Tänka om de 15 bästa kryptovalutorna: Hur ska det se ut?

Crypto

Den här veckan öppnade betalningsjätten PayPal slussarna genom att låta alla amerikanska användare komma åt företagets nya kryptovalutatjänster tidigt.

Det är en stor utveckling för kryptoekonomin, för att vara säker, men rubriken orsakade också en mindre uppror över kryptokonomin. Varför?

Det beror på att mer än några få personer började argumentera för att PayPal borde ha avstått från stöd för mindre mynt som bitcoin cash (BCH) och litecoin (LTC) för att fokusera alla sina kryptotjänster kring ekosystemets obestridliga tungvikter, bitcoin (BTC) och Ethereums eter (ETH).

Det är intressant och värdefull dialog, och jag vill vara tydlig här personligen: Jag är laissez-faire när det gäller krypto, jag är allt för framtiden att vara flerkedjig och underbyggd av interoperabilitet.

Med det sagt ser jag heller ingen mening med att förneka det uppenbara här och nu: Bitcoin och Ethereum fortsätter att vara ljusår före i princip alla kryptoprojekt över flera mått, och de kommer utan tvekan att vara centrala aktivitetshubbar i många år framöver. Dessutom har kryptoekonomin 2020 definierats av Ethereum-baserade projekt från topp till botten hela vägen.

Denna verklighet har lett till klagomål i vissa kretsar om att grundläggande inte har kommit in i kryptomarknaderna nyligen. Så vad händer om vi tittar på de nuvarande 15 bästa mynten per börsvärde och försöker ordna om det, särskilt genom att väga mer mot Ethereum-projekt?

Det är precis vad jag ska göra i det här inlägget, då: postulera en mer exakt topp 15 kryptotillgångar (per marknadsvärde) när vi går in 2021.

Hur de 15 bästa ser ut nu

Enligt kryptodataanalyswebbplats Messari, de 15 bästa kryptovalutorna per marknadsvärde ser för närvarande ut så:

 1. Bitcoin (BTC) – 16,140 dollar – 299 miljarder dollar
 2. Ethereum (ETH) – 469 dollar – 52,8 miljarder dollar
 3. Tjudra (USDT) – 1 $ – 16,7 miljarder dollar 
 4. Ripple (XRP) – 0,272 dollar – 9,2 miljarder dollar
 5. Chainlink (LINK) – 12,69 $ – 4,6 miljarder dollar
 6. Bitcoin Cash (BCH) – 259 dollar – 4,8 miljarder dollar
 7. Litecoin (LTC)  – 63,9 $ – 4,2 miljarder dollar
 8. Binance Coin (BNB) – 27,77 $ – 4,6 miljarder dollar
 9. Polkadot (DOT) – 4,49 dollar – 3,95 miljarder dollar
 10. Cardano (ADA) – 0,105 dollar – 3,36 miljarder dollar
 11. Bitcoin SV (BSV) – 160 dollar – 2,9 miljarder dollar
 12. USD-mynt (USDC) – 0,99 dollar – 2,8 miljarder dollar
 13. EOS (EOS) – 2,56 $ – 2,4 miljarder dollar
 14. Monero (XMR) – 112,78 dollar – 2 miljarder dollar
 15. Wrapped Bitcoin (WBTC) – 16 072 dollar – 1,9 miljarder dollar

Så så ser topp 15 ut nu. Men tänk om vi gick över den med en kam och började sparka ut “spökedjor” till förmån för hetare projekt? Låt oss dyka in!

Ompröva Cryptos topp 15 igen

Låt oss börja med att bara postulera att bitcoin, eter och USDT kommer att förbli de bästa mynten 2021. Även om jag verkligen tror att ETH att vända BTC-börsvärde är i spel i horisonten, låt oss bara anta att det inom överskådlig framtid kommer att BTC, ETH och USDT låser ner de tre bästa i den ordningen.

Vad nästa, då?

Låt oss försöka axla “spökedjor”, dvs blockkedjor med mycket låg aktivitet nyligen, från topp 15 först. Dessa projekt inkluderar: Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Bitcoin SV (BSV), och EOS (EOS).

Här menar jag inte att dessa projekt är helt döda eller aldrig kommer att uppgå till någonting. Poängen jag gör är att det alltmer ser ut att dessa projekt kommer att ge mark till projekt med mer aktivitet de kommande månaderna, så vi funderar på hur det kan se ut.

En ny topp 15

Om vi ​​slår ut de ovan nämnda “spökedjorna” ur ekvationen och stöter på nästa projekt på skifferna, skulle kryptokonomins topp 15-projekt se ut så:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Tether (USDT) 
 4. Chainlink (LINK)
 5. Binance Coin (BNB) 
 6. Polkadot (DOT)
 7. USD-mynt (USDC)
 8. Monero (XMR)
 9. Wrapped Bitcoin (WBTC)
 10. Dai (DAI) 
 11. Filecoin (FIL)
 12. Uniswap (UNI)
 13. Aave (AAVE) 
 14. Zcash (ZEC)
 15. Maker (MKR)

Jag tycker att den här tänkta topp 15 ser ganska bra och trovärdig ut. Uppenbarligen skulle detta hypotetiska scenario innebära att spökedjor minskar ytterligare och slutligen viker för hetare projekt.

Det är omöjligt att veta framtiden, och saker kan förändras avsevärt härifrån, men jag skulle inte bli förvånad om toppen av kryptoekonomin faktiskt ser ut så här om ett år.

Anmärkningar

Låt oss dyka lite längre in i den här tänkta topp 15 …

 1. Bitcoin – I år har ett hörn vänds när det gäller det vanliga intresset för BTC. Högt profilerade investerare och stora vanliga företag som PayPal fördjupar sig som aldrig tidigare, en dynamik som innebär att OG-krypto är i god position för att fortsätta att omfamnas som digitalt guld.
 2. Ethereum – Ethereum och dess blommande decentraliserade ekonomi (DeFi) ekosystem stal kryptoekonomins show 2020. Kärnan i all den myldrande aktiviteten var Ethereums ursprungliga valuta, ETH. Kalla det digital olja, internet för värdets pengar eller vad du vill: det kommer att bli ett toppmynt under alla år framöver.
 3. Tjudra – USDT är långt ifrån den perfekta stablecoin, men det har inte hindrat delar av kryptoanvändare från att omfamna token som deras val av stablecoin. Uteslutande av en större pegincidens ser jag inte att denna status ändras snart.
 4. Kedjelänk – Att tänka på Chainlinks LINK-token som klättrar till att vara den fjärde största krypton är fantastiskt. Det började för många år sedan som ett projekt som få trodde på då. Nu hjälper Chainlink’s decentraliserade orakel till att driva ett häpnadsväckande utbud av DeFi-projekt, och folk kommer till den verkligheten.
 5. Binance Coin – BNB är Binance’s exchange token, och vi vet alla att Binance är en absolut dominerande kraft i hela det bredare kryptovalutorummet. Att se det i topp 5-tokens skulle vara vettigt för mig (det är för närvarande det åttonde största per marknadsvärde enligt Messari).
 6. Polkadot – Polkadot är utan tvekan den största av de så kallade ”Ethereum Killers. Medan projektet fortfarande är ungt, verkar det vara bäst att börja rampa upp och utmana Ethereums mantel. Jag gillar DOT på # 6. 
 7. USD-mynt – USDC, ett stabilt samarbete mellan Center och Coinbase, har tagit fart i popuarlity i DeFi i år. Det kan komma en dag där ett projekt som USDC avskedar Tether som arenans go-to stablecoin. Under tiden låter USDC på # 7 nästan rätt för mig.
 8. Monero – XMR är det regerande sekretessmyntet, så förvånande bakom BTC är det fortfarande valfri valuta på det mörka nätet. Det kommer att vara fallet ett tag, så som det står, så jag har inga problem analytiskt med att Monero är här.
 9. Inslagen Bitcoin – WBTC är den mest populära tokeniserade bitcoinimplementeringen på Ethereum hittills, och jag ser att det bara antas häfta härifrån eftersom fler människor vill använda sin BTC i DeFi.
 10. Dai – DAI är den ursprungliga stablecoin i DeFi: s bästa utlåningsprotokoll, MakerDAO, och det har blivit extremt populärt i DeFi i enlighet därmed. Leta efter adoption för att fortsätta.
 11. Filecoin – Decentraliserat lagringsnätverk Filecoin är nytt, så dess FIL-token kan stiga eller falla härifrån. För tillfället har jag inga problem med det på # 11.
 12. Uniswap – Handelsprotokoll Uniswap var Ethereums stjärna. Det enda jag skulle säga är att vi kunde se att det rör sig mer mot de fem bästa tokens över tiden.
 13. Aave – Utlåningsprotokollet sprängde på DeFi-scenen i år, och de har inte saktat ner med imponerande utveckling sedan dess. Aave är den typ av symbol som är väl redo att ersätta spökedjor ovanför kryptoekonomin.
 14. Zcash – ZEC är ett sekretessmynt som är mycket mer vänligt för mainstream än Monero är. Enligt min mening är det mer förtjänst att vara med i kryptos 15 bästa än spökedjor.
 15. Tillverkare – Som vi nämnde tidigare är MakerDAO DeFi: s regerande utlåningsprotokoll. Jag tror att se en av DeFis äldsta och mest betrodda appar i topp 15 verkligen skulle signalera att tiderna har förändrats i kryptoekonomin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me