI-tegnebog. BEAM har en GUI + CLI tegnebog.
 • Privatliv er standard og ikke-valgfrit i Grin. BEAM muliggør opt-in-auditabilitet.
 • Grin tager en mere eksperimentel tilgang til teknisk udvikling end BEAM.
 • BEAM muliggør ikke-interaktive offline-transaktioner via sikkert BBS-system. Grin bruger almindelig tekst som e-mail.

BEAM Core er den tekniske vej til BEAM-projektet og har adskillige udviklinger inden for rørledning i de kommende år inklusive:

 • Agile Atom – En API-dokumentation og økosystem.
 • Bright Boson – Inkluderer atomombytning med Bitcoin, hardware tegnebog integration, Android mobil tegnebog, lynnetværk PoC, integration med BTCPay-server.
 • Clear Cathode – Mining algoritme hård gaffel, iOS mobil tegnebog, web tegnebog med multisig support, lyn Alpha.
 • Double Doppler – Alternativ konsensusforskning, portering af BEAM, forbedret tegnebogssikkerhed, lyn Beta.
 • Ivrig elektron – I2P / Tor integration, BLS signaturer, lyn mainnet.

Bemærk, at BEAM oplevede en kritisk sårbarhed i sin kernepung efter lanceringen, men har nu rettet fejlen og leveret instruktioner til brugerne om at fjerne deres eksponering for sårbarheden.

Grin har også adskillige innovationer i horisonten, herunder:

 • GrinSwap – Atomisk swap-funktionalitet
 • Fortrolige aktiver
 • Schnorr-underskrifter
 • Mulig ZKP-integration
 • BLS underskrifter
 • Scripting – Multisig support, tidslåste transaktioner, Lightning Network
 • Skjulte noder / Onion routing
 • Blockchain Beskæring
 • Mælkebøtteprotokoloptimering

Grin gennemgår løbende foreslåede opgraderinger og forbedringer i en mere ‘grov konsensus’-stil, som mere kan findes på i dens samfund forum og Github repo.

Især både Grin og BEAM anvender allerede Dandelion ++ som en netværkslags privatlivsforbedring, som også er knyttet til inkludering i Bitcoin i år.

En af de udfordringer, som både Grin og BEAM står overfor, er i tilstrækkelig grad at nå et niveau af decentralisering af netværket, mens man tilskynder minearbejdere til at bidrage med mere hashkraft til netværket og sikre kæderne. Begge projekter afbød ASIC-funktionalitet i deres tidlige faser, og bootstrapping af en PoW-baseret kryptokurrency er en vanskelig opgave. At samle support til GPU-minearbejdere i de første par år er afgørende for decentralisering, før ASIC-markedet modnes, men begge projekter skal effektivt samle tilstrækkelig hashkraft til at afskrække mulighederne for ondsindede kædeorganisationsforsøg også.

Lanceringer af nye protokoller kommer også med iboende kritik af, hvad der udgør en ‘fair lancering’. Emnet er polariserende og kan fortolkes subjektivt, men Hasu og Arjun Balaji præsenterer nogle fremragende analyse om en fair distribution af en lancering, og hvordan Grin er kommet så tæt på en retfærdig model som muligt på dagens marked.

Konklusion

Grin og BEAM er de første to fulde Mimblewimble-implementeringer og medfører nogle væsentlige fordele i fortrolighed og effektivitet. Den fremtidige udvikling af projekterne vil give en enestående innovation i den bredere cryptocurrency-fortælling mod bedre privatliv. Selvom BEAM og Grin tegner sig fra den samme blockchain-protokol, har de nogle forskellige forskelle. Når de fortsætter med at udvikle sig, skal deres foretrukne applikationer og publikum dukke op.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me