Changelly vs Shapeshift Review: Vilket är det bästa omedelbara utbytet?

Changelly och Shapeshift är två av de mest populära instant-börserna som för närvarande ger användarna möjlighet att köpa och handla med olika kryptovalutor, eller ‘altcoins’. Dessa tjänster erbjuder båda en relativt enkel tjänst som kombinerar användarvänlighet, hastighet och låga avgifter. Även om många av de tjänster som erbjuds av Changelly och Shapeshift är ganska lika, finns det ett antal skillnader mellan dem.

Changelly vs Shapeshift

Detta inlägg kommer att ta hänsyn till fördelarna med båda dessa utbyten, inklusive alla fördelar och nackdelar som är förknippade med dem.

Changelly

Changelly grundades 2016 i Prag av samma team som grundade MinerGate (en gruvpool som erbjuder en tjänst som guidar användare genom gruvprocessen) och har redan lockat över 1 miljon kunder till sitt börs..

Changelly

Changelly har ett mycket tydligt användargränssnitt och ger ett snabbt och bekvämt sätt att köpa altcoins. När du köper krypto på Changelly görs växelkurser och transaktionstid mycket tydliga från början. Den angivna kursen innan transaktionen genomförs av användaren är dock en uppskattad kurs, som inte nödvändigtvis är det faktiska beloppet i mottagen krypto, beroende på växelkursen vid en viss tidpunkt (vilket, som vi känner till, kan snabbt förändras när det gäller krypto).

Changelly erbjuder användarna två alternativ (i) möjligheten att välja krypto-till-kryptobörser men också, (ii) till skillnad från Shapeshift, det gör det också möjligt för användare att byta fiatvaluta (US-dollar eller euro) till kryptovaluta genom att använda en VISA- eller MasterCard-kredit eller betalkort. Det finns inga geografiska gränser för tjänsten så att den kan nås var som helst i världen.

Det påstår sig erbjuda det bredaste utbudet av kryptovalutor för utbyte, med över 80 olika kryptovalutor som för närvarande är tillgängliga för utbyte. Även om användare i allmänhet inte har några gränser för hur mycket de kan byta, finns det vissa begränsningar för transaktioner via bankkort beroende på var du är i världen, vilket finns i deras vanliga frågor.

Changelly-avgifter

Changelly säger att det tar ut en fast avgift på 0,5% per handel. Det står dock också att det erbjuder de bästa valutakurserna för kryptovaluta, vilket är en fråga som är öppen för debatt och kan bero på valutan som växlas och tid och datum för transaktionen. Därför, när du köper kryptovaluta, rekommenderar vi att du gör din forskning när det gäller valutakurser genom att kontrollera Changelly, Shapeshift och andra valutor som du kan vara aktiv på innan du går in i en transaktion för att säkerställa att du får de bästa priserna..

Direktbörser erbjuder i allmänhet inte de mest attraktiva priserna, med hastighet som deras största försäljningsargument. Dessutom, även om alternativet fiat-till-krypto är ett mycket bekvämt alternativ, är växelkursen som erbjuds för transaktioner som görs genom fiatvalutor sämre än växelkursen genom krypto, vilket enligt utvecklarna är ett resultat av att Changelly kräver en tredjedel part att behandla sådana transaktioner som leder till högre avgifter.

Changelly Skicka till

Till skillnad från Shapeshift behöver användare en e-postadress för att kunna använda Changelly. Även om detta kan ge upphov till oro för vissa användare behöver den här e-postadressen inte verifieras av användarna och därför kan ett falskt e-postmeddelande användas om användare har problem med anonymitet eller integritet. Vissa användare har också hävdat att Changelly kan be användarna att tillhandahålla sociala mediekonton för att verifiera deras identitet, men återigen verkar det som om ingen verifiering krävs.

Shapeshift

Grundades 2013 av Erik Voorhees, ShapeshiftFörutsättning är att erbjuda en direkt utbytesplattform mellan krypto och krypto. Det bör dock noteras att Shapeshift inte låter användare köpa krypto med fiat-valuta. Det ger för närvarande användare möjlighet att byta nästan 50 olika kryptovalutor.

Shapeshift

Som ett kryptovalutbyte erbjuder Shapeshift ett mycket enkelt sätt att byta kryptovalutor. Användargränssnittet är väldigt enkelt att navigera, med användare som helt enkelt anger den relevanta kryptadressen för att byta, utan krav för användare att registrera sig eller ange e-postadresser (även om användare kan välja att skapa ett konto). Eftersom Shapeshift-transaktioner sker direkt hålls krypto aldrig på en central central, utan levereras direkt till användarna via en insättningsadress som upprättats av börsen.

Shapeshift är tillgängligt var som helst i världen, men det har vissa transaktionsgränser, även om högre insättningsgränser är tillgängliga för Shapeshift, genom att följa instruktionerna med hjälp av rutan “specifikt belopp” som anges här. Kommentarer från användare online tyder på att Shapeshifts orderutförande gånger i genomsnitt är betydligt snabbare än Changelly, även om den senaste explosionen i kryptovalutans popularitet i allmänhet har inneburit att växlingstiderna är långsammare över hela linjen eftersom börserna kämpar för att hantera efterfrågan.

Shapeshift Exchange

Avgifter för Shapeshift

Shapeshift tar inte ut några serviceavgifter, förutom det mottagande myntets gruvarbetare, som är listade här.  Detta är en fast avgift, med vissa online-kommentatorer som föreslår att Shapeshift tjänar sina pengar på någon skillnad mellan den fasta gruvarbetaravgiften som börsen tar ut och den faktiska gruvavgiften. Trots att det inte finns en avgift på förhand har många användare kommenterat att växelkurserna som tillhandahålls av Shapeshift är ganska dåliga jämfört med Changelly och andra konkurrenter..

Till skillnad från Changelly är dock priset som anges av Shapeshift innan användaren slutförde transaktionen det faktiska beloppet som användaren får snarare än en uppskattning. Vad du ser är vad du får med Shapeshift.

Slutsats

Som ett mer etablerat företag tenderar Shapeshift att vara mer bekant och attraktivt för kryptovalutainvesterare. Det faktum att det inte kräver någon registrering eller identifiering nämns ofta som en faktor i dess popularitet, eftersom det tillåter användare att vara anonyma och förhindra risken för identitet eller ekonomisk stöld. Changelly verkar emellertid i stort sett erbjuda bättre värde trots deras angivna serviceavgift och de tillåter också köp av Bitcoin och Ethereum med Fiat-valuta.

Båda börserna erbjuder dock i stort sett liknande tjänster, där hastighet är nyckelfaktorn. Varken börsen ger det bästa värdet på marknaden men de ger investerare tillgång till ett brett urval av altcoins som snabbt kan bytas ut.

Att surfa på webben för användarkommentarer resulterar i att hitta massor av frustrerade och arga affischer, men detta är vanligt för de flesta nystartade företag i kryptovärlden och bör tas med en nypa salt.

I grund och botten, för att välja mellan dem, är det bästa rådet att prova både och se vilken du känner dig mer bekväm med.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me