Begyndervejledning til protonkæde: En bro til traditionel bankvirksomhed

De valg, vi træffer, hver gang vi foretager et køb, er så indgroede, at de er blevet bevidstløse. Hvis vi køber fra en forhandler online, overleverer vi vores kreditkort- eller bankkontooplysninger. Hvis vi betaler med check, er vi ofte nødt til at give ID til at sikkerhedskopiere vores køb. Det er en løbende kompromis mellem identitet, privatliv og at foretage de økonomiske udgifter, vi har brug for.

Protonkæde findes for at overvinde disse kompromiser. Det er en sikker blockchain-protokol, der sigter mod at forene fiat- og kryptobetalingsøkosystemer under en enkelt platform.

Historie

Proton startede som et joint venture mellem to separate virksomheder, Metal, og Los. Begge virksomheder havde en lignende vision om at bringe kryptokurver til dagligdags forbrugere; dog implementerede hver denne vision på forskellige måder.

Metal udviklede en blockchain-baseret betalingsbehandlingsplatform, der havde til hensigt at blive kryptoækvivalenten til Venmo eller PayPal. Det blev lanceret i juni 2017 med en $ 3m ICO og har siden åbnet sine applikationer på iOS og Android. Det tilbyder nu også en markedsplads med fiat-onboarding, hvor brugere kan købe og sælge kryptokurver.

I mellemtiden har Lynx udviklet sig til en nøglespiller inden for EOS-økosystemet efter at have bygget den førende EOS-tegnebog til amerikanske brugere. Virksomheden var også en af ​​de tidligere pionerer inden for EOS-spil efter at have behandlet millioner af dollars i transaktioner gennem EOSBet. I sidste ende besluttede Lynx, at det kunne forbedre EOS design og muligheder og udviklede sin egen Lynxchain som en gaffel af EOS.

Tidligt i 2020 besluttede de to virksomheder at kombinere de bedste funktioner i hver i Proton-kæden og skabe en bro mellem traditionel økonomi, kryptokurrency og blockchain-baserede applikationer.

Problemer Proton Chain har til formål at løse

Proton sigter mod at løse flere problemer, som traditionelle banker og kryptofinansiering står over for. I traditionel økonomi, når afsenderen godkender en betaling, sendes den normalt over en slags telekommunikationskanal, som udsætter den for aflytning af ondsindede tredjeparter. Desuden øger den forlængede periode, det tager for handlende og banker at kontrollere transaktioner, kun denne risiko.

I kryptorummet er der ingen oprindelige overholdelsesværktøjer, der dækker lovgivning om hvidvaskning af penge, med operatører tilbage til at engagere tredjepartsudbydere, hvilket øger omkostninger og indfører kompleksitet. Der er heller ingen måde at skubbe eller trække midler mellem en blockchain og ældre finansieringssystemer.

Funktioner i Proton

Proton-kæde giver brugeren mulighed for at flytte kontanter ind i deres tegnebog, hvor de derefter kan bruge den til at købe eller sælge enhver understøttet kryptovaluta, som også kan bruges problemfrit i dApps.

Protokollen fungerer baseret på et system med bekræftede brugeridentiteter for at sikre, at midler kun tildeles, hvor de skal være.

Den identificerende verificeringsdel af Proton-kædeplatformen fungerer ved hjælp af et decentralt netværk af KYC-validatorer og pengeservicevirksomheder. Dette netværk verificerer identiteten af ​​enhver bruger, der tilmelder sig platformen, og tildeler dem deres eget @ navn og status som “betroet bruger.” Navngivningsprotokollen kan sammenlignes med Twitter, og den betroede brugerstatus vises på ethvert program, der bruger Proton-navngivningsprotokollen.

Den første brugssag til Proton-kæden er Metal Pay. I fremtiden forestiller holdet sig dog, at enhver fiat- eller kryptobetalingstjeneste såsom Venmo eller Alipay kan tilmelde sig at bruge tjenesten. Platformen bruger “push-signering”, hvilket betyder, at brugerne godkender deres betalinger ved at angive deres verificerede @ brugernavn.

Desuden kan brugerne flytte penge mellem enhver Proton-aktiveret konto problemfrit og øjeblikkeligt.

Proton-netværket kan håndtere op til 5.000 transaktioner pr. Sekund, hvilket er hurtigere end enten Ripple eller PayPal.

Kilde: Protonchain.comKilde: Protonchain.com

Polet

XPR er det oprindelige symbol for Proton-kæden. Ligesom EOS fungerer Proton-kæden gennem den delegerede Proof of Stake (dPoS) konsensus, så brugerne kan placere deres tokens som en måde at stemme på, hvilke noder der skal producere blokke.

Projektet har oprettet en indledende forsyning på 200 millioner XPR med 5% årlig inflation. Inflationstokens vil blive delt mellem blokproducenter (2,5%) stakers (1,5%) og Proton Steering Committee (1%.)

Blokproducenter validerer netværkstransaktioner med en konsensus på to tredjedele, der kræves for at skrive til blockchain. Transaktioner betragtes som endelige, når der er gået tre minutter.

Hvis du sætter et token, giver token indehaveren en stemme. Stakers skal acceptere en minimumsperiode på en måneds indsats, og deres tokens er bundet, hvilket betyder, at de mister det, hvis deres delegerede blokproducent ikke lever op til en minimumsstandard.

XPR-tokenet er tilgængeligt på Metal X-udveksling, sammen med eksterne platforme, herunder Bithumb og HitBTC. Det kan gemmes på Lynx Wallet.

Køreplan

Proton-kæden blev lanceret på mainnet i slutningen af ​​april 2020, og Metal- og Lynx-selskaberne fusionerede officielt i midten af ​​maj.

Hele teamet er nu dedikeret til udvikling og lancering af Metal Pay 3.0, som rulles ud over tre faser.

I den første fase lanceres Proton Open SDK Initiative. “Red Falcon” bliver anden fase, der sigter mod at gøre Metal Pay 3.0 til den første tegnebog, der er i stand til at interagere med Proton-kæden ved hjælp af godkendelse og push-signering. Dette involverer alle Metal Pay-brugere, der har deres eget unikke @ navn, gemt i Proton blockchain, og bruger deres @ navn til at svare på anmodninger om betalings push.

Desuden vil denne fase involvere implementeringen af ​​en ikke-frihedsberøvende “kryptofane” i Metal Pay-appen, der giver brugerne mulighed for at sende og modtage Proton-tokens. Det vil også starte en funktion, der gør det muligt for brugere at “pakke” mønter købt på en tredjepartsbørs i Proton-kæden.

Den tredje fase, kaldet Snow Owl, tilføjer nye funktioner til den etablerede Metal Pay 3.0-ramme, herunder flere fit-valutaer, en Proton-baseret stablecoin og en webklient.

Hold

Proton-teamet består af medlemmer fra både Metal og Lynx.

Marshall Hayner er medstifter og administrerende direktør for Proton. Før han grundlagde Metal, grundlagde han også kryptoselskaber, herunder QuickCoin og Block.io, og var den tiende medarbejder i Stellar-lanceringsteamet..

Fred Kreuger er medstifter og præsident og tidligere grundlægger og administrerende direktør for EOS Lynx. Uddannet i Cornell og Stanford, er han også opfinderen af ​​”Valutaindeksbytte” og har over $ 500 mio. I udgange.

Glenn Mariën er medstifter og CSO med over ti års erfaring med fuld stack-udvikling. Han oprettede Dogecoin.info, den første online tegnebog til Dogecoin, som senere blev erhvervet af Block.io under Marshall Hayner.

Tidlige investorer i projektet inkluderer Erik Voorhees, grundlægger og administrerende direktør for Shapeshift, og Brian Kelly fra CNBC Fast Money, som også driver investeringsselskabet BKCM LLC.

Konklusion

Kryptovalutaer har et alvorligt UX-problem med for meget friktion mellem det digitale aktiv og fiat-verdenen. Protons vision er at overvinde dette, samtidig med at der skabes et mere sikkert miljø for godkendelse og brug af fiat-valutaer ved hjælp af traditionelle betalingsudbydere.

Det er et ambitiøst mål. Men hvis projektteamet kan trække det af, repræsenterer det første gang, at ethvert projekt har været i stand til at skabe en effektiv bro mellem fiat og crypto, men også bringe blockchains sikkerhedsfordele til traditionelle betalingsprocessorer..

En kritisk muliggørelse af projekts succes ville være at gå ombord på et par etablerede betalingsudbydere. Derfor vil en troværdig demonstration af funktionerne i Metal Pay 3.0 drevet af Proton-kæden være et stort skridt mod at få dette til at ske.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me