Tillväxten av alternativa vägar för transaktion i Bitcoin

Bitcoins utveckling har kommit långt från dess ödmjuka cypherpunk-ursprung för att bli ett etablerat sätt att utbyta värde och censurmotstånd. Kryptovalutan utvecklas ständigt för att möta nya krav och utöka hur den används. Från Lightning Network (LN) som sin andra skiktlösning för betalningsskalning för att förbättra integriteten för transaktioner är Bitcoin ett övertygande bevis på kraften i öppen källkodsprotokoll.

Utanför mer välkända förbättringar som LN och det pågående införandet av Schnorr-signaturer i protokollet framträder några mer subtila utvecklingar som livskraftiga alternativ för transaktioner i Bitcoin.

Några av dessa nya vägar utökar nätverkets topologi, förbättrar dess censurmotstånd, medan andra fokuserar på att överbrygga klyftan mellan vanlig användning och den gamla kryptovalutan.

Utvidgning av Bitcoins nätverkstopologi

Ett koncept som har diskuterats i Bitcoin-cirklar i flera år, och nyligen utarbetat vidare av Nick Szabo och Elaine Ou, är tanken att expandera till nya medier för att skicka Bitcoin-transaktioner. Deras förslag vid Scaling Bitcoin 2017 i Stanford fokuserade främst på att använda högfrekvent, svag signal radiokommunikation för att skicka Bitcoin.

De hänvisade till hur ett ”multi-homing” -nätverk med medier för att använda Bitcoin utanför Internet enbart skulle göra nätets motståndskraft mycket mer robust. Inte överraskande har framsteg redan gjorts för att uppnå vad de detaljerade, med Elaine Ou och andra som deltar i att skicka Bitcoin via skinkradiovågor internationellt – och det var en LN-betalning.

Idén att skicka Bitcoin över radiovågor kan tyckas bisarr, men Szabo och Ou pekade på dess förmåga att motstå delningsattacker. Även om det kan verka omöjligt, omger verklig oro den befälhavande närvaron av Kinas stora brandvägg och dess förmåga att censurera regionala internetanslutningar, medan liknande farhågor uppstod med avslöjanden av Rysslands tester med stänger av global Internet-åtkomst.

Bitcoin radioöverföringar

Läs: Broadcasting Bitcoin-transaktioner med radiosändningar & TxTenna

Internetscensur i auktoritära regioner är en legitima hot för att sända Bitcoin via Internet, hur orealistiskt det än kan verka för människor i västra demokratier som USA.

På samma sätt som att Bitcoins nätverkstopologi utvidgas till radiovågor, driver Blockstream att skicka Bitcoin- och LN-betalningar med sina Blockstream-satellit produkten har gett imponerande resultat. Blockstream styr flera markstationer som kallas ‘teleports’ som deltar i Bitcoins konsensus och sänder blockkedjan till geosynkrona satelliter.

Satelliterna sänder därefter Bitcoins blockchain till världen 24/7 utan behov av internetåtkomst. Användare behöver bara en satellitantenn och en liten mottagare (dvs. USB) för att säkerställa att deras nod alltid är synkroniserad. Fördelar för användare är uppenbara, eftersom de kan säkerställa en kontinuerlig redundans av Bitcoins blockchain utan behov av en internetanslutning, kan ta emot Bitcoin till reducerade kostnader och ha ett mer stabilt sätt att ansluta till blockchain utan rädsla för isolering eller nodpartition.

Blockstream har fortsatt att bygga fler verktyg för utvecklare också för Blockstream Satellite. Som en del av en uppdatering i slutet av förra året, Blockstream lagt till ett API för att skicka meddelanden via sina satelliter. Resultatet har varit applikationer som Spacebit.live, som gör det möjligt för användare att skicka meddelanden runt om i världen via Blockstreams satelliter med LN-fakturor för att betala för tjänsten baserat på meddelandets storlek.

Bitcoin är inte bara en internetvaluta längre. Även om det fortfarande har betydande arbete att göra i andra transaktionsmedier, kan det skickas över radiovågor och via satelliter.

Nya metoder för att spendera Bitcoin

Förutom de innovativa metoderna för att skicka Bitcoin över olika medier är det fortfarande ett stort hinder att exponera fler människor för Bitcoin, särskilt i utvecklingsländerna..

Många människor i utvecklingsländer eller ekonomiskt kämpar länder (dvs. Venezuela) har inte konsekvent tillgång till internet eller tillgång till likvidväxlingstjänster för att enkelt köpa / sälja Bitcoin.

Hur konverterar man Bitcoin till ett mer tillgängligt och flexibelt medium för värdeöverföring? Flera projekt har kommit med några smarta sätt att uppnå detta, och de är värda att titta på.

Azteco

Azte.Co är ett Bitcoin-kupongsystem som är utformat för att ge mycket bredare tillgång till kryptovalutan i områden där människor saknar konsekvent internetanslutning eller kunskapen att köpa Bitcoin på börser.

Azteco

Det minskar hindren för att köpa Bitcoin med en enkel metod: du går till din lokala närbutik och vid Azteco-kupongen med kontanter eller bankkort, anger informationen på kupongen på Aztecos webbplats, och Bitcoin deponeras omedelbart i din konto. Azteco-kuponger finns i närbutiker för vardagsbruk som att fylla på telefonräkningar, vilket gör dem till en mycket praktisk metod för att introducera människor till Bitcoin.

Föreställ dig gatuförsäljare, närbutiker och livsmedelsbutiker runt om i världen som säljer Azteco-kuponger mot kontanter, vilket ger mycket mer likviditet till Bitcoin-ekosystemet.

OpenDime

OpenDime är ett spännande koncept att konvertera Bitcoin till ”kreditpinnar” som fungerar som bärareinstrument – vilket effektivt ger Bitcoin en kontantliknande egendom i den fysiska dimensionen. OpenDime-pinnar är USB-enheter som lagras internt i den privata nyckeln och gör det möjligt för användare att komma åt minnet genom att ansluta den för att visa balansen och ladda den med BTC.

Öppendim

Men när en användare en gång vill spendera BTC i kreditkortet, måste de genomborra ett hål i minnet som förändrar flashminnet och gör det möjligt för dem att använda den privata nyckeln för att spendera BTC i minnet. Sticks kan skickas mellan människor precis som kontanter, och så länge förseglingen inte går sönder vet de att de kontrollerar BTC och att den inte har spenderats.

Användning av OpenDime-pinnar kan förbättra integriteten för Bitcoin-transaktioner avsevärt eftersom de inte behöver sändas till blockchain och kan förekomma som liknar kontantavtal.

BitRefill

BitRefill är en populär tjänst för att köpa presentkort eller mobilpåfyllning med Bitcoin och flera andra kryptovalutor, och de erbjuder även LN-betalningar.

Bitrefill

De erbjuder över 750 presentkort i mer än 170 länder, vilket gör det möjligt för Bitcoin att användas för vanliga inköp hos handlare och återförsäljare som inte accepterar kryptovalutan. Populära internationella presentkort inkluderar Amazon, Google Play och Apples App Store.

BitRefill är praktiskt för användare som vill spendera sin Bitcoin men inte gå igenom besväret och avgifterna för att byta specifika belopp på en börs och sedan skicka till ett bankkonto och spendera fiatvalutan.

Vik app

Liknar BitRefill, Vik app är från skaparna av Behåll nätverket, som designade Fold App som ett sätt att spendera Bitcoin i den verkliga världen med handlare som inte accepterar Bitcoin direkt. Fold App fokuserar dock uttryckligen på att skicka Bitcoin till partnerbutiker som kredit i butik med digitala kort. Krediten kan spenderas direkt från telefonen i de deltagande butikerna.

Deltagande butiker inkluderar för närvarande Dunkin Donuts, Starbucks, Target, Uber och Whole Foods.

Slutsats

Det finns många fler tjänster som de ovan för transaktioner med Bitcoin med hjälp av alternativa metoder, och deras prevalens kommer säkert att växa under de närmaste åren. I synnerhet OpenDime och Azteco har en riktigt lovande potential för användare i både utvecklade och utvecklingsländer.

De framsteg som Bitcoin samtidigt har gjort i sin nätverkstopologi är också imponerande, men fortfarande i mycket tidiga skeden. Blockstream fortsätter att driva innovationshastigheten och att skicka Bitcoin via radiovågor representerar en intressant dynamik i en ny valuta med ett gammalt kommunikationsmedium. Ständigt förbättras, Bitcoin är på väg att bli ett mycket robust nätverk med olika sätt att komma åt och spendera det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me