Vad är en IEO? Komplett guide till inledande utbyteserbjudanden

Vad är en IEO

Efter den oöverträffade ökningen av ICO 2017 och deras efterföljande avgång under senare hälften av 2018 har frågor snurrat runt både den framtida reglerings- och massfinansieringen för det första myntutbudet.

Tyvärr ledde lättheten och obskurenheten med att samla in pengar under altcoinmanien i slutet av 2017 till att nästan 80 procent av ICO identifierades som bedrägerier samma år. Som ett resultat noterade tillsynsmyndigheterna, och även om de har varit smärtsamt långsamma med att införa riktlinjer, avslöjade de äntligen några avgörande konturer på tokens och deras juridiska status.

SEC släppte officiellt sitt efterlängtade “Crypto Token Framework”, men det lämnade många obesvarade frågor och frågor som behöver diskuteras ytterligare. Med detta sagt är det en start, och dess inverkan på ICO-scenen, och i förlängning har IEO ännu inte utvecklats helt.

Vad är en IEO

Initial Exchange Erbjudanden (IEO) har dykt upp ur ICO: s krypande takt under de senaste månaderna – till synes förbättringar jämfört med den traditionella ICO. Även om IEO: er erbjuder några märkbara fördelar, har de också fortfarande förbehållet att lita på mellanhänder som har visat sig vara framstående aktörer iMörk underbelly av kryptovalutamarknader.’

Så, vad exakt är en IEO och vad är deras konsekvenser?

Vad är ett första börserbjudande?

IEO är i grunden en ICO men körs via en börs (eller “launchpad”) som mellanhand som genomför försäljningen. De har blivit framträdande bland media efter flera av de första försäljningarna – särskilt BitTorrent’s token-försäljning på Binance’s Launchpad.

BitTorrent upp 7,2 miljoner dollar på 18 minuter, och Fetch.AI höjde nyligen 6 miljoner dollar på 22 sekunder på Binance’s Launchpad också. Så varför säljs dessa projekt ut som hösten 2017?

Binance Launchpad

Du kan krita upp till hype runt projekten, men IEO spelar sannolikt den mer inflytelserika rollen för att komplettera en sådan framgångsrik försäljning.

Eftersom ICO-intresset har försvagats, privat placering (dvs. investering i VC-utsäde) har plockat upp, sammanfaller med utbytet för att främja ”Launchpads” för att direkt erbjuda projekttoken till sina kundbaser i ett mer standardiserat format.

IEO är uppenbarligen avtal mellan projektutvecklare och utbyten för inledande placering av token på börsen. Snarare än den mer hemliga karaktären av ICO-notering på börser och den tvivelaktiga dynamiken mellan projekt, rankningssidor och utbyten; IEO: er ska vara det mer pålitliga token-erbjudandet.

Börser utför analyser av projekt före IEO på deras utbyte genom revisioner, teknisk analys och tokens potential förutom att hantera försäljningen direkt på sin plattform under hela processen. Liknande ICO-försäljningsparametrar som fast prissättning, leverans som ska distribueras och hårda / mjuka kepsar bestäms också för IEO.

För att uppdela varför IEO: er har uppstått krävs en utvärdering av de tre främsta deltagarna i försäljningen:

  1. Utbyten
  2. Projekt
  3. Investerare

För utbyten är de främsta fördelarna att de får en noteringsavgift och kan locka fler användare till sin plattform som vill delta i IEO. Dessa användare kan till och med bli långvariga användare av börsen, oavsett om de är imponerade av handelsupplevelsen eller bara finns där enbart för IEO. Hur som helst är det en positiv utveckling för utbyten.

Fördelar med en IEO

Projekt kan garanteras en mer legitimerad tokenförsäljning eftersom de har officiell stöd av ett utbyte som avgör att de har gjort sin tillbörliga aktsamhet om projektets integritet. Projekt har också sina tokens exponerade, särskilt när det gäller Binance, för stora publik av investerare som är angelägna om nya möjligheter att vinna. Den nästan omedelbara försäljningen av BitTorrent och Fetch.AI är ett tecken på denna fördel för projekt.

Investerare får fördelen med en token-notering på börsen med omedelbar likviditet och möjligheten att betala för tokens i IEO genom olika metoder – såsom fiat, BTC eller till och med andra altcoins i vissa fall.

Investerare är dock återigen kvar med den korta änden av pinnen eftersom de står inför den största risken i IEO-scenariot. Investerare får “lita på” utbyten som mellanhänder i en bransch därBetrodda tredje parter är säkerhetshålÄr vanligt och när meritlistan för kryptovalutautbyten genom åren i bästa fall är dålig.

Investerare kan känna sig mer bekväma med att projekt de köper in via en IEO inte är bedrägerier. emellertid skiljer sig IEO: s politik mellan utbyten och problem lika häpnadsväckande som QuadrigaCX debacle, eller Coinbase ombord på teamet som identifierats somEn av fem företagsfiender på Internet”Bör fungera som påminnelser om att närma sig utbyten med försiktighet.

Dessutom, även om det senaste SEC-ramverket är en början, tar det inte upp specifika frågor som påverkar IEO, som hur utländska startups påverkas eller vad som utgör den breda kategorin av “aktiva deltagare” som citeras i utgåvan.

Vad är en STO?

Läs: Vad är en STO?

Utsikterna om IEO och ytterligare trender för investeringar i kryptovaluta

IEO väcker intressanta framtidsutsikter för projekt och utbyten för att återuppliva crowdfunding-modellen för nystartade företag i kryptovalutasektorn, men lämnar fortfarande investerare i liknande osäkra positioner.

Till exempel EXMO, som lanserade en IEO i februari 2019, definierar deras granskning / due diligence-process som:

”Processen är faktiskt densamma som den traditionella due diligence-processen på mynt efter en ICO. Som redan nämnts garanterar inte insamling av pengar i en ICO framtida framgång för projektet på något sätt. ”

Inte särskilt lugnande för investerare. De fortsätter att citera vikten av att bedöma värdet och “önskan” av projektet att gå med i marknadsföringskampanjer för evenemang som airdrops och “special reputational work.”

Trots den framväxande framgången med Binance’s Launchpad och de planerade IEO: erna på börser som Bittrex samlar mer uppmärksamhet på det nya token-försäljningsformatet, de verkar kusligt lik ICO: er.

För investerare kan IEO: er verka mer konservativa val för en symbolförsäljning, men om ICO: s uppgång och fall tjänade någon lektion är det att försiktigt närma sig en ny tillgångsklass och insamlingsmetod. Gör din egen forskning och lita inte på tredje part för att verifiera projektens legitimitet för dig.

Investerare verkar dock vara mer kräsna på kryptomarknaderna nu, vilket kan vara en betydande bidragsgivare till ICO: s kraftiga nedgång..

Traditionell växande investering

Som en följd verkar mer kräsna investeringsbeslut ha sammanfallit med det ökande traditionella investeringsformatet till digitala tillgångar. Projekt som Coda Protocol, som fick såddinvesteringar, får ytterligare investeringsrundor av VC-företag. Och det övergripande investeringslandskapet snöar snabbt in i ett mer moget ekosystem av traditionella VC: er, krypto-VC: er, hedgefonder, kapitalförvaltare och mer.

Trenden mot bredare investeringar av traditionella företag verkar vara beredd att accelerera när 2019 fortsätter. När det gäller IEO: er presenterar de mer flexibla inköpsalternativ för investerare (dvs. med fiat och altcoins) och bättre / säkerställd initial likviditet, men ändå med liknande risker som ICO: er.

I en bransch där ‘Lita inte på, verifiera’ är ett framstående telefonkort av kärnkryptovaluta-förespråkare, missar begreppet ryktbar riskparadering som det ultimata incitamentet för utbyten till ordentligt veterinärprojekt – och verkar otrevligt eftersom det inte är representativt. av rådande incitament, vinstsökande, av utbyten.

IEO: er kan visa sig vara en kort gnista av investeringar i altcoin-projekt mitt på en marknad med decimerade ICO: er, men de långsiktiga konsekvenserna av deras existens verkar osannolikt att ta tag i en alltmer krävande investerarpool och utvecklande landskap av finansiella företag som kommer in på marknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me