En begyndervejledning til Sia-mønt: Decentraliseret lagerplatform

Sia er et projekt, der tilbyder en privat, decentraliseret og sikker skybaseret lagerplatform hostet på blockchain til en brøkdel af prisen på andre populære lagerplatforme som Dropbox, Amazon S3 og Google Drive.

Sia, som et koncept, blev først drømt om på HackMIT, en årlig studenterdrevet hackathon, tilbage i 2013 og blev officielt lanceret i juni 2015; det er nu bakket op af Boston-baserede firma Nebulous Inc., hvis selvudnævnte mantra er: ‘Re-decentralizing the Internet’.

Grundideen er, at i stedet for at leje lager fra en centralbank af servere, som det er normen med traditionelle skybaserede platforme, lejer jævnaldrende på Sia-platformen plads fra hinanden via sin ‘distribuerede cloudlagringsplatform’.

Sia anvender sletningskodning (distribuerer krypterede fragmenter af data overflødigt over hele netværket) og en uafhængig blockchain med tokens kaldet ‘Siacoins’ for at understøtte netværket.

I modsætning til de fleste nye mønter blev Sias lancering ikke forud for en ICO eller pre-mining; i stedet begyndte Sia livet, da dets oprindelsesblok blev udvundet. Takket være fremtrædende investorer som Procyon Ventures, Raptor Group, Fenbushi Capital sammen med engelinvestorer som Xiaolai Li formåede Sia-teamet at rejse over $ 1,25 millioner i finansiering uden en ICO.

Hvem står bag det?

Sia er bakket op af Nebulous-udviklingsteamet, som indeholder et kerneteam på fem brancher, som alle er fast besluttet på at se Sia få succes. Nebulous ‘fokus er pålidelig, decentral infrastruktur, der hjælper med at fremme fremtiden, og Sia er det primære projekt i Nebulous-teamet.

David Vorick er medstifter og administrerende direktør hos Nebulous. Han er en talentfuld udvikler med en grad i datalogi, der tilbragte lidt tid som softwareudvikler, inden han tog tøjlerne på Nebulous, hvor han er en instrumentel komponent i styringen af ​​Sia-projektet..

Todd Miltenberger, grundlægger af Nebulous, er en amerikansk venturekapitalist, iværksætter og investeringsbankmand for nye vækstvirksomheder. Todd fungerer i øjeblikket som associeret med Private Markets Group i Stifel Nicolaus og afsætter sin tid til koncernens investeringsbank- og Vectis II fondsforvaltningsaktiviteter. Todd grundlagde Nebulous i 2009 som en nichekonsulentvirksomhed.

Luke Champine er medstifter af Nebulous, hvor han har specialiseret sig i at skrive software til re-decentralisering af internettet. Han studerede computer & Systems Engineering i 3 år, før han og en ven, i hans ord blev ‘bidt af opstartsfejlen’ og fortsatte med at finde Nebulous. Han har tidligere arbejdet i henholdsvis Akamai og Kronos.

Andre teammedlemmer inkluderer Jae Heller, der tager sig af forretningsudvikling, og Drew Volpe, Nebulous ‘bestyrelsesobservatør. Heller er en fremadrettet iværksætter og marketingstrateg med en appetit på at forstyrre, skabe og genopfinde produkter og oplevelser, der transformerer brancher, engagerer forbrugere og muliggør positiv forandring. Volpe er en investor, iværksætter og teknolog med en stærk baggrund inden for søgning, maskinindlæring, sensorer og mobile teknologier.

Hvorfor kunne dette være stort ?

Sia har potentialet til at forstyrre en multimilliardindustri, nemlig lagring af verdens filer på en måde, der er mere privat, mere sikker og mere omkostningseffektiv end nogensinde før. Uden behov for en centralbank med overskydere, som data kan lagres på, kunne Sia absolut revolutionere cloudlagringsindustrien ved at bruge blockchain-teknologi til at muliggøre peer-to-peer-fillagring.

Sådan fungerer det, er værter og lejere deltager i filkontrakter, som i det væsentlige er en aftale mellem lagerudbyderen og forbrugeren; dette finder sted, før der opbevares noget lager. Forbrugeren betaler Siacoins på forhånd til blockchain, der fungerer som en spærretjeneste, hvor den tidligere kontrakt tjener som reglerne for voldgift. Hvis kontrakten er opfyldt, og lagerudbyderen indsender et bevis for opbevaring, kompenseres lagerudbyderen, og hvis ikke, returneres mønterne til lejer.

Sias websted siger: ‘fra januar 2016 er lagerpladsen omkring $ 2,25 / TB / måned med 6x redundans’, selvom de faktiske priser afviger lidt. Siapulse.com hævder at spore markedskurser og prisomregninger. Det SiaExplorer fra det officielle Sia-domæne henvender sig også til blockchain-udforskning, hvor nogle grundlæggende metadata vedrørende kontrakter og transaktioner kan ses.

Hvis det i praksis lykkes Sia at komme tæt på $ 2,25 / TB, og Nebulous-teamet er i stand til effektivt at markedsføre deres løsning, kan det stave store problemer for folk som Google, Amazon og Dropbox.

Sia-priser

Sia Coin detaljer

Som tidligere nævnt valgte Sia-teamet ikke at have en ICO. I stedet lykkedes det skaffe penge nok fra forskellige uafhængige investorer og de ledsagende Siacoins blev lanceret simpelthen med udvindingen af ​​oprindelsesblokken. Dette er meget usædvanligt i kryptovalutaverdenen, men har hidtil set ud til at fungere for Sia. Sia-teamet formåede at samle over 1,25 millioner dollars i finansiering uden en ICO.

Forsyningsgrænsen for Siacoins, der bruges som betalingsmiddel mellem værter og lejere, er noget unik; der er et uendeligt antal Siacoins til rådighed til minedrift.

Til at begynde med minede udviklere de første 100 blokke, og belønningen for den første blok var 300.000 Siacoins. Efter den første blok har og vil Siacoin-belønningen eksponentielt falde med en enhed for efterfølgende blokke, indtil blokbelønningerne reduceres til 30.000 Siacoins; derefter frigives 30.000 Siacoins for hver minedrift.

Sådan køber du Siacoin

Du er ikke i stand til at købe SIA COIN med en “Fiat” -valuta, så du bliver først nødt til at købe en anden valuta – de nemmeste at købe er Bitcoin eller Ethereum, som du kan gøre på Coinbase ved hjælp af en bankoverførsel eller betalingskort / køb og derefter handle det for SIA ved en udveksling, der viser tokenet. Læs videre for at se, hvordan du køber det.

Tilmeld dig Coinbase

For første gang købere af kryptovaluta anbefaler vi, at du bruger Coinbase til at foretage dit første køb – det er let at bruge, fuldt reguleret af den amerikanske regering, så du ved, at det er et af de sikreste og mest hæderlige steder at købe kryptovaluta fra. Coinbase tilbyder muligheden for at købe Bitcoin, Litecoin og Ethereum med et kredit- eller betalingskort eller ved at sende en bankoverførsel. Gebyrerne er højere for kort, men du modtager din valuta med det samme.

Du bliver nødt til at udføre en vis identitetsbekræftelse, når du tilmelder dig, da de skal overholde strenge økonomiske retningslinjer.

Sørg for at bruge vores link til at tilmelde dig, at du bliver krediteret $ 10 i gratis bitcoin, når du foretager dit første køb på $ 100.

Coinbase-websted

For at komme i gang skal du klikke på knappen “Tilmeld”, hvor du føres til en registreringsformular, hvor du skal indtaste dit navn, din e-mail og vælge en adgangskode.

Køb Ethereum

I Coinbase skal du besøge fanen “Køb / Sælg” øverst, vælge “Ethereum”, vælge din betalingsmetode og indtaste det beløb, du ønsker at købe – du kan enten indtaste et US-dollarbeløb eller et antal Ether.

Køb Etherum

Du bliver derefter bedt om at bekræfte din transaktion, hvis du betaler med et kort, skal du muligvis udføre en bekræftelse hos din kortudbyder. Når det er færdigt, føjes dit Ethererum til din konto.

Køb SIA på en børs

Du kan nu sende din Ether til en børs for at handle med SIA-mønter, den er tilgængelig på følgende børser:

  • Bittrex
  • Poloniex

Siacoin Funds

Selvom Sia ikke havde en ICO, crowd-fund de med salget af “Siafunds”, som er en sekundær kryptokurrency, og udbetaler 3,9% af alle vellykkede udbetalinger til lagerkontrakter til indehaverne af Siafunds. I alt blev der udstedt 10.000 Siafunds, og omkring 1.000 blev solgt i mængdesalget, og resten blev holdt af udviklingsteamet. Det er ikke længere muligt at købe Siafunds, medmindre du får en direkte fra en indehaver, de tilbydes lejlighedsvis til salg på deres subreddit eller Slack-handelskanal.

Minedrift & Obelisk ASICS

Det er i øjeblikket muligt at udvinde Sia ved hjælp af en GPU fra Nvidia eller AMD, selvom rentabiliteten ved at gøre det er faldet en hel del, er det også populært at dobbelte minen Ethereum og Sia sammen ved hjælp af Claymore Dual Miner. Den mest populære minedrift pool er SiaMining og der er en omfattende guide her om, hvordan du kommer i gang med det.

En nylig meddelelse fra Sia-teamet var introduktionen af Obelisk, deres egen brugerdefinerede ASIC-minearbejder til Siacoin, som er 100 gange kraftigere end minedrift med en GPU, vil dette effektivt afslutte GPU-minedrift, når den sendes ud i juni 2018. Indtil videre er der solgt 1530 minearbejdere fra i alt 4000. De er tilgængelig for forudbestilling til en pris på $ 1699.

Tidslinje

  • 2013 – Sia, som et koncept, drømmes først op på HackMIT, en årlig studerendrevet hackathon
  • 2015 – Siacoin lanceres officielt uden ICO og har genereret 1,25 millioner dollars i finansiering fra uafhængige investorer
  • 2017 – Fra den 1. juli handles Siacoin til 0,008427 $ en mønt – op til titusinder af procentpoint siden lanceringen

Sia UI

Der er i øjeblikket ingen lite tegnebog tilgængelig til opbevaring af dine Sia-mønter, så du skal downloade Sia UI-klienten, som synkroniserer blockchain på din lokale maskine. Dette tog mig mange timer at downloade, da jeg først konfigurerede det, så vær advaret, du bliver muligvis nødt til at lade din computer være tændt hele dagen for at få den fulde blockchain.

Du kan oprette din tegnebog i appen, du får et frø, der er en ordliste – gem dette sikkert et sted, da det er sådan, din tegnebog er sikkerhedskopieret, du får brug for det, hvis du har brug for at genskabe din tegnebog.

Når du har synkroniseret din tegnebog, kan du begynde at sende og modtage Siacoins og også blive vært eller være vært for dine egne filer på netværket.

Konklusion

Siacoin ser ud til at det kunne være et interessant projekt. Peer-to-peer-opbevaring kan meget vel være fremtiden for opbevaring af filer, da vores respektive cyberfodspor vokser større med hvert år, der løber, og støt udfylder serverne hos Amazon, Google og lignende..

Set fra et investeringsmæssigt synspunkt har Sia klaret sig meget godt i løbet af de sidste seks måneder og har vist sig at være et modstandsdygtigt og ofte bullish aktiv. Et hurtigt blik på de relevante grafer vedrørende møntens bane, og du får en idé om den utrolige rejse Sia har været på i de sidste to år siden lanceringen.

Når det er sagt, er en ting, der forårsager Nebulous-udviklingsteamets bekymring, hvis du kan tro det, den hastighed, hvormed den ydmyge Siacoin er steget i værdi. Årsagen til dette er, at selve konceptet med Sia er afhængig af, at Siacoins bruges som betaling for leverede tjenester, ikke, som mange synes at tro, som en slags investeringsmiddel. Kun tiden vil vise, om holdet er i stand til effektivt at stabilisere valutaen og dermed gøre den egnet til et formål, hvilket igen kan afskrække potentielle investorer i mønten.

Et andet område, der giver anledning til bekymring, er f.eks. De konkurrenter, der nu går ind på dette marked Storj som netop havde en vellykket ICO hvor de rejste $ 30 mm i poletter og har indgået et samarbejde med det ekstremt populære FTP-program Filezilla at integrere deres produkt direkte i dets grænseflade.

Det anslås, at cloud storage-markedet kunne være 74 milliarder dollars værd inden 2021, hvis Sia kunne gå en eller anden måde til at erobre en del af dette marked fra de etablerede virksomheder som f.eks Dropbox, Microsoft og Google så kunne det vise sig at være en meget lukrativ investering.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me