Begyndervejledning til Aragon: Decentraliseret styring og organisationsramme

Aragon guide

Aragon er et meget ambitiøst projekt, der fokuserer på at skabe en decentral infrastruktur til værdiudveksling ved at give en ramme for organisationer, virksomheder og applikationer til sikker styring af deres organisationer ved at udnytte Ethereum blockchain og et modulært kerne design.

Med en række forskellige platforme, der kommer ind på markedet som blockchain-baserede, decentrale løsninger, er det afgørende at analysere unikke funktioner og fordele ved specifikke platforme. Aragon tilbyder en ny mekanisme for traditionelle virksomheder og organisationer, der ønsker at udnytte de fordele, som blockchain og decentrale netværk giver gennem en intuitiv og kraftfuld grænseflade.

Aragons websted

Hvad er nøglekomponenterne og teknologien bag Aragon?

Aragon-netværket blev bygget ved hjælp af Aragon Core, en soliditets-DAO-ramme og webbaserede decentrale applikationer. Aragon sigter mod at fokusere på to nøgleprincipper for at sikre dens vedvarende succes som en decentral platform.

 • En decentral domstolsløsning
 • Et opgraderingssystem

Fokus på disse aspekter af platformen har en kaskadevirkning på hele netværksrammen og kernedesignet, der fører til en række forskellige funktioner og ressourcer, der er tilgængelige for brugerne. Aragon Core er, hvor størstedelen af ​​den funktionelle logik til styring af organisationer er placeret og består primært af 4 komponenter.

 • Vedtægter, der definerer brugerrettigheder
 • Styresystem, der bruges til at træffe beslutninger
 • Kapitalsystem til udstedelse og kontrol af tokens
 • Regnskabssystem til forvaltning af midler

Grundlæggende er Aragon-platformen et decentraliseret applikationslag bygget oven på Ethereum-blockchain, der skaber et decentraliseret miljø for enhver, der skal kunne oprette og administrere en organisation inden for rammerne af de definerede, men eksplicit tilpasselige parametre i Aragon Network. Disse parametre er defineret af Aragon Core-protokollen og er designet modulært til at muliggøre en opgraderingsmekanisme for at lette nyttige og intuitive forbedringer af platformen baseret på en organisations behov.

Administrerende

Interfacet til interaktion med Aragon er designet til at være intuitivt og trivielt for ikke-tekniske brugere, samtidig med at det giver en indstilling for udviklere til at opbygge smarte kontrakter og forbedre den eksisterende funktionalitet i netværket. Aragon Core v0.5 Beta frigivelse er i øjeblikket live og er et eksempel på platformens evne til at tage kompleks infrastruktur og smart kontraktdesign og overføre det til en brugervenlig grænseflade, der effektivt fjerner mellemliggende omkostninger, som traditionelle virksomheder typisk opretholder betydelig overheadskapital for.

Dette skaber en helt ny type organisationsstruktur, der kan eksperimenteres med, lige fra brugere, der opretter deres egne open source-projekter til virksomheder, der ønsker at reducere omkostninger og operere mere effektivt. Derudover er Aragons inkorporering og optimering af decentraliserede autonome organisationsprincipper (DAO) som et underliggende logiklag til platformen beregnet til at lette den eventuelle overgang af netværkskontrol til brugerne. Disse brugeres, uanset om det er enkeltpersoner, virksomheder eller andre organisationer, styrer systemet gennem et forslag og en stemmemekanisme baseret på ANT-token-incitamenteringsmodellen.

Digital jurisdiktion

Derudover vil netværket i sidste ende blive selvfinansieret gennem aggregerede net- og transaktionsgebyrer. Derefter tildeles tokens til vedligeholdelse af netværksudvikling og andre tjenesteudbydere, nemlig udvikling af kernekontrakter, det decentrale domstolssystem og et indbygget bug-bounty-system til kontraktopgradering.

Kernefunktionalitet og tilpassbare funktioner

En af nøglefunktionerne i Aragon-platformen er at fungere som den første samfundsstyrede, decentrale organisation, der fungerer som en digital jurisdiktion. I det væsentlige et decentralt retssystem uden grænser, der løser tvister. En af de primære forbedringer af Aragons implementering af dette sammenlignet med tidligere versioner af DAO’er er dens fokus på at rette subjektive overtrædelser i smart kontraktkode. Dette er blevet et problem med smarte kontrakter, da kode i en kontrakt til tider kan være tvetydig og underlagt fortolkning, hvor koden ikke eksplicit løser konflikten.

Fokus på dette mindsker barrierer for tvistbilæggelse og kombineret med den rigtige ANT-incitamentsstruktur, kodeovervågning, netværksdefinerede bugbounties og proxybiblioteker til opgraderbare smarte kontrakter kan Aragon tilbyde en uovertruffen digital konfliktløsningsmodel.

Afstemning

Aragon tilbyder moduler til identitetsstyring, ejerskab, afstemning, regnskab, betalingsbehandling, forsikring og kapital. Disse moduler er alle vigtige for styring af en organisation, og evnen til at interagere i et problemfrit og tillidsløst miljø har et enormt potentiale i organisationsstrukturen. Mange af disse moduler reducerer iboende omkostningerne forbundet med administrative opgaver og kan slås til / fra og kan også tilpasses fuldt ud af organisationen. En god måde at se på denne model er, at hver organisation i det væsentlige har deres eget netværk, der kan tilpasses inden for rammerne af det bredere Aragon-netværk, hvor grundlæggende logiske parametre etableres, men mere specifik funktionalitet kan bygges oven på.

Brug tilfælde af Aragon-platformen

En række specifikke brugssager uden for den typiske organisatoriske styring er nævnt af Aragon i deres hvidt papir og inkluderer:

 • Et afstemningsmodul for politisk valg, der sikrer, at kandidater i tilstrækkelig grad forfølger kampagneløfter ved hjælp af en lille model for forudsigelsesmarked.
 • Et entreprenørbetalingsmodul, hvor entreprenører betales baseret på milepæle eller hvilke parametre brugeren foretrækker.
 • Et tilpasset regnskabsmodul, der inkluderer avanceret datavisualisering.

En anden fremtrædende brugssag på platformen inkluderer Aragon Network Jurisdiction (ANJ), der definerer et sæt kontrakter, der giver voldgift for en given tvist og giver ANT-indehavere mulighed for at stemme om grundlæggende regler, der anvendes i voldgiftsprocessen. På denne måde kan organisationer interagere med hinanden eller fra en medarbejder til arbejdsgiverperspektiv ved at indsende deres kontrakter til ANJ, som giver en ramme for de interagerende parter til specifikt at angive detaljerne i deres forhold og kontrakt på en kryptografisk måde. Dermed oprettes en mere retfærdig og gennemsigtig tilsynsmodel i et helt decentraliseret format.

ANT-tokenet

ANT-tokenet er Aragons oprindelige token og spiller en kritisk rolle i platformens styringsmodel og incitamentsstruktur. Det repræsenterer velstanden i den decentrale økonomi og blev oprindeligt solgt under Aragons meget succesrige ICO i maj 2017, der samlede $ 24 millioner.

Derefter er ANT-tokenet kommet til at repræsentere en stærk andel af styringen på platformen. ANT-indehavere kan stemme om forslag, deltage i voldgift og det decentrale domstolssystem og hjælpe med at bidrage til den non-profit Aragon Foundation eller til forskning og udvikling gennem Aragon Nest program.

Aragon Nest

ANT-token følger en kontinuerlig token-model, hvor ANT fortsat bliver præget af netværket og har en iboende pris. Dybest set har prægning af ANT en omkostning, og en procentdel af de gebyrer, som organisationer betaler for at tilslutte sig netværket, finansierer prægning af nye tokens. Dette skaber et incitament for organisationer til at betale gebyrer, da de modtager mere ANT som et resultat, hvilket igen giver dem større indflydelse på tværs af netværket, da mængden af ​​ANT, du har, er direkte korreleret med den magt, du udøver i det decentrale forslag og afstemningssystem.

Denne model er omstridt, da den giver mulighed for, at prisen på tokens etableres af en markedsligevægt for tokenindehaverne i netværket, men over tid skal disse ligevægtsomkostninger ved prægning udgøre den optimale pris med en tilsvarende optimal procentdel af inflationen.

Sådan køber du Aragon ANT

Du er ikke i stand til at købe ANT med “Fiat” -valuta, så du bliver først nødt til at købe en anden valuta – de nemmeste at købe er Bitcoin eller Ethereum, som du kan gøre på Coinbase ved hjælp af en bankoverførsel eller betalingskortkøb og derefter handle det for ANTat en udveksling, der viser tokenet.

Sørg for at bruge vores link til at tilmelde dig, at du bliver krediteret $ 10 i gratis bitcoin, når du foretager dit første køb på $ 100.

Coinbase-websted

Du kan købe ANT på følgende børser:

 • Changelly
 • Bittrex
 • UpBit
 • Bitfinex
 • Liqui

Holdet bag Aragon

Aragon-holdet består af et forskelligt og talentfuldt team med betydelige anerkendelser og præstationer inden for blockchain og decentral computing. Projektet er helt open source og community driven, men der er nogle bemærkelsesværdige kernemedlemmer, der er værd at nævne.

Luis Cuende er projektleder og modtager anerkendelser som “The Best Underage European Programmer” i 2011 og er Forbes “30 Under 30”, der også grundlagde Stampery. Jorge Izquierdo er teknisk leder og har arbejdet på en række projekter, samtidig med at han modtog anerkendelser som Thiel Fellowship og et WWDC-stipendium fra Apple.

Aragon Team

Fællesskabsmedlemmer kan bidrage med forslag, forslag og forbedringer til platformen ved hjælp af ressourcer, der er uddybet på deres Github side og kan endda ansøge om tilskud ved at indsende forslag til deres Aragon Nest-program.

Køreplan

I øjeblikket er Beta “The Architect” -udgivelsen live på Ethereum Rinkby Testnet. Aragon-teamet leverer også omfattende opdateringer om udviklingsfremskridt og andre nyheder og ressourcer regelmæssigt gennem deres Medium side.

Den forventede frigivelse af platformen er i Q2-Q3 2018 og implementering af det decentrale domstolssystem i Q4 2018.

Konklusion

Aragon har potentialet til gradvist at forårsage et paradigmeskift i den funktionelle struktur og ledelse af organisationer i en decentraliseret netværksarkitektur. Fordele ved gennemsigtighed og uforanderlighed, der er forbundet med at blive bygget oven på Ethereum-blockchain, gør det decentrale applikationslag af Aragon i stand til at skabe en brugervenlig og intuitiv grænseflade til både udviklere og ikke-tekniske brugere.

Brugere og organisationer kan skabe værdi, øge effektiviteten og deltage i den første decentrale autonome organisation med fokus på digital jurisdiktion, opgraderbarhed og funktionel styring. Stille opbygning af et levedygtigt produkt og drevet af et stærkt samfund ser Aragon ud til at blive næste generations løsning for den decentrale økonomi.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me